High performance-prostě kompozity a vše technické

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: High performance-prostě kompozity a vše technické

#451 Příspěvek od jindraj »

klingon77 píše:
Je to marny, je to marny, je to marny :lol:
Na tech forech, co ti psal Jirka, najdes vse, na co si se ptal a jako bonus i spoustu veci, o kterych zatim nevis, ze je budes potrebovat 8)
Jedna technicka: Herex 1,2mm je moc tlusty, umis ho obrousit na cca 0,9mm?

Tvoje dotazy a predstavy jsou velice podobne tomu, co najdes na c-n-c.cz: Chtel bych si postavit masinku, aby moc nestala, a aby byla presna. Dostane se mu podobne odpovedi, tedy projdi si (alespon) zdejsi forum. Chytrejsi to udelaji a po case prijdou s konkretnimi dotazy, ktere davaji smysl (a nejsou tam zodpovezene uz 10x predem) a kupodivu na ne dostanou jasnou odpoved 8)

jo jo je to marný ... malý OT - stejně mám dojem, že určitý typ tazatelů se tu objevuje s železnou pravidelností ... to, že nic nevědí by nevadilo, od toho debata je a každý někde začíná a nějak se učí, ale fascinuje mě, jak začnou být někteří urážliví a vztahovační, když jim všichni okolo nenaservírujou okamžitě odpověď - někdy je jim dokonce naservírována, ale jsou i tací, co se urazí a prskají, když není taková, jakou chtěli, nebo když ji nepochopí ... a nebo třeba překrucují věci, aby zamaskovali neznalost nebo chybu ... třeba jako že téma High performance - prostě vše technické je v sekci dílna - pokud správně koukám, je v elektrovětroních ... ale je to jedno, protože jeto marný :) - asi je jednodušší zkoušet sprdnout někoho jiného
jura.dimm

#452 Příspěvek od jura.dimm »

jak už jsem napsal,jsem rád za všechny rady a odkazy a díky za ně,ale ptát se už raději nebudu na nic ikdyž bych chtěl..a omlouvám se za tu dílnu že se mě tam připletla...doufám že to nezní uraženě a vztahovačně
..laminování zdar
JJ02

#453 Příspěvek od JJ02 »

jura.dimm píše:jak už jsem napsal,jsem rád za všechny rady a odkazy a díky za ně,ale ptát se už raději nebudu na nic ikdyž bych chtěl..a omlouvám se za tu dílnu že se mě tam připletla...doufám že to nezní uraženě a vztahovačně
..laminování zdar

search.php?keywords=strh%C3%A1vac%C3%AD&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Hledat
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=separ%C3%A1tor+for*&start=30
http://www.havel-composites.com/index.p ... where=shop
https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=sep ... BDch+forem
J.
mch

#454 Příspěvek od mch »

Kluci, jedno ponaučení. Odteď, když přijdu na letiště se nebudu ptám, kdo má jakou frekvenci, ale kdo má v éru rizikové servá hyperiony. A hned mažu domů.:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kamarádi-modeláři, už jste ty vaše všechny DS095FMD vyhodili, popř. zakopali na neznámém místě? Měl bych zájem o nefunkční kusy, i funkční krabička potěší.

Díky
PRESTIGE 2PK UltraLight (1120-1260), Light (1430-1850), Windy (1540-2100), Demon F3F
graup15

#455 Příspěvek od graup15 »

Kolik jich chceš ?...mám jich hodně.
mch

#456 Příspěvek od mch »

To je tak, mám ještě tři, u dvou jsem z prostorových důvodů v křídle musel uštípnout jednu ze tří připevňovacích pacek, teď by se mě hodily v jiném éru všechny tři packy. Kromě motoru je to totiž velmi zdařilé servo. Podařilo se mi jej nahradit kvalitativně podstatně lepším. Testováno ve svaháku na klapkách, předtím dlouho na stole při zátěži. Osobně tomuto řešení hodně věřím. Budu rád za cokoliv, záleží na domluvě, minimálně ty dvě krabičky a jeden poťák. m.chalupnik@volny.cz.
PRESTIGE 2PK UltraLight (1120-1260), Light (1430-1850), Windy (1540-2100), Demon F3F
mch

#457 Příspěvek od mch »

Kolik jich chceš ?...mám jich hodně.

Dvě
graup15

#458 Příspěvek od graup15 »

re..mch
Tak mi pošli adresu..do SZ

Jinak pro MichalaV
Začínám silně uvažovat nad tímhle. Konečně to nemá ty divné šavle na koncích křídel.
http://www.heinrich.sk/
Jednoho podobného tu repasuji...bože jak lidi dokáží tak zprasit instalaci v tak krásném éru...to nepobírám. Už jsem viděl lecos, ale aby přední přepážka na motor nebyla přilepená, ale stažená přez další přepážku vně trupu...tak to se hned tak nevidí. (A to má Stork uvnitř trupu zapuštění --z formy-pro easy ustavení a zalepení přepážky. Jednoduše řečeno..zalepí to i orangutan...né tak český človíček...)
PetrD

#459 Příspěvek od PetrD »

To, že se přepážka u Storka nelepí, ale dvě přepážky se stáhnou šrouby na osazení v trupu je vynález výrobce modelu, nikoli českého človíčka. Naopak když tam nějaký orangutan přepážku nalepí, tak ta celá vychytávka je na nic :wink: .
graup15

#460 Příspěvek od graup15 »

Tomu říkáš vychytávka?? :mrgreen:
Za prvé to vypadá strašně....za druhé,k čemu je to dobré?
RedAce

#461 Příspěvek od RedAce »

Mě to přijde chytré - cokoliv radši přišroubuju než přilepím (když je možnost). Taky je lepší serva do křídel šroubovat do rámečků, než je na prasáka lepit.
Rozhodneš se pro jinou motorizaci s jinou roztečí šroubů a co potom? Přišroubovanou přepážku vyměníš za minutu. Lepenou budeš dremelem frézovat půl odpoledne a ještě budeš trnout, ať se to obejde bez poškození trupu.
Standa Stuchlý

#462 Příspěvek od Standa Stuchlý »

možná blbá otázka. Kolikrát měníš motor v takovém brusu? Myslím tím motor s jinou roztečí? Většinou ty rozteče pasují na řadu jiných motorů od různých výrobců.

Ještě doplním osobní názor. Přijde mi to jako špatná myšlenka, ale dobrý bastl u takového modelu. :roll:
RedAce

#463 Příspěvek od RedAce »

I kdyby jednou, tak se to vyplatí. A i kdyby ani jednou, je mi to sympatičtější než lepení.

Asi nikdy nebudu lepenému spoji důvěřovat tak, jako šroubovanému. Což je u motoru docela zásadní argument (pro mě).
graup15

#464 Příspěvek od graup15 »

Když si kupuješ modýlek za 30 000kč většinou máš v hlavě co tam dáš za pohon.
Dělám to už tak dlouho,že ani nevím jak dlouho to je...a nikdy jsem nemusel přehazovat motory. Bože proč bych to dělal? Rozteče jsou de fakto standardizované. Tak i jiný motor není problém. Když už....
To zapuštění je 6mm hluboké. Když do toho zalepíš 5mm tlustou přepážku není síla co by to vytrhla. A kolikrát ani o zem ,kdy už je to stejně jedno..neb motor je našrot.
Tahle vychytávka je hnusná..neb ta přepážka přitažená přez čelo trupu je děsně vidět. Prostě naprosto zbytečná a nic neřešící vychytávka....
RedAce

#465 Příspěvek od RedAce »

Je to závodní model, dělaný závodníkem pro závodníky. Že si to koupí někdo, kdo to omotoruje nesmyslem a honí to nad loukou je celkem podružné - není to primární určení modelu.
Můžeš mít rozmyšlenou motorizaci sebelíp a stačí drobná změna pravidel a měníš. Stejně tak se ti tahle konstrukce hodí na závodech pro snadnou kontrolu/opravu po pár závodních přistáních/kolizích. Vážně myslíš, že na závodech, kde borci opravují náběžku plechovkou od piva, někdo řeší vzhled dvojité přepážky?

Nicméně dej pár fotek té hrůzy? Pořád si nedokážu představit, že by to vypadalo tak děsivě, aby to nějak významně vadilo.

EDIT: Teď jsen ještě koukal na stránky výrobce a přímo tam popisuje 2 různé motorizace pro různé podmínky, letovku a výšku nastoupání. Na závodech nebo mimo ně bleskově zaměnitelné a tudíž velmi univerzální...
Mě se to prostě líbí.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“