Protiběžné rotory vs. klasika
Jenom pro odlehčení na téma opravdové vrtulníky a jednoduché hračky - uvědomujete si, že první skutečně létající vrtulníky s lidskou posádkou byly právě ty vícerotorové a ty s ocasní vrtulkou vznikly až celkem o dost let později? Neboli nebýt dvourotoráků na začátku, neměli byste teď ty své '3D bestie' 
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to šel zkusit před barák...vyvisené dvě baterky a zlikvidované 2 listy
. Musím poštelovat mix, nějak se mu nechce točit doleva. Doprava kopne jako kůň, ale doleva pooomalu.
Tak a dotaz začátečníka: jak lítáte zatáčku? Kombinací kterých kniplů? Doředu a klonění, nebo klopení? A asi malinko přidat plyn,co?
Tak a dotaz začátečníka: jak lítáte zatáčku? Kombinací kterých kniplů? Doředu a klonění, nebo klopení? A asi malinko přidat plyn,co?
Prave som mal zopar letov s helikopterou s kratou tycou s LED paddle. Mam modre ledky a vyzera to nadherne a ked sa vypne svetlo tak je to...... proste nadhera. Po dlhom case si lietam s Lamou, kedze bola nejaky cas mimo prevadzky a lietal som len s PicooZ. Ta lama je fakt nadhera
. Kamarat ma objednane Mosquito. Je to trojkanalova a dvojrotorova hracicka. Potom dam vediet ako to lieta.
Zozaciatku som moc nepocitoval (prvy den) a mal som len subjektivny pocit. Kedze bolo pre mna lietanie po dlhom case na PicooZ uplne odlisne. No dnes, ked som si pozrel starsie videa tak sa moj subjektivny pocit potvrdil. Helikoptera je abnormalne citlivejsia na smerove packy (dopredu, dozadu a dobokov). Zajtra natocim video, ze aku rychlost dokaze mat smerom dopredu na zemi. A tam tkvie aj problem. Vazne odporucam predlzenu inner tyc. Totiz pri maximalnom vykone smerom dopredu a naslednom potrebnom utychlenom zastaveni je dotknu vrtule (horna a dolna) a zlomia sa a helikoptera ide okamzite k zemi. Mal som 3 nehody tohto typu
.
Zaroven pozorujem na Lame jeden problem, ale ten nie je sposobeny kratkou tycou a mal som ho uz vtedy, ked som s nou lietal s tym chybnym gear co som mal. Dufam, ze som nic nepokazil, ale Lama mi vydrzi lietat len 8 minut na ktorukolvek z troch bateriek, ktore mam. Aj tam pocitujem pokles vykonu a citim, ze lama nedkaze vyvynut taky vykon aby tak rychlo stupala ako som zvyknuty.
Neviete ci by nestacilo vystelovat nejaky potenciometer? Alebo je chybny niektory motor a vystavuje baterku viac, ako je treba?
Zaroven pozorujem na Lame jeden problem, ale ten nie je sposobeny kratkou tycou a mal som ho uz vtedy, ked som s nou lietal s tym chybnym gear co som mal. Dufam, ze som nic nepokazil, ale Lama mi vydrzi lietat len 8 minut na ktorukolvek z troch bateriek, ktore mam. Aj tam pocitujem pokles vykonu a citim, ze lama nedkaze vyvynut taky vykon aby tak rychlo stupala ako som zvyknuty.
Neviete ci by nestacilo vystelovat nejaky potenciometer? Alebo je chybny niektory motor a vystavuje baterku viac, ako je treba?
k ty tyci: jojo, cekal jsem, ze neco takoveho napises. skutecne se z vrtulniku stane neuveritelne citlivy drak. a to je dobre. problem se srazenim spodnich a hornich listu nepozoruji. ale oproti tobe jsem odebral i zavazi. tim se vrchni rotor stabilizuje mene a nesnazi drzet porad stejnou polohu. urcite by ti to pomohlo. ony ty ledky a baterka asi taky neco vazi. cim mensi vaha, tim mene srazeni horniho rotoru se spodnim. ovsem zadna vaha = nelita.
A nevies co by som mohol robit s tym vykonom? Stale lieta len 7-8 minut. Vazne neviem cim to je. baterky urcite nie su pokazene. Bojim sa ze to bude rotormi alebo mozno zle nastaveny niektory potenciometer. Alebo zeby vychodene loziska (takto skoro?) a tie namahali viac motorky?
Neviem, co s tym robit, ale vazne je pozorovatelna strata vykonu a znizena doba letu.
Neviem, co s tym robit, ale vazne je pozorovatelna strata vykonu a znizena doba letu.
kdyz jsem odebral zavazi, usetril jsem minutu letu. mozna, ze ty ledky jsou az tak moc tezke, ze na to reaguje cely vrtulnik. musis prijit na to, co predchazelo te zmene. vymena tyce?
baterky odchazi take rychle, ale asi ne vsechny tri najednou, to mas pravdu. uz jsem to tu psal, vzdy kdyz ti prijde neco divne a to COKOLIV, tak vymen listy, i presto, ze jsou na pohled uplne v poradku. mam s tim zkusenost. loziska by asi taky neodesly hned, z cista jasna. asi by se to postupne zhorsovalo. ikdyz to nevylucuju, jedina moznost jak to zjistit je to rozebrat a roztocit bez motoru. potaky slouzi uplne k necemu jinemu, nez omezovani vykonu
ty snad ani ne.
sundej stabil. tyc, vrat starou, vymen listy, zkontroluj ozubena kola a celou mechaniku, odstrc motory a vyzkousej otaceni rotoru. pokud bude vse ok a chovat se to bude porad divne, zkus koupit 1 novou baterku. v nicem jinem to proste byt nemuze.
baterky odchazi take rychle, ale asi ne vsechny tri najednou, to mas pravdu. uz jsem to tu psal, vzdy kdyz ti prijde neco divne a to COKOLIV, tak vymen listy, i presto, ze jsou na pohled uplne v poradku. mam s tim zkusenost. loziska by asi taky neodesly hned, z cista jasna. asi by se to postupne zhorsovalo. ikdyz to nevylucuju, jedina moznost jak to zjistit je to rozebrat a roztocit bez motoru. potaky slouzi uplne k necemu jinemu, nez omezovani vykonu
sundej stabil. tyc, vrat starou, vymen listy, zkontroluj ozubena kola a celou mechaniku, odstrc motory a vyzkousej otaceni rotoru. pokud bude vse ok a chovat se to bude porad divne, zkus koupit 1 novou baterku. v nicem jinem to proste byt nemuze.
Tiez sa toho bojim, ze to budu motory. Cital som, ze sa odpaluju casto. Ozubene koliecka (gear) to nebudu, tie som menil teraz (jedno teda).
Stabilizacnou tycou to nebude. Ta vaha je zanedbatelna a podla mna vazia rovnako.
Ked som pocul ten divny zvuk (o ktorom som pisal pred 1-2 stranami pred tym, jak mi dosli nahradne diely), tak som lietal so starou stabilizacnou tycou a vtedy to lietalo este kratsie. Je mozne ze vtedy sa motory moc namahali a poskodili.
No uvidime. Zatial sa s tym da aspon troska lietat. Ak to pojde takto dalej, kupim si extreme motory a harden vrtule a tu predlzenu tyc + chladice na motory. Uz som dal do toho za 2 mesiace slusne velke peniaze, ale nelutujem. Velmi ma to bavi
.
Stabilizacnou tycou to nebude. Ta vaha je zanedbatelna a podla mna vazia rovnako.
Ked som pocul ten divny zvuk (o ktorom som pisal pred 1-2 stranami pred tym, jak mi dosli nahradne diely), tak som lietal so starou stabilizacnou tycou a vtedy to lietalo este kratsie. Je mozne ze vtedy sa motory moc namahali a poskodili.
No uvidime. Zatial sa s tym da aspon troska lietat. Ak to pojde takto dalej, kupim si extreme motory a harden vrtule a tu predlzenu tyc + chladice na motory. Uz som dal do toho za 2 mesiace slusne velke peniaze, ale nelutujem. Velmi ma to bavi
Ha, já si říkal, kde se schází klub příznivců "hraček" a ono je to tady
Nechcete ten první příspěvek přejmenovat dvourototory - klub přátel aby se to dalo hned najít
Já mám zatím s 2rotorem krátkou zkušenost, ale včera prvně v tělocvičně jsem se rozletěl
Bylo to super teda. Jinak doma v pokoji.
Mno už sem zvažoval, že nekoupím žádný náhradní díl, ale celou helinu, protože když to člověk spočítá, tak minimálně bude muset vyměnit listy, motory, případně baterku a na bonus je druhá nabíječka a ostatní díly včetně elektroniky
Mno mám tu ještě 2 topicy, jeden sem vyřešil, druhý bez odezvy. Nemáte někdo zkušenost s přestříkáním trupu? Vzhled je pro mě důležitý ...
Nechcete ten první příspěvek přejmenovat dvourototory - klub přátel aby se to dalo hned najít
Já mám zatím s 2rotorem krátkou zkušenost, ale včera prvně v tělocvičně jsem se rozletěl
Mno už sem zvažoval, že nekoupím žádný náhradní díl, ale celou helinu, protože když to člověk spočítá, tak minimálně bude muset vyměnit listy, motory, případně baterku a na bonus je druhá nabíječka a ostatní díly včetně elektroniky
Mno mám tu ještě 2 topicy, jeden sem vyřešil, druhý bez odezvy. Nemáte někdo zkušenost s přestříkáním trupu? Vzhled je pro mě důležitý ...
No hej, vzhladom na debatu, ktora sa ubera smerom takym, akym sa ubera, by nebolo na skodu premenovat TOPIC.
Co sa tyka premalovania, tak neviem ani aku heli mas. Viem, ze na Lamu V4 su 2 typy farebnych prevedeni (strieborna a modra) a existuje aj trup zo sklenenych vlakien a podla mna ten by bol najvhodnejsi na prestriekanie, ale skusenost s tym nemam. Mne skor vadila ruzova farba kovoveho upgradu tyce, ale i tak su kupim teraz extreme a ta je myslim cierna.
Mimochodom k mojemu problemu ohladne kratkosti letu...
Myslim, ze to bude asi fakt motormi. Viem, ze aj pred tym boli motory po 15 minutach letu strasne horuce. Ale teraz sa mi zda ze ten motorcek, ktory toci hornou vrtulou a ktory sa da chytit zo spodu je abnormalne vrely a horuci. Ovela viac ako ten druhy motor. Neham to zatial tak a ked uz budu az moc odpalene, tak si kupim nove motory. Skoda ze vydrzia tak malo, ale mam pocit, ze ten jeden motor sa poskodil vdaka tym mojim par letom s tym divnym zvukom a poskodenemu GEAR.
Co sa tyka premalovania, tak neviem ani aku heli mas. Viem, ze na Lamu V4 su 2 typy farebnych prevedeni (strieborna a modra) a existuje aj trup zo sklenenych vlakien a podla mna ten by bol najvhodnejsi na prestriekanie, ale skusenost s tym nemam. Mne skor vadila ruzova farba kovoveho upgradu tyce, ale i tak su kupim teraz extreme a ta je myslim cierna.
Mimochodom k mojemu problemu ohladne kratkosti letu...
Myslim, ze to bude asi fakt motormi. Viem, ze aj pred tym boli motory po 15 minutach letu strasne horuce. Ale teraz sa mi zda ze ten motorcek, ktory toci hornou vrtulou a ktory sa da chytit zo spodu je abnormalne vrely a horuci. Ovela viac ako ten druhy motor. Neham to zatial tak a ked uz budu az moc odpalene, tak si kupim nove motory. Skoda ze vydrzia tak malo, ale mam pocit, ze ten jeden motor sa poskodil vdaka tym mojim par letom s tym divnym zvukom a poskodenemu GEAR.
mech1 píše:Mno už sem zvažoval, že nekoupím žádný náhradní díl, ale celou helinu, protože když to člověk spočítá, tak minimálně bude muset vyměnit listy, motory, případně baterku a na bonus je druhá nabíječka a ostatní díly včetně elektroniky
No po pravdě řečeno už vím miminálně o dvou lidech, kteří si ode mě právě z toho důvodu kupovali model 2x za sebou. Takže nejsi první koho to napadlo
Nevím jakej máš model, ale třeba na Blade se dělá kromě standardní červené (CX2) a žluté (CX) i modrá policejní a khaki vojenská - http://zbozi.cz/?q=blade+cx2+kapotaz. Nepasovalo by ti to na něj?
Nějaká barva by na tom moc nedrželo, po pár haváriích by se to podle mě poškrábalo. Ale pokud to chceš zkusit, tak bych se na tvém místě porozhlídnul po nějakých sprejích na lexan - jako jsou na RC auta. Drží dobře a jsou i po zaschnutí trochu pružné.