Lumenier QAV 500 V2

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
qeex

Re: Lumenier QAV 500 V2

#76 Příspěvek od qeex »

tomashr píše:ale z principu mě slušně sere s tím spojené "výpalné" České poště...

graup15 píše:Z GetFpv to přišlo docela rychle a mám pocit,že jsme to objednávali přez DHL..tak to na poště neuvízlo.

pozor na to, pokud někoho prudí polatek české poště, tak DHL za poslední měsíce dost změnilo taktiku a vymyslelo také výpalné a né zrovna malé, viz:
http://gizchina.cz/2015/02/05/informace-ke-zvyseni-celniho-poplatku-dhl-k-7-1-2015/

Jak se dříve vyplatilo brát věci přes DHL, jelikož to vyšlo +- stejně jak pomala pošta s výpalným, tak nyní je to těžce nevýhodné a zlatá česka pošta.
tomashr

#77 Příspěvek od tomashr »

Nebude to tak rychlé rozhodování, ale kdyžtak se ozvu. Mimochodem na webu o DHL nepíší, zmiňují přirozeně varianty USPS a pak Fedex, ale kdoví, ono se může něco objevit až při objednávce...

Ad ramena - asi bych preferoval setup pro 12inch vrtule. Jinak oni to v popisu pojímají tak, že na 500mm je maximum 10 a 540mm maximum 12palců, ale ve spojení s konstatováním, "že pak nebudou vrtule vidět v záběru", kolik je naprosté maximum vlastně vůbec neuvádějí...
tomashr

#78 Příspěvek od tomashr »

qeex píše:pozor na to, pokud někoho prudí polatek české poště, tak DHL za poslední měsíce dost změnilo taktiku a vymyslelo také výpalné a né zrovna malé, viz:
http://gizchina.cz/2015/02/05/informace-ke-zvyseni-celniho-poplatku-dhl-k-7-1-2015/

Jak se dříve vyplatilo brát věci přes DHL, jelikož to vyšlo +- stejně jak pomala pošta s výpalným, tak nyní je to těžce nevýhodné a zlatá česka pošta.

Já jsem upřímně řečeno DHL nepoužíval nikdy, důvody by byly na delší debatu, to co odkazuješ to jen "dorazí".
Docela spokojen jsem byl vždy s TNT, ale ten asi GetFPV nenabízí. S Fedexem, o kterém jednoznačně píší, bohužel zkušenost nemám.

Mimochodem co se týče České pošty, tak mě popuzují spíš tak nějak "z principu", musím jim ale uznat, že po počátečních zmatcích při náběhu jim alespoň postup proclení docela šlape - vždy jsem to v pohodě vyřídil emailem a netrvalo to nijak dlouho.
graup15

#79 Příspěvek od graup15 »

Poslední fotečky QAV 500.
Dodělal jsem závěs spodní baterky. V plánu je vozit vzadu 4S-4000mAh a pod rámem druhou 4S-4000.
Po posledních zkouškách na to mám výkonu až dost a zvýšená hmotnost sice zvýší proud , ale nelineárně s dobou letu. A použiju to,jen když budu mít chuť...takže né vždy.
Snažil jsem se o co nejučesanější kabeáž a mám to horní plato až krutě prázdné..:-)

Na cestě máme s Jindrou dva rámy Lumenier QAV 250,tak bude pokračování ..

re..Tomashr
V SZ máš výsledek koncepce VTx vzadu na sklopném držáku...(ideální pozice antény..teda podle mne,ale video hovoří jasně:-)
Přílohy
DSCN0734.JPG
DSCN0733.JPG
DSCN0732.JPG
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od JirkaA »

Přelízni ty regly nějakým izolačním lakem, ať tě nevyřeší kapka vody na FETech ;)
OK2WY
ST
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od ST »

Naprosto souhlas s Jirkou, dneska jsem týral 250tku a blbě jsem si přehodil baterky, lítal jsem už na odlítanou a nedoletěl jsem o 3m a kecnul jsem do sněhu. Naštěstí to odvodnění a vysušení fénem spravilo . Bacha na to !!!!
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#82 Příspěvek od graup15 »

Dík za upozornění..na to jsem ani nevzdechnul.
Kluci máte nějaký osvědčený?
JirkaA (mohu poprosit o odkaz na nějaký tutový?)
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od JirkaA »

OK2WY
graup15

#84 Příspěvek od graup15 »

Díky. V týdnu to koupím a regly dostanou impregnaci.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od jamesgsf »

Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od JirkaA »

Hm, tuhle srajdu moc nemusím, její nevýhoda se projeví v okamžiku, kdy potřebuješ do plošňáku opětovně hrábnout páječkou.
OK2WY
Woita
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Woita »

Když už jsme to začali....
V hydroplánu jsem vešherou elektroniku (serva, přijímač, regly - byl to dvoumotorák) impregnoval tímto:
http://www.gme.cz/products/search?term=tekut%C3%A1

Pravda, dodatečné letování by pak si byl problém, ale už mi to jednou zachránilo:

Před prvním startem jsem zapomněl zadnat vypouštěcí špuntík do dna, milý hydroplán jsem utopil (plný trup vody (několil litrů!!!), kompletně všechno pod vodou, tak jsem vodu prostě vypustil tou dírou, místo špuntíku jsem zamáčknul žvejkačku (kámoš měl v autě) a normálně jsem letěl!!! Nekecám, mám na to svědky. :D

Tady je to zodolnění tekutou zelenou izolačkou ke kouknutí, asi tak v dolní čtvrtině článku:
http://rc.ludl.cz/index.php/hydroplan-p ... ina-stavba
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od jamesgsf »

Ten plasti dip ve spreji jde v pohodě sloupnout. How to Use Plastidip!: http://youtu.be/sIUbG4f2tMw
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od jindraj »

Jirko, tuhle záležitost mám, lakoval jsem s ní teď vyleptanou desku ... tak bych to rád použil na zodolnění vybavení 250tky ... mohu se zaptat jak jak lze aplikovat na již osazenou desku s elektrinikou? řekněme regl ... rozříznout smršťovačku, přetřit celé včetně součástek a pozaschnutí zase zasmrštit?

má smysl takhle rozebrat a přetřít třeba i přijímač uvnitř v krabce nebo CC desku (také v krabce)?

proč se ptám .... nevím co tento lak udělá třeba na součástkách kde se bude hřát (regl apod.) a zda není někde něco, kam by přijít neměl (napadá mě třeba baročidlo kdyby ho člověk někde měl - jakože na té mé 250 není ale na některých CC deskách asi bude).

dík J.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Ancistrus01 »

Mě by spíš zajímalo, jesli jde tímhle lakem úplně nahradit bužírku, třeba při použití Kiss reglů by to bylo super :)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“