CC3D a openpilot

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Grugh

Re: CC3D a openpilot

#76 Příspěvek od Grugh »

makipata píše:Ahoj, kdes ho prosím koupil, mám na cestě tady zmiňovaný klon a radši pořídím fungující věc.
Děkuju Jirka

Kupoval jsem ho už před více než rokem z eshopu openpilota. Tehdy mě přišel myslím na 40-50 dolarů. Kupoval jsem to tehdy v kombinaci 2 x CC3D, 2 x spectrum adapter, 3 x OPLink a v rámci kickstarteru 1 x Revolution. Samozřejmě, že vše bylo mnohem dražší než aktuálně dostupné kusy.
Odkaz na obchod je:
http://store.openpilot.org/
ale teď toho moc k dispozici nemají.
Naposledy upravil(a) Grugh dne úte 24.03.2015 23:31, celkem upraveno 1 x.
trippleR

Re: Asi mi zhorela doska [OpenPilot CC3D]

#77 Příspěvek od trippleR »

trippleR píše:Dik, uz mi to chalani an elektrovyrobe vymenili. Trvalo im to asi tak minutu aj s identifikovanim suciastky. Po pripojeni dosky k PC uz vyzera ze funguje, modria diodka chvilu svieti (kalibruje) a potom zacne blikat.

Ked pridem domov tak to vyskusam pripojit na GCS a uvidim ci to pojde.

Dakujem vsetkym za pomoc. :)

Tak somto vcera znova poskladal a nakonfiguroval.

Motory sa tocia, animacia v GCS presne odraza pohyby kniplov, akurat ze neviem najst kanal na ktorom je prepinac mode..neviem teda ci sa poskodila doska/prijmac pri skragte, alebo robim nieco zly.. :(
malé zvíře

#78 Příspěvek od malé zvíře »

trippleR píše:Motory sa tocia, animacia v GCS presne odraza pohyby kniplov, akurat ze neviem najst kanal na ktorom je prepinac mode..neviem teda ci sa poskodila doska/prijmac pri skragte, alebo robim nieco zly.. :(

Podle fotek přijímače tipuju že máš rádio od HobbyKinga, nejspíš něco jako Turnigy 9X. Pokud ano, tak musíš přepínač na "mode" přidat v mixech, protože v základu jsou nastavené jenom 4 základní kanály (AIL, ELE, THR, RUD). Jak na to - třeba Google ;)
Last one alive, lock the door!
trippleR

#79 Příspěvek od trippleR »

malé zvíře píše:Podle fotek přijímače tipuju že máš rádio od HobbyKinga, nejspíš něco jako Turnigy 9X. Pokud ano, tak musíš přepínač na "mode" přidat v mixech, protože v základu jsou nastavené jenom 4 základní kanály (AIL, ELE, THR, RUD). Jak na to - třeba Google ;)

Ano, vcera som nad tym laboroval asi 3 hodiny, no nic ako "Flight mode" som v aux-ch nenasiel..je tam "gear" a potom nieco ako "thro hold" a "trim hold" a podobne..dokopy asi 5, no moznost flight mode tam nie je.

Dnes teda v laborovani pokracujem..
malé zvíře

#80 Příspěvek od malé zvíře »

trippleR píše:Ano, vcera som nad tym laboroval asi 3 hodiny, no nic ako "Flight mode" som v aux-ch nenasiel..je tam "gear" a potom nieco ako "thro hold" a "trim hold" a podobne..dokopy asi 5, no moznost flight mode tam nie je.

Obrázek

Pochop jednu věc - to rádio je univerzální! Jemu je úplně u zadku jestli s ním ovládáš letadlo, multicopter, loď, tank, naprosto cokoliv... Takže si na pátý kanál nastav 3POS spínač a proveď nastavení CC3D znovu. A aby jsi neřekl že nevíš jak a že jsi nic nenašel, tak první odkaz z Googlu:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mJIklG35-rU[/youtube]
Last one alive, lock the door!
trippleR

#81 Příspěvek od trippleR »

malé zvíře píše:
Pochop jednu věc - to rádio je univerzální! Jemu je úplně u zadku jestli s ním ovládáš letadlo, multicopter, loď, tank, naprosto cokoliv... Takže si na pátý kanál nastav 3POS spínač a proveď nastavení CC3D znovu. A aby jsi neřekl že nevíš jak a že jsi nic nenašel, tak první odkaz z Googlu:

Jo, ale ked mas v AUX-CH moznosti 5 a paciek 10, tak nejak logika zlyhava..nic uz, je to vysvetlene inde uz.
ST
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od ST »

Odhodlal jsem se upgradovat svoje stařičké CC3D na nejnovější fw pro openpilot a to :
RELEASE - 15.02 - (Ragin' Cajun) - Revo, CC3D, Atom, CC and v9 GPS

Pochopitelně je potřeba odinstalovat starý GCS a nainstalovat nový pro 15.02.
Novinkou jsou pro mě už předinstalované šablony pro různé typy copterů, takže jsem si vybral tu svoji. Jinak to probíhalo standartně. Vyzkoušel jsem si do jednoho profilu nastavit ACRO+ a jsem na to zvědav v reálu. Jinak žádné zákysy nejsou a jsem zvědav na porovnání s druhou 250tkou , kde mám NAZE32 s cleanfligt.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Tsisters

#83 Příspěvek od Tsisters »

Ahoj kluci, potřebuju poradit. Při aktivaci kanálu na CC3D, přijímač Spektrum Oranž,vysílač DX7se se pokaždé dostanu přez THR a AILE,ale pak při PITCH zůstanu stát a dál mně to nepustí :cry:
Vyřešeno - špatná deska, budu reklamovat
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
tomashr

#84 Příspěvek od tomashr »

ST píše:Odhodlal jsem se upgradovat svoje stařičké CC3D na nejnovější fw pro openpilot a to :
RELEASE - 15.02 - (Ragin' Cajun) - Revo, CC3D, Atom, CC and v9 GPS

Malé varování - s 15.02 se mi naprosto nepovedlo napárovat DSM satelit, po downgradu na 15.01 to šlo na první ťuknutí... Uživatelů jiných přijímačů se to netýká (mám ověřeno PPM), nevylučuji dokonce ani, že u DSM satelitu je problém jen s bindováním a při připojení již spárovaného satelitu to pojede, ale korektní to asi není.
Mám podezření, že to souvisí s podporou pro OneShot regly (třeba Kiss), tohle nějak mění nastavení portů a může to souviset.
Kamikaze591

#85 Příspěvek od Kamikaze591 »

Právě jsem složil peon 230 s deskou cc3d. Mám problém s odarmováním. Pokud je nastaveno na jakýkoliv knipl(např, roll left), tak dioda probliká jak má, ale nejdou nastarovat motory. Pokud nastavím odarmování na otočný potenciometr na rádiu, tak odarmuju a i nastartuju. Kde může být problém? Raději bych měl odarmování na kniplu. Napadlo mě, že bych měl špatně nastavené minimum plynu, ale to bych stejně tak neodarmoval na otočném poťáku.
Marena
Kontaktovat uživatele:

CC3D a openpilot

#86 Příspěvek od Marena »

Nemas nastavene limity na kniplech? Kdyz nejdou do 100% tak neodarmujes.
Druha moznost spravna kalibrace.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Kamikaze591

#87 Příspěvek od Kamikaze591 »

Takže vyřešeno, stačilo ten knipl podržet déle. Ledka začne blikat téměř hned, ale je potřeba to podržet fakt trochu delší dobu. Hřejou se mi dost regly, a to i bez vrtulí. Může to být špatně zvolenou frekvencí? Mám emax simonk 12Ahttp://eu.banggood.com/Wholesale-Warehouse-Emax-Simonk-Series-12A-20A-25A-30A-40A-ESC-For-Quadcopter-QAV-250-wp-Uk-918126.html frekvenci jsem zvolil 400hz.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od Ancistrus01 »

Pánové, jde v OpenPilot sw nějak zrychlit otáčení? Myslím Pitch a Roll. (Kvůli flipům).
Není to náhodou ten Acro+ Factor?
Taky my není jasný, kde vlastně aktivuju ten Acro+ mód. Ve výběru módů není :(
Grugh

#89 Příspěvek od Grugh »

Ancistrus01 píše:Pánové, jde v OpenPilot sw nějak zrychlit otáčení? Myslím Pitch a Roll. (Kvůli flipům).
Není to náhodou ten Acro+ Factor?
Taky my není jasný, kde vlastně aktivuju ten Acro+ mód. Ve výběru módů není :(

OpenPilot používá jiné názvosloví.
Rate režim odpovídá režimu Acro. Výchylka páčky udává jakou rychlostí se má v dané ose rotovat.
V Attitude režimu výchylka páčky úhel náklonu, tj. pokud jsou páčky v nule, model se srovná.

Někde na záložce Stabilization budou rychlosti pro tyto režimy. Tj. kolik představuje plná výchylka páčky např. stupňů za vteřinu.

Acro+ bude nějaká novota. Je to jenom v základním nastavení. Asi to bude nějaký zjednodušený přepočet na ty rychlosti.

Petr
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jojo, v tom Rate a Attitude jsem se už zorientoval. Akorát furt nerozumím tomu Acro+.
Ale dík :)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“