Výběr nového auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Elfew
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr nového auta

#361 Příspěvek od Elfew »

Ta setova vysilacka je na houby...do zacatku fajn ale pak ji stejne vyhodis. To same nabijecka - koupis novou vykonejsi
mobilms

#362 Příspěvek od mobilms »

Takže verdikt? Jaké auto se vyplatí víc?
Model: Traxxas E-Revo VXL 1/16
scarabeus

#363 Příspěvek od scarabeus »

To jsou zase jablka a hrusky, klasika vetsiny internetovych diskuzi.

Ty tu na nas zkousis hodit odpovednost za nakup. Kupovat budes TY. Neexistuje jedina spravna odpoved. Kazdy z nas bude reagovat jinak, a to z mnoha duvodu. Vzhled, preference znacky, preference typu auta atd. a jedem. To bychom tu mohli byt donekonecna.

Ani s jednim autem neudelas chybu, dle meho. Revo je proverene opravdu hodne jezdci a o Hellfiru jsem zatim taky slysel spise chvalu nez neco negativniho. Za predpokladu, ze oba maji motory v cajku, rozumej, bylo o ne dobre postarano a nejsou na odpis. To poznas nejlepe pri zkusebni jizde, jak mu to rychle chyta a jestli neuslysis nejake pazvuky. Nejsem nitrar, nemam dost zkusenosti. Vem si k tomu nekoho zkusenejsiho a pak si budes jistejsi.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

Arrma Talion 6s BLX

#364 Příspěvek od Marek71 »

O tomto kúsku to nie je žiadna téma, len jedna zmienka, tak založím novú. Už nejakú dobu vyberám auto aj toto sa mi zdá ako konkurencieschopný kandidát. Akurát neviem, ako je to s podporov pre túto značku, čo sa týka náhradných dielov. Inak to vypadá na pekný kúsok v mierke 1:8. Čo vy na to, čo sa konštrukcie týka, postrehy z vybalovania a jazdy? Oplatí sa tých skoro 3.000 naviac oproti Torch E od TeamC ?

Talion
http://www.arrma-rc.com/rc-cars/latest/talion/blx

Torch E:
http://shop.absima.com/RC-CARS/TEAM-C/E ... &c=45&p=45

Odkaz na e-shop v ČR
http://rchobbyracing.cz/AR106004%20ARRM ... cription=1

Inak, v AT a DE cena podobná, takže sa to oplatí kúpiť skor tu v ČR.

Nejaké videá
Rozbalovanie: https://www.youtube.com/watch?v=6BOAJ2pRJkU
Prvá jazda: https://www.youtube.com/watch?v=6BOAJ2pRJkU

Obrázek
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Jiri

#365 Příspěvek od Jiri »

Od Arrmy mám menší Vortex, a kvalitou konstrukce a provedení jsem byl docela příjemně překvapený.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#366 Příspěvek od Marek71 »

Obecne, je model 1:8 vhodný ako prvý model? Čo som zatiaľ prešiel diskusie, tak čím večší tým lepší, rozhodne ale elektrika, z lietadiel mi ostala výkonná nabíjačka, tak ju využijem. Viem, že s osminami sú vyššie náklady na baterky, prípadne potom aj na diely, servo riadenia a pohon, s tým počítam.

Ďalej monster vs. truggy, myslím, že truggy bude fajn, neplánujem nejaký brutálny terén, čo som okukal videá na youtube, tak sa mi skor pozdáva štýl truggy, prípadne niečo ako e-revo - nižší monster. Ale e-revo už je mimo rozpočet.
Kovboj

#367 Příspěvek od Kovboj »

Marek71 píše:Obecne, je model 1:8 vhodný ako prvý model? Čo som zatiaľ prešiel diskusie, tak čím večší tým lepší

To v jistých mezích rozhodně platí u létajících modelů, ale u aut bych s tím nesouhlasil. Čím větší a rychlejší auto, tím může být nebezpečnější okolí a budeš i těžko hledat prostor kde jeho schopnosti budeš moci plně využít.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#368 Příspěvek od Marek71 »

O rýchlosť mi nejde, predpokladám, že 1:8 by som prevádzkoval na 4s LiPo a zo začiatku by som nejak omedzil maximálku. Skor o to, aby model mal dobrú priechodnosť a nemusel som s ním jazdiť na upravenej dráhe. Ale ten argument s vhodným priestorom je dobrý, to musím ešte zvážiť, kde vlastne s tým jazdiť...
Kovboj

#369 Příspěvek od Kovboj »

Marek71 píše:O rýchlosť mi nejde, predpokladám, že 1:8 by som prevádzkoval na 4s LiPo a zo začiatku by som nejak omedzil maximálku.

Čím je auto větší, tím se ti subjektivně zdá že je pomalejší. Takže "omezená" rychlost u osminy může být klidně skoro stejná jako maximálka u desetiny. Přitom to auto daleko víc váží, takže hůře brzdí a při nárazu může způsobit větší škody.

Jestli ti jde o průjezdnost terénem tak bych řekl že nějaký monster v desetině s velkou světlou výškou toho projede víc, než dlouhá osminová truggy s nízkým podvozkem a pneumatikami se špunty.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#370 Příspěvek od Marek71 »

V mierke 1:10 ma zaujal Stampede 4x4 VXL a potom eště Axial Yeti. Lenže cenovo sa to už dosť blíži niektorým 1:8 truggy a tie 1:8 už v základe majú hliníkové tlmiče a aj iné diely, celkovo by som povedal, že to bude robustnejšie a tak si vravím, či nie je lepšie za v podstate rovnakú cenu vziať radšej 1:8. Alebo sa plácnem po kapse a vezmem ten nový 1:8 monter od Absimy :-)

A ešte jedna vec ma zaujala, SC trucky od Traxxasu, Slash. Sice je to 1:10, ale veľkosťou by som povedal skoro 1:8. A druhá vec, u týchto modelov uvádza Traxxas svetlú výšku 89mm, čo sa mi ale zdá nepravdepodobné. Alebo je to fakt tak vysoké? Prišlo mi, že tieto SC trucky majú menšie pneu, celkovo sú viac "pri zemi", takže mi tá svetlá výška nesedí. Oproti tomu 1:8 truggy majú uvádzanú svetlú výšku tak 50mm.
martinD

#371 Příspěvek od martinD »

vykasli sa na stamprd a slash, ta truggy bude urcite lepsia volba, nie je to top model ale aspon z videi co som videl a z pocitu ked som to drzal v ruke to vyzera solidne (ak uz tam davaju elektroniku co nehori, coz by mali, tak o to lepsie)

co sa velkosti auta tyka, 1/8 potrebuje mozno o nieco viac priestoru na prevadzku ako 1/10, na druhej strane ponuka neporovnatelne vacsie moznosti na vyuzitie mimo tratovych podmienok, podla mna niet o com, radsej budem hladat o par m viac miesta ako sa pripravovat o zabavu. bezpecnost hore dole, EU to zatial nezakazala a pokial je clovek retard tak zrani toho druheho aj s kremom na ruky.

Odolnost bude lepsia tiez ako u 1/10, aj ked ako vravis, zase ine naklady budu trochu vyssie (gumy taktiez). Osobne by som dokonca preferoval truggy pred monsterom (kt je stejne fakticky ta truggyna s minimalnymi zmenami len pridanou vahou). Este radsej mam buggyny, mensie prevadzkove naklady, vyssia odolnost, mensie opotrebenie a je to zpratnejsie, ale to je jedno.

co sa priechodnosti terenom tyka, truggy sa da vyrazne zdvihnut, na ukor jazdnych vlasnosti, ale zatacanie pod plynom a bez plynu asi cloveku ktory ide cez role zemiakov v tom okamihu neprekaza, takisto v terene ide o gumy, svetlu vysku, hmotnost auta a vykon, nie len o to ci si vyrobca vymysli ze to ma pol metra svetlej vysky, takze 4,5kilove auto s 3 konovym motorom a rovnym alu sasi ked ho podvihnes pojde travou a terenom lepsie ako 2kg plastova haraburda s vykonom pajkovacky

1420216314-9028.jpg
1420216314-9028.jpg (5.31 KiB) Zobrazeno 10894 x

*a tiez som za 4s, nie len kvoli zrucnosti, ale je to lacnejsie, je to legalne na zavody ( :D kto vie co sa raz stane), prida menej vahy a je mierumilovnejsie k auto aj k elektronike
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od Marek71 »

martinD:
Díky za tvoju pomerne obsiahlu reakciu. Po zvážení si myslím, že pre mňa bude najlepšia cesta osminová truggy. Ako si spomenul, rozdiel medzi truggy a monster, konkrétne napr. Arrma Talion a Kraton je minimálny - je to vidieť aj na jednej recenzii na youtube a priame porovnanie týchto dvoch modelov. Na druhej stane, taká Absima AMT8 je celkom špecifický monster a nevychádza zo žiadnej truggy:
http://www.promodels.cz/index.php?sekce ... ozi=871129

Ale ak teda mám pomerne jasno, v kategórii (1:8 truggy), tak zostáva vybrať nejaký dobrý model, na ktorý budú k dispozícii aj náhradné diely v rozumnej dodacej lehote. I keď, nie je problém objednať z DE, príp. US.

Ak si mal v ruke Talion a tvrdíš, že je to slušný model, nemal by som s ním problém. Ak by som sa naštval, tak tie peniaze do toho dám... Potom tu je ešte jeden kandidát a to je TeamC Torch E:
http://www.promodels.cz/index.php?sekce ... ozi=842257

Tu je výhoda (okrem nižšej ceny o takmer 3.000 KČ) to, že mám kamenný obchod "za rohom" a čo som diskutoval s majiteľom, urobil na mňa dobrý dojem, je dovozca TeamC a s dielmi by nemal byť problém. A je tu ten rozdiel v cene, čo nie je zanedbateľné.

Aký je váš názor na tieto dva modely? Viem, že asi nikto nemá oba dva a asi ani oba dva nejazdil, tak aspoň z konštrukčného hľadiska, z fotiek (oba majú Al tlmiče, šasi aj iné Al diely)a čo sa dá odpozorovať z nejakých videí, ja tomu nerozumiem.
martinD

#373 Příspěvek od martinD »

Marek71 píše:martinD:
Díky za tvoju pomerne obsiahlu reakciu. Po zvážení si myslím, že pre mňa bude najlepšia cesta osminová truggy. Ako si spomenul, rozdiel medzi truggy a monster, konkrétne napr. Arrma Talion a Kraton je minimálny - je to vidieť aj na jednej recenzii na youtube a priame porovnanie týchto dvoch modelov. Na druhej stane, taká Absima AMT8 je celkom špecifický monster a nevychádza zo žiadnej truggy:
http://www.promodels.cz/index.php?sekce ... ozi=871129

Ale ak teda mám pomerne jasno, v kategórii (1:8 truggy), tak zostáva vybrať nejaký dobrý model, na ktorý budú k dispozícii aj náhradné diely v rozumnej dodacej lehote. I keď, nie je problém objednať z DE, príp. US.

Ak si mal v ruke Talion a tvrdíš, že je to slušný model, nemal by som s ním problém. Ak by som sa naštval, tak tie peniaze do toho dám... Potom tu je ešte jeden kandidát a to je TeamC Torch E:
http://www.promodels.cz/index.php?sekce ... ozi=842257

Tu je výhoda (okrem nižšej ceny o takmer 3.000 KČ) to, že mám kamenný obchod "za rohom" a čo som diskutoval s majiteľom, urobil na mňa dobrý dojem, je dovozca TeamC a s dielmi by nemal byť problém. A je tu ten rozdiel v cene, čo nie je zanedbateľné.

Aký je váš názor na tieto dva modely? Viem, že asi nikto nemá oba dva a asi ani oba dva nejazdil, tak aspoň z konštrukčného hľadiska, z fotiek (oba majú Al tlmiče, šasi aj iné Al diely)a čo sa dá odpozorovať z nejakých videí, ja tomu nerozumiem.

vravim ze drzal som to v ruke a posobilo to dobre, nemal som moznost napalit s tym do stlpa aby som videl co to vydrzi, videl som nejake crash testy na youtube a nebolo to zle, samozrejme nebude to ako profi truggyna, tam by si dal tolko korun alebo viac za holy podvozok, najblizsie je asi agama a8t s konverziou za 12700kc a to uz je mimo tvoj rozpocet urcite. bohuzial o absimach neviem nic, takze ti neporadim, samozrejme 3000kc je velky rozdiel a mat obchod za rohom s dobrym predavacom je oooobrovsky luxus a vyhoda. neviem ani co to ma v sebe za elektroniku.. a z obrazkov vidim akurat lepsi drziak na motor, takze fakt nepomozem.

neviem aky mas rozpocet, najblizsia o triedu lepsia truggy ako hentie je agama a8t , ale to uz je asi mimo tvojich moznosti.
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#374 Příspěvek od Marek71 »

Rozpočet... no, rád by som sa vošiel do 12.000 KČ, ideálne aj s jednou baterkou. Ale pokiaľ budú rozumné argumenty, tak tú sumu dám aj za model bez baterky, no :-) Ale doležité je pre mňa aj to, kde to kúpim, aby som potom mal nejaké zázemie, radu a pomoc v prípade servisu, dielov a tak. Proste mať sa na koho obrátiť, preto dávam prednosť nákupu v kamennom obchode "za rohom".

No, uvidíme, nechám si to prejsť hlavou, neponáhľam...
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#375 Příspěvek od Marek71 »

Tak zdá sa, že mám jasno. Po nejakej diskusii a zbieraní informácií som došiel k tomu, že mojim prvým RC autom by mohlo byť:
Torch E truggy TeamC 1:8 elektro Brushless 2,4GHz
http://www.promodels.cz/cz-detail-842257-torch-e-truggy-teamc-1-8-elektro-brushless-rtr-2-4.html

Postupne som v rozhodovaní prešiel od 1:10 MT cez SC truck až ku konečnému rozhodnutiu a to je 1:8 truggy. Toto sa mi zdá ako najuniverzálnejšia kategória na blbnutie vo voľnom teréne, ale zároveň to má nejakú stabilitu pri svižnejšej jazde a pri skokoch. Dá sa zvýšiť svetlá výška takmer až na úroveň MT, prípadne osadiť iné väčšie kolesá. A vďaka plochému hliníkovému šasi a nižšej hmotnosti oproti MT by to mohlo byť odolnejšie. Nevýhodou sú vyššie náklady ako pri 1:10, ale ako som už zistil u lietadiel, tento koníček niečo stojí a počítam s tým :-)

Čo najviac zavážilo pri rozhodovaní?
- kamenná predajňa (dovozca) kúsok od môjho bydliska
- cena do 10.000 KČ
- dostupnosť dielov v ČR a v Európe, distributor je Absima v Nemecku
- v prípad potreby sú k dispozícii aj kvalitnejšie diely zo závodného modelu, z ktorého tento RTR set vychádza
Odpovědět

Zpět na „Auta“