Video brýle na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
krtek2k

Re: Video brýle na FPV

#601 Příspěvek od krtek2k »

Jo to je moje, display je do nich přesně z rohu do rohu. Sedí jak prd*l na hrnec. Uvidíme v praxi, jinak je obraz moc pěkný a bez latence. Kamerku teď mám DAL 700TVL z aliexpressu za 9,40USD i s poštou :)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#602 Příspěvek od jamesgsf »

Tak to je dobrá zpráva, možná mne to donutí to překopat, po nedělním lítání s klukama jsem se ujistil, že zřejmě můj monitor není 640x480.
... jen pro upřesnění je to ta verze skeletu z flyingwings pro 3,5 display, dle tvaru hádám, že jo?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
skaramu

#603 Příspěvek od skaramu »

Píšeš, žes už objednal - zatím ale jde jen o pre-order, přišlo ti po objednání nějaké upřesnění odhadu, kdy se dá čekat reálné doručení?
A vedlejší dotaz - kolik si počítají poštovné?[/quote]

celkem 264,99 cena dopravy je s toho 25dolarů. A termín? Mám potvrzenej 66 kus prodaný, lodí to trvá tak tři týdny.
Kdybych sehnal kvalitní plošnou čočku ta jsem nic nekupoval,monitor mám a ostatní se dá snadno vyrobit.
graup15

#604 Příspěvek od graup15 »

ST píše:Dneska jsem poprvé lítal s Discovery s FatShark Dominator HD . Pocity jsou trochu smíšené a budu si muset zvykat. Ale co jsem hlavně chtěl vyzkoušet je Rx modul TBS Dominator 5.8GHz zasunutý v brýlích. Chtěl jsem porovnat jak na tom bude s dosahem proti Rx modulu BOSCAM v brýlích RCV922. Pravda je docela krutá a dá se říci, že citlivost modulů je prakticky shodná a dosah prakticky stejný. Nelze lítat tak jako s externím Rx , kde není problém se dostat s 200mW Tx na 1000m. Tady jsem na 300m a je to už nahraně. Takže další test bude s Tx DAL600mW. Jsem z toho docela smutný. Čekal jsem s tím Dominátorem od TBS daleko lepší dosah. Zase to ale dokazuje, že moje přestavba Rx modulu BOSCAM do RCV922 nebyla zase tak neúspěšná.
Jak s toho ven ?
1. použít větší výkon Tx
2. použít externí Rx nejlépe se dvěma anténami a bezdrátový přenos do brýlí na jiném kanálu na 5.8GHz s Tx 10mW.
Obě varianty budu zkoušet .

Ahojky Stando
Dnes mi dal můj dodavatel Blacksheep hraček předal modul do Dominátorů.
Tak se jen v koutku duše modlím aby výsledek nebyl jako u tebe..
První pozitivum je,že nejdou dovřít dvířka na brýlích...ach jo.
Na normální Lawmate Vrx na skew planar jsem schopný jet i na 4km (sice už to není obraz jako víno, ale jde to)..tak v neděli testnu tenhle modul.
Spokojím se s 1,5km.
Přílohy
DSCN0757.JPG
DSCN0756.JPG
ST
Kontaktovat uživatele:

#605 Příspěvek od ST »

Je smutný, že to není kompatibilní i na starší fatsharky. Ale musime se Smiřit s tím, že nejspíš oni už preferiji jen nové modely. Co se týka dosahu, tak mě to taky jede s 600mW na 5.8GHz na hranici dosahu radia ( futaba ). Takže mi to stači.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#606 Příspěvek od graup15 »

Příští vikend dorazí Jindra a budou se testit ty brejličky co máš ty (DomsHD),tak jsem na to hodně zvědavý. Nejhorší..a nechápu proč...dolar je pořád víc a víc dražší. (Kurňa a to jsou US boys zadlužení jako prase a stejně si vytřou se zbytkem planety prdel..jako vždy)
Jestli pújde doláč nad ojro..tak se hned tak DomsHD nedočkám. :cry: :cry: :cry:
gardenroute

#607 Příspěvek od gardenroute »

ST píše:Dneska jsem poprvé lítal s Discovery s FatShark Dominator HD . Pocity jsou trochu smíšené a budu si muset zvykat. Ale co jsem hlavně chtěl vyzkoušet je Rx modul TBS Dominator 5.8GHz zasunutý v brýlích. Chtěl jsem porovnat jak na tom bude s dosahem proti Rx modulu BOSCAM v brýlích RCV922. Pravda je docela krutá a dá se říci, že citlivost modulů je prakticky shodná a dosah prakticky stejný. Nelze lítat tak jako s externím Rx , kde není problém se dostat s 200mW Tx na 1000m. Tady jsem na 300m a je to už nahraně...Jsem z toho docela smutný. Čekal jsem s tím Dominátorem od TBS daleko lepší dosah. Jak s toho ven ?
1. použít větší výkon Tx
2. použít externí Rx nejlépe se dvěma anténami a bezdrátový přenos do brýlí na jiném kanálu na 5.8GHz s Tx 10mW.
Hmm..já tento 5.8GHz modul od Trappyho mám již asi 1.5 roku v Dominator 1, a jsem celkem spokojen, s dobrymi anténami (napr. Circ. Wireless na Dominatorech a Pentalobe od Tonyho na stroji), 400mW beznym Boscam Tx, a nastavenim na 4. kanal udelam na rovine bez překážek (moje treninkove letiste) i 1000 metru (dokonce o něco vice). Bezne s tim ale letam kolem 700-800 metru, jen při otočce obcas vypadky, to je ale podvozkem a gimbalem, který to zastini.
Tak nevim, jestli Trappy nezměnil design modulu, anebo si to s HD verzi nejak nerozumi... Pokud se tedy bavime o stejne věci :?

Tu variantu 2.) se standalone diverzitnim Rx a bezdrat prenosem na jinem kanale (a nejakym, napr. 10-20 mW Tx) do bryli s TBS modulem mam také v planu vyzkoušet.
Libi se me ta malinka groundstation od Trappyho, která toto umi, ale s hlavnim FPV na 2.4...To by se mohlo libit Daliborovi :D
graup15 píše:Dnes mi dal můj dodavatel Blacksheep hraček předal modul do Dominátorů....První pozitivum je,že nejdou dovřít dvířka na brýlích...ach jo.
To je tento Dalibore ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
graup15

#608 Příspěvek od graup15 »

Ahoj Petře
Ano to je ono.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#609 Příspěvek od VSCharlie »

Spíš bych se bál, aby ten "slavný" NexWave (RX) vůbec fungoval..
Doporučuji vyzkoušet co nejdříve a zaměřit se taky na příjem zvuku.
Ať s tím nedopadnete jako já v 5.8GHz. :?
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
ST
Kontaktovat uživatele:

#610 Příspěvek od ST »

Měřil jsem si proud u vTx modulů BOSCAM 5.8GHz s připojenou anténkou a dospěl jsem k tomuto. 10mW modul odběr stabilně v rozsahu 115-120mA na všech kanálech. 200mW BOSCAM TS351 odebíral cca 145 - 150mA na všech kanálech. Napájení bylo 3S ( 11,7V ) .Takže co si o tom mám myslet ? Někde udělali soudruzi chybu ? 8O .
Jediný co mě na tom těší, ze mám na všech kanálech prakticky stejný příkon. To co jsem našel na diskusích bylo docela brutální odchylky v příkonu.
graup15

#611 Příspěvek od graup15 »

VSCharlie píše:Spíš bych se bál, aby ten "slavný" NexWave (RX) vůbec fungoval..
Doporučuji vyzkoušet co nejdříve a zaměřit se taky na příjem zvuku.
Ať s tím nedopadnete jako já v 5.8GHz. :?

Zvuk je nepodstatný,modul je v brýlích...není potřeba přenášet tracking data do ground station.:-)
Dnes se rosničkáři trefili na hodinu přesně a jak přestalo pršet a vylezlo slunce jsem to vyrazil zkusit. Teda jsem velmi mile překvapený...na 1km obraz naprosto perfektní (a to jsem hodně kritický co považuji za perfektní nebo jen dobré).
No byl to první let...uvidíme co to bude dělat časem.
Jo a člověk si neuvědomí,že při tom nesmí sklopit hlavu...:-) :-) Až když mu blikne obraz..tak mi došlo ,že jak čumím hlavou dolů,tak i anténa je poklopená...a čím víc je skewplanar sklopený,tím horší (až do skoro nuly) má příjem.

Takže mám sice ne levné, ale výborně chodící kombinace na 2,4 video přenos.
TBS Unify VTx........Lawmate VRx
Immersion 700mW.....Lawmate Vrx (a včetně TBS Lawmate)
TBS Unify VTx......NexWave VRx
ST
Kontaktovat uživatele:

#612 Příspěvek od ST »

Tak hlavně, že Ti to chodí. Lítej radši dál ať nemáš nemoc s ozáření. :lol:
graup15

#613 Příspěvek od graup15 »

Vždyť tam mám prd výkon...
Co mi trošku vadí ..brýle bez baterky mi na lebce sedí perfektně. Ale jak vetknu baterku do oka té poutací gumy,tak mi brýle furt někam po lebce jezdí. A nesedí dobře...zatím nevím co s tím.
(Nápad...nechám si ušít gumu novou, ale baterka bude vzadu na hlavě)..třeba to bude sedět líp.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#614 Příspěvek od Ancistrus01 »

Já mám zas problém s originální baterkou, že v ní nějak zlobí kontakt, když lítám pohoda, ale když si třeba rovnám brýle (zahýbá se s těmi tvrdými blbými kablíky) tak obraz problikne... :?
ST
Kontaktovat uživatele:

#615 Příspěvek od ST »

Pro mě je taky ten systém gumových očnic tragický. Prostě mi tam zespoda prosvítá světlo a projevuje se to odlesky na display. Je to prostě všechno o kompromisech. Lépe vyřešené to je u starých RCV922, kde jsou po délce brýlí pásky z tužšího molitanu . Ty jsem si dělal nové a funguje to naprosto excelentně. Já pokud si podržím Doms HD rukou u očí, tak všechno OK. Jak to dám přes hlavu na gumu, tak to prostě pořádně nesedí. Ale tak si říkám, co bych za ti peníze chtěl, že ? :lol: Jo člověk si zvykne nejspíš i na smrt. :wink:
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“