ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
petka01

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#2056 Příspěvek od petka01 »

A kde prosímtě najdu to logování?
Je někde nějaký odkaz jak na to?
Třeba YouTube?
Lisam210 atom dx7i a pár letadel
Amper

#2057 Příspěvek od Amper »

http://copter.ardupilot.com/wiki/downlo ... n-planner/

Nevim co ted maj vsichni s tim ze i vec ktera se da popsat na 10ti radkach a 2 screenshotech cpou na youtube. Ze by lidi opravdu prestavali byt schopni cist a porozumet delsimu textu ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
eddiex

#2058 Příspěvek od eddiex »

Ono jde spise o to, ze casto jsou psane postupy nejasne formulovane, nekdy dokonce chybne. Videl jsem uz spoustu clanku a spoustu videi s mluvenym komentarem, kde mluveny komentar neodpovidal tomu co autor delal na videu. Dalsi aspekt je, ze jiste existuje spousta "novacku", kteri nerozumi presne psanemu navodu[neznaji treba hantyrku zkratky, atd.], ale jsou schopni presne nasledovat video navod.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
j.s

#2059 Příspěvek od j.s »

jamesgsf píše:Myslím že drift bez gps nepůjde.

Tak odzkoušeno a Drift mode opravdu funguje i bez GPS. Co si pamatuju tak i na stránkách byl o dost jiný popis tohoto módu, než je teď.

Nemám momentálně GPS, takže bohužel neodzkouším chování s ní.. Možná má jiné chování, pokud jste v Drift módu a vypadne GPS signál a jiné pokud signál nemáte celou dobu, nebo GPS nemáte vůbec připojenou. Každopádně o tom zmínka na webu neni, takže celkem zajímavé. A kdyby někdo vyzkoušel jak se to chová když máte GPS a vypnete GPS FS, bylo by to fajn, řekl bych, že pojede a to i když nebudete mít GPS lock.
copter.ardupilot.com - Drift mode píše:Drift Mode relies on your GPS for control.
If you lose your GPS signal in flight while in Drift Mode, your copter will either land or enter altitude hold based on your failsafe_gps_enabled setting.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2060 Příspěvek od jamesgsf »

NO s gps to funguje, myslel jsem, ze drift gps potřebuje. Jinak když zastavíš tak se s gps snaží držet pozici jako v loiteru, není to sice tak přesný jako loiter, ale snaží se. Je fakt že tam mám staříčký neo6.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Maher787

#2061 Příspěvek od Maher787 »

dnes mi prišlo adruino mini a pôjdem dorobiť telemetriu cez FrSky do vysielačky a chcel by som sa opýtať keď chcem signál z telemetrického portu dostať na viacero zariadení v mojom prípade BT a FrSky stačí ked vodiče zapojím napriamo alebo na to treba nejaký obvod? Inak musím povedať že s doskou som naozaj spokojný lieta super postupne sa učím čo a ako fungujú jednotlivé režimi. Momentállne sa oboznamujem s AUTO ktoré ma absolútne nechce poslúchať resp nechce letieť podla zadanej trasi ale ja na to prídem v čom je chyba :D
pixel1

#2062 Příspěvek od pixel1 »

Ja jsem na tom stejne. Poskládal jsem první kopteru podle místních rad a návodu s touto deskou a jsem maximalne nadšený jak to litá. Mám ji na rámu klon TBS letová hmotnost 1350g i s4000mah baterkou a sjCam kamerou. Ještě čekám na fpv je někde na cestě z chiny. Zatím jsem nic krom modu nenastavoval. Litá na první zapojeni. Auto režim se chystam taky vyzkoušet, az se trochu zlepší počasí.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2063 Příspěvek od jamesgsf »

Nikde nemůžu najít ohledně telemetrie přes frsky. Kdyby se na výstupu z modulu na vysílačce dal BT. Jeslti by to hazelo data do droid planeru. Předpokládám, že by musely bejt dva převodníky na mavlink v copteře na frsky a na vysílačce na BT. Jenže když to schrnu stejně tam musí bej převodník na mavlik. Takže už rovnou můžu vozit 433 telemetrii. Takže jestli to má vůbec cenu. Telefon mám vždycky v kapse.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Amper

#2064 Příspěvek od Amper »

Prevodnik telemetrie na Frsky urcite je a dokince v několika verzích

http://vizual54.github.io/APM-Mavlink-to-FrSky/

a pak je nějaká IOboard desticka co to umi
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#2065 Příspěvek od Amper »

Na Devfor8.com jsem dal novou verzi Konverze telemetri pro Apm/pixhawk.

Oproti puvodni verzi to podporuje i stare jetiboxy takze neni potreba profi nebo jeti vysilac.

Navic to umi alarmy (napeti, kapacita, vzdalenost , vejska ) a hlavne zobrazit message co rika jednotka coz se hodi kdyz treba nechce odarmovat
troiac

#2066 Příspěvek od troiac »

Vcera som chcel natocit nejake video a tak som nalozil copter do kufra.
Kedze som bol tiesneny okolim [stromy,kable elektriny] odstartoval som z ruky no po par sekundach letu sa zacali diat veci znicoho nic zacal blbnut zacal sa triast vo vzduchu urobil salto sekol sebou o zem potom znova vyletel ledva sa mi ho podarilo dostat na zem vobec netusim co sa mohlo stat doteraz fungoval spolahlivo. Kedze skody boli minimalne tak som to nevzdal a vyletel som znova tentokrat fungovalo vsetko v poriadku a natocil som co som chcel.
Stiahol som log snazim sa prist nato co sa stalo ale som stoho blby...
Preto prosim niekoho kto sa v tom vyzna lepsie pozrite sa na ten log ak budete schopny zistit co sa stalo budem vdacny.

Dakujem.
Přílohy
2015-03-07 17-27-15.zip
(679.74 KiB) Staženo 33 x
2015-03-07 16-49-33.zip
(529.36 KiB) Staženo 38 x
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
troiac

#2067 Příspěvek od troiac »

Dnes som bol lietat predosle problemy sa neopakovali ale nacisto mi asi odislo OSD teda ukazuje vsetko ale pocas letu sa sekne a hodnoty sa nemenia az do odpojenia a znova pripojenia baterky.

Kedze som mal nove vrtule chcel som spustit Auto tune no a div sa svete neslo to spustit...
Len mi nepovedzte ze od verzie 3.2.1 uz na APM 2.6 nefunguje ani Auto tune...
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#2068 Příspěvek od ddano007 »

Pani, neviete ma, prosim, nasmerovat na nejaky manual k APM 2.8.6 ?
Kupil som toto
http://www.ebay.com/itm/121518666352?_t ... EBIDX%3AIT
doma som mal este toto
http://www.ebay.com/itm/Ublox-NEO-6M-GP ... 41895b29a3
rad by som to spolu nalinkoval, ale nejak mi nesedi popis pinout pre GPS porty z jedineho manualu, co sa mi podarilo na nete najst, ktory je pre APM2.5 este z februara 2013 :(
Vdaka.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
skiner

#2069 Příspěvek od skiner »

Nemal si na mysli 2.8.0 ?
Popis zapojenia portov je napr. aj tu:
http://www.banggood.com/APM-V2_8_0-Flig ... 33031.html
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#2070 Příspěvek od ddano007 »

Diky moc.
Hej, logika hovori 2.8.0, ale ked pozeram cez dekel na spodnu stranu tak tam vidim 2.8.6 :( Ale zase starsi pani uz ktovieako nevidia, uvidim, ked to rozdeklujem...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“