graup15 píše:
To jsem nevěděl,že jde reklamovat výrobek co dělá vše správně,jen nevyhovuje debilnímu dodatku X.
Otázka je co se myslí pod pojmem dělá vše správně?
Prvotní smysl RTH,podle mne,je nepřijít o miláčka(co jsem mu věnoval nějakou tu hodinu v dílně),popř. vyšperkovaného Phantoma za bratru 50 litrů nebo přímo Inspire za osmdesát.Někteří místní diskutéři RTH používají na zjištění směru letu(kde je předek?) na hranici možného očního kontaktu a pozdější převzetí pod kontrolu.Ale háček je v tom,když to zafunguje "správně" a to nemusím být jouda,co zaletí za stožár vysílače nebo ve vzdálenosti 4km ve výšce 20m za třicet metrů vysoký ostrov.Stačí,když mi vypadne vysílačka z rukou a vysypou se baterky/zlomí anténa,nebo mi zabyde špatně(v práci mám pro tento případ VZ nebo KBS)a před tím si poletuji v GPS ATTI,potom o požadovaném převzetí nemůže být řeč.Co asi způsobí 2-5kilový bezpilotní letoun,když nabuří do drahého anténního systému,nebo se proletí obývákem ve 4.patře.A to nevzpomínám,když si dron/koptéra poplete,kde je domů.
Pro obchodníky to je asi oříšek,aby se srovnala mentalita asiatů se(selským-mým)rozumem evropanů.
P.S.:osobně RTH používám jen,když se chci vyjímečně pochlubit co umí koptéra(sama),ale spíš mi to nevoní,když domyslím,co by to dokázalo natropit bez možnosti do tohoto stavu zasáhnout(závada Tx).Moje logika:lítám si,kde to považuji za vhodné/relativně bezpečné,porucha na TX=autom. přistání/bum a platím.To by tam ale nesměla být ta pohodlná funkce létajících stativů(=potenciálně letecká práce...Hezký) GPS ATTI.