Solius - nástupca Easyglidera

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
kasssy
Kontaktovat uživatele:

Re: Solius - nástupca Easyglidera

#196 Příspěvek od kasssy »

Jo, na tom videu jsem to poznal. Ja tusil, ze to bude ono. Mate napsat rovnou, ze se leti smykem:-) Ten dlouhej prizpevek si prectu az budu mit chvilku klid. ted kolem krouzi deti a manzelka si chce povidat:-)
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Rudy

#197 Příspěvek od Rudy »

Ahoj. Potřebuji od vás radu. Stačí výchylka křidélek 13 mm nahoru?Na normální poletování.Někomu ho stavím a nebudu ho moci zkoušet, všechno má být natvrdo.Mám 13 mm na rozsahu serva 100%. Na víc už bych musel posunout páku serva.Nechat nebo posunout? Moc díky. Ruda
RS955i

#198 Příspěvek od RS955i »

Rudy píše:Ahoj. Potřebuji od vás radu. Stačí výchylka křidélek 13 mm nahoru?Na normální poletování.Někomu ho stavím a nebudu ho moci zkoušet, všechno má být natvrdo.Mám 13 mm na rozsahu serva 100%. Na víc už bych musel posunout páku serva.Nechat nebo posunout? Moc díky. Ruda

Manual pise 15 hore a 8dole... Ak neides na sutaz tak aj pri 13mm ked das na radiu na vypinac polovicne vychylky na zaciatok to mozno uzivatel uvita...
fm

#199 Příspěvek od fm »

Ahoj, prosím nemáte někdo možnost oscanovat český manuál?
František
Rudy

#200 Příspěvek od Rudy »

Ahoj, nakonec jsem si s ním i zalétal.....moje obavy o milimetry byly zbytečné, jinak se mě špatně vyvažoval, nevím proč, posouval jsem baterku po mm, ale aby zůstal stát na hrotech vyvážený - to se mu nechtělo,buď pomalu padal na jednu stranu, nebo na druhou.Jo a to se třeba někomu hodí - kabinu jsem přilepil 5min. epoxy - obě styčné hrany odmastil, jemným šmirglem zdrsnil, epoxy natáhl na kabinu a přiložil kryt.Nevypadá to špatně a drží to. R.
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od MODYN »

Zdravím, byl by tu nějaký ochotný majtel Soliuse, který by mi řekl jak dlouhé jsou potřeba prodlužovací servokabely?
Virtual

#202 Příspěvek od Virtual »

Rudy píše:Ahoj, nakonec jsem si s ním i zalétal...
A jak lítá? Taky o něm uvažuju...

MODYN píše:...jak dlouhé jsou potřeba prodlužovací servokabely?
V návodu jsou 4x 40cm na křidélka a 2x 60cm na směrovku a výškovku, ovšem těch 40cm v trupu došáhne až k motoru, 30cm je zhruba před baterku. Naopak serva Nano-S mají (o dost) delší kabel než HS-55, takže HS-55 s 60 cm kabelem až "do kabiny" nedošáhne...
Rudy

#203 Příspěvek od Rudy »

Ahoj - já jsem sice začel s prodlouženíma, ale nakonec mě to nevyhovovalo a dal jsem si udělat všechny kabely na míru.Tady v HK to dělá jeden pán za dobrou cenu a na počkání.Co se týká délky konce kabelu křidélek z křídla, tak od konce plastu po konec konektoru mám 5cm.když se křídla složí do trupu, tak je tam malinká, asi půl centimetrová vyčnívající vlnka.Soliuse nemusím rozebírat, do Octavie ho dám bez rozebírání křídel, což mě velmi vyhovuje.Jinak před ním jsem měl EG Pro s motorem Dualsky 3530,Solius je jeho lepší brácha.Mám v něm motor Tur.3632 1200 - válel se doma a zatím jsem použil vrtulový komplet z EG Pro - kužel je stejný a listy tam jsou 9x5.Nejde kolmo nahoru, ale to já u větroně nevyžaduji. Při tomhle osazení je motorový let asi stejný u obou letadel,ale Solius je majestátnější a lépe klouzá.Na zem se mu nechce.Poprvé, co lítám jsem si naprogramoval brzdu.Navíc jsem polepil izolepou spodek trupu, přesto že tam je kolečko, tak hlavně část od vrtule po kolečko se od trávy špiní.Protože jsem s ním spokojen, prodám EG Pro a Solius zůstane do dalšího větroně.Ruda
Virtual

#204 Příspěvek od Virtual »

Kabely na míru, to zní jako takové čisté řešení, ten pán to pájí přímo do serva?
K té vlnce - on to popisoval RiMr u ES2, že je lepší ten protikus zalepit co nejdál, aby se konektor zasunul o nejdál. Já to tak udělal na SkyScoutovi a kabel zmizí úplně.
Jak bys porovnal EGP a Soliuse v bezmotorovém letu? Už dlouho si chci pořídit bublinkového větroně a zatím jsem to nerozseknul. Jaká ti vyšla u Soliuse váha? Brzdou myslíš křidélka nahoru?
Rudy

#205 Příspěvek od Rudy »

Zdravím. Kabely se naletují přímo do serva a dá se nový konektor.Já jsem si to nasucho složil a změřil.Klouzavost je lepší a taková majesátnější.Brzdy - křidélka nahoru, trochu kompenzováno výškovkou.Mám to spíš jako pojistku, kdybych včas nezastavil, tak na konci dráhy je oranice - teď mokrá a to se bílému letadlu moc nelíbí.Co se týká křidélek - při lepení konektoru do plastového držáku se ten konektor trochu prohnul, takže protikus šel dost ztuha.Na to lepení bacha.Tak jsem rád, že to nemusím rozebírat.R.
Virtual

#206 Příspěvek od Virtual »

S těmi kabely to zní zajímavě, aspoň se člověk nemusí bát, že se prodlužka uvolní. Ve slepeném trupu Soliuse by to byl docela problém. Navíc se ušetří i váha. Jak píšu výš, kamarád zrovna Soliuse staví, koupil kabely podle návodu a v trupu mu min. 10 cm přebývá. Pokud bych si Soliuse stavěl, chtěl bych spíš lehčí konfiguraci, aby hezky plachtil.
Jinak stejně jako nestandardní délka kabelu u serva Nano-S, i ten protikus má mírně jiný rozměr. Originální kabel MPX tam pasuje přesně, jiné je někdy nutné i brousit.
Rudy

#207 Příspěvek od Rudy »

Ahoj. K Soliusovi byl vrtulový komplet na hřídel průměru 5. Já bych potřeboval průměr 4mm.Nevíte, jestli se dá někde koupit jenom ta základní část - kužel, který by se hodil do unašeče bez koupě celého vrtulového kompletu? Díky R.
mior
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od mior »

Rudy píše:Ahoj. K Soliusovi byl vrtulový komplet na hřídel průměru 5. Já bych potřeboval průměr 4mm.Nevíte, jestli se dá někde koupit jenom ta základní část - kužel, který by se hodil do unašeče bez koupě celého vrtulového kompletu? Díky R.

Myslím, že nedá...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
PetrD

#209 Příspěvek od PetrD »

Samotný střed unašeče se asi koupit nedá, jenom komplet kužel s unašečem EasyGlider PRO:
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=32027

Jestli máš ten původní kužel kompletní a nepoužitý, třeba by ho u Pelikána vyměnili??
Rudy

#210 Příspěvek od Rudy »

No, já si taky myslím, že musí být celý komplet, ale říkám si, co kdyby šel použít nějaký díl.......třeba od MP Jet......škoda, že do krabičky nedávají obě kleštiny.......R.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“