DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
Jsem pro - tlačit na dovozce aby byly návody v češtině (nejen aktuální) ke stažení na jeho stránkách.
Před lety mi přišla baterie do iPodu se šroubováky a žádný návod. Na krabičce jen webovky. No a na webu PDF v různých jazycích včetně detailního videopostupu.
Kdyby si dal oficiální distributor na web i nějaké ty video návody (v češtině) - jak začít s létáním, - základy, zásady - bylo by méně magorů co si to v pátek koupí v Alze a v sobotu už točí vožralej svatbu a pořádně neví co s tím má dělat a nechápe co znamená to barevné blikání.
(Magorů by spíš přibylo - ale aspoň by věděli o co jde [emoji13] )
Před lety mi přišla baterie do iPodu se šroubováky a žádný návod. Na krabičce jen webovky. No a na webu PDF v různých jazycích včetně detailního videopostupu.
Kdyby si dal oficiální distributor na web i nějaké ty video návody (v češtině) - jak začít s létáním, - základy, zásady - bylo by méně magorů co si to v pátek koupí v Alze a v sobotu už točí vožralej svatbu a pořádně neví co s tím má dělat a nechápe co znamená to barevné blikání.
(Magorů by spíš přibylo - ale aspoň by věděli o co jde [emoji13] )
To nemá řešení. Naši dovozci si tím, že překlad (který zaplatí) nedají na web chrání případ, kdy si někdo stáhne od nich český návod a model si nechá poslat třeba z Číny.
Neumím posoudit, kolika potenciálních zákazníků by se toto týkalo. Asi to ale bude významnější počet, než počet těch, kteří si nejdřív přečtou český návod a pak to koupí u českého dovozce. Takže jim i rozumím.
Neumím posoudit, kolika potenciálních zákazníků by se toto týkalo. Asi to ale bude významnější počet, než počet těch, kteří si nejdřív přečtou český návod a pak to koupí u českého dovozce. Takže jim i rozumím.
U výrobků prodávaných v ČR je povinnost dodávat český návod.
Pokud tomu tak není, je možnost nahlásit ČOI která by měla sjednat nápravu(pokutou nebo jinak).
Dobrý výrobce, dodává do státu kde chce prodávat, návod v příslušném jazyce nebo to zadá výhradnímu zástupci.
Faktem je, že většina čechů návody čte, až když je to nezbytně nutné
, prostě "selžou-li všechny pokusy uvést zařízení do provozu, sáhneme po návodu k obsluze".
A proto bych souhlasil s tím, návod by měl být na WEB stránkách. končím
Pokud tomu tak není, je možnost nahlásit ČOI která by měla sjednat nápravu(pokutou nebo jinak).
Dobrý výrobce, dodává do státu kde chce prodávat, návod v příslušném jazyce nebo to zadá výhradnímu zástupci.
Faktem je, že většina čechů návody čte, až když je to nezbytně nutné
A proto bych souhlasil s tím, návod by měl být na WEB stránkách. končím
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Vyzkoušíme všechna tlačítka a pokud přístroj nefunguje - přečteme si návod.
DJIvison píše:U výrobků prodávaných v ČR je povinnost dodávat český návod
Však oni ho taky dodávají, ale často pouze v tištěné podobě. Několik návodů na produkty DJI jsem takto s nákupem dostal (Naza, gimbal apod.). Nikde není psáno, že návod musí být v elektronické podobě.
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
"DagB23" - JO, přesně takovou mám představu. A mohlo by tam toho být víc, správný postup kalibrace, orientace v anglickém nastavení SW a jeho "hláškách" atd., to nikde v češtině není a jsou to hodně důležité věci ... ( a pokud si snad mohu přeložit něco jakž takž smysluplného z anglických textů v PDF pomocí PC překladače, tak v okamžiku práce v DJI Asistentu jsem totálně nahraný 
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
dt píše: Nikde není psáno, že návod musí být v elektronické podobě.
To nikdo netvrdí, mně by stačil i tištěný - pokud bude odpovídající danému výrobku a modelu - obzvláště pokud tam jsou dost podstatné změny pro ty, kteří nemají zkušenosti s modely předchozími.
U verze elektronické je ovšem možnost reagovat pružněji na změny v obsahu a nemusí se přibalovat staré návody jen třeba pro to, že těch původních je natištěná ještě celá skříň ...
A tak mě k těm návodům napadá - nechtěl by někdo hodný se smyslem pro bezpečnost poletování sem hodit naskenovaný návod na Nazu? Já sám ji mám v angličtině a i když jsem fakt nucenej to přelouskat a pochopit, češtině dám přednost 
díky
díky
metlis píše:A tak mě k těm návodům napadá - nechtěl by někdo hodný se smyslem pro bezpečnost poletování sem hodit naskenovaný návod na Nazu? Já sám ji mám v angličtině a i když jsem fakt nucenej to přelouskat a pochopit, češtině dám přednost
díky
Já mám v češtině pouze Naza M lite v tištěné podobě. Pokud bude zájem, klidně to naskenuju a někam vyvěsím.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
zskal píše:Já mám v češtině pouze Naza M lite v tištěné podobě. Pokud bude zájem, klidně to naskenuju a někam vyvěsím.
Zájem mám a určitě velký!
Můžu tedy poprosit? Děkuji.
zskal píše:Já mám v češtině pouze Naza M lite v tištěné podobě. Pokud bude zájem, klidně to naskenuju a někam vyvěsím.
Jsou tam nějaké obrázky příklady zapojení ?
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
Tak takovouto debatu jsem tady rozpoutat nechtěl. Trochu nám to zachází mimo téma vlákna. Zájem ale, jak je vidno, o toto téma je. Tak navrhuji založit vlákno např. "Phantom, Phantom2, Vision, NAZA - návody, příručky apod." a poprosit admina o přesun posledních 2 stránek tam?
DJIvison píše: Jsou tam nějaké obrázky příklady zapojení ?
Je to stejný manuál jako je na stránkách DJI jen je přeložený do češtiny. Dostal jsem jej při nákupu Naza M Lite. Nemám doma skener tak to zítra v práci naskenuju do pdf a někam to nahraju. Odkaz na stažení dám do vlákna s Nazou.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
Tak jsem se dokopal předělat stínění a dávám sem fotky. Původní stínění jsem měl z hliníkový samolepící folie pro potisk v tiskárně. Ta ale nedržela a padala na větrací otvory. Tvar jsem dělal podle YT obkreslením škeble. Teď jsem použil měděnou samolepící fólii pro hudebníky. Tvar jsem vyrobil trochu větší a nastřihal pro lepší ohnutí. Po přilepení jsem ji odizoloval kaptonovou páskou.
OT - ještě mi zbylo na jeden stroj, až se dostanu k počítači- dám to do bazaru
Dneska jsem se docela zděsil, nainstaloval jsem poslední fw. a novinky jen tak prolítl, protože jsem chtěl lítat, lítám lítám a koukám skoro poslední čárka na baterce, říkám si: ok přistanu. Takže letím k sobě, ale nestál jsem na místě startu (šel jsem po cestě v Alpách cca 2tis m nad mořem). No a když jsem metr nad zemí, Phanotm sám od sebe dal plnej plyn a letěl pryč, vůbec mi nedošlo, že je to comming home (doufám, teď jsem se vrátil dom a nekoukal do sw) a hodil jsem ihned manual a práskl o zem, nic se tomu nestalo, jak to letělo pryč ještě se to přiblížilo ke stráni takže to mohlo být tak 50cm nad zemí. hupslo to do sněhu a já začal přemýšlet co to bylo.
Napadlo mě teda, že se to vracelo na místo startu, ale co mě překvapilo, že to nějak nenaznačil a rovnou plnej plyn do strany.
Takže hádám, že je to defaultní nastavení a já to zanedbal, že jsem se na to ani nepodíval. Jen proč to píšu, kdybych tam stál na té straně tak mě to asi pokouše a bez varování což mi je divný..
pro představu jak rychlé a nečekané to bylo
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P4-sQfetHRI[/youtube]
Napadlo mě teda, že se to vracelo na místo startu, ale co mě překvapilo, že to nějak nenaznačil a rovnou plnej plyn do strany.
Takže hádám, že je to defaultní nastavení a já to zanedbal, že jsem se na to ani nepodíval. Jen proč to píšu, kdybych tam stál na té straně tak mě to asi pokouše a bez varování což mi je divný..
pro představu jak rychlé a nečekané to bylo
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P4-sQfetHRI[/youtube]