Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
tengler píše:Tak včera těsně po poledni jsem p. Macenauerovi cvičně poslal mail, přečten byl dneska v 9.06, ale odezva žádná Ale na dovolený asi není, brnknu mu tedy cca toho 25týho, ať neprudím co chvíli. Nebo Zao, nechceš mu zkusit cinknout pro změnu Ty - jestli není už něco novýho a povolenky nachystaný?
Omlouvam se, nebyl jsem na netu. Jasne ze se mu pokusim cinknout a dam vedet.
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
Tak mam informaci od p. Macanauera takovou, ze do ctrnacti dnu budou na letisti instalovat vetsi mnozstvi zavor a to pry bude znamka, ze povolenky jsou jiz pripravene k distrbuci. Jsou aktualne pry v tisku. Jel bohuzel autem a vice se mi nepodarilo vyzvedet. Domnivam se, ze bude stacit ho kotaktovat v druhe pulce pristiho tydne.
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
Podle zpráv z neděle 30.3. budou propustky a nové závory opět behem cca 14ti dní. :-( Jsem drobet nakrklej, bo kromě dvou velkejch moto-, auto- a motokároakcí tam v neděli odpoledne jezdili ještě autíčkáři a dopoledne prej lítali chlapíci z Benátek. O chlapíkách s drakama ani nemluvím. Až bude chvíle přisypu sem pár fotek.
Navíc podle p. Zítky nebude možné lítat z hlavní dráhy jak bylo zvykem a domluveno v poslední verzi, ale jen z trávy nebo ze spojovací dráhy. Takže je aktuální otázka sekání a válcování. Celkem ale chápu, že není žádoucí míchat dohromady provoz nad hlavní runwayí. Zato bychom snad měli od p. Macenauera dostat klíče od nové závory (bude prý u hlavní věže, ne u nynějšího vjezdu).
Ovšem opět se mi potvrdilo, že jsem asi jeden z mála volů co něco domluvenýho dodržujou. Aspoň že má bejt zase hnusně, nebude mě to tolik štvát.
Koncem týdne budu zase p. Macenauera otravovat a dám vědět. Zajímavá zpráva je, že snad bude mít v Milovicích kancelář a během týdne nějaké úřední hodiny přímo na místě.
V provozu - Future II, Travel Air 8ccm, Easy Glider Elektro, Toro 900 III.
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX
Tak ve čtvrtek jsem volal p. Macenauerovi a dozvěděl jsem se jenom to, že akorát zabetonovali sloupky na závory a do 14ti dnů (opět) tam bude u vjezdu pověšená cedule kam a na koho se obrátit kvůli povolením na vjezd. Takže tam občas zajedu mrknout na postup a co je nového, když do 14ti dnů nic nového nebude tak budu zase volat.
Pro pobavení aspoň pár fotek z minulého víkendu.
Vypadá to, že se opravdu snaží vstup na letiště omezit:
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX
O víkendu 29.-30, března byl v Milovicích slušnej blázinec. Jezdilo tam na obou pojížděčkách, hlavní dráze i obslužných plochách všechno co mělo aspoň nějaký kolečka a pohon:
Docela slušně to tam mastily motokáry:
Nejen nám to někdy chcípne:
Někteří volili ekologický pohon (draci jsou tam běžně, ale surfovou plachtu jsem na ploše viděl prvně):
Autoležení na jižní pojížděčce:
RIP - Tucano 15ccm
Tak jsem se byl v neděli podívat na situaci v Milovicích. Sloupky jsou zabetonovaný u křižovatky cesty k původnímu vjezdu a k věži, ale to je tak všechno - jinak se nic nezměnilo. Další 14tidenní termín vyprší v pátek 18.4. :-(
Pridavam se do diskuze. jak to teda vypada s pristupem na letiste. zacina se delat pekne a laka to uz vytahnout letadlo a proletet jej. Ma nekdo blizsi info jak to bude s temi povolenkami nebo s pristupem na letiste kde se bude litat ??? Minuly rok jsem taky chodil na severni cast (kam chodila asi vetsina)
Já mám poslední informaci, že tam snad do konce týdne bude závora a u vjezdu visící cedule kam se obrátit pro povolenky ke vjezdu. O víkendu se to vydám zkontrolovat. Ale vzhledem k rychlosti s jakou se to řeší už od ledna - nevím, nevím. Máte někdo nějaké jiné zprávy než já?
BTW: Na severní část? Na severu je pojížděčka u věží, obvykle se lítalo na východním konci dráhy - cca tady - s tím, že se startovalo a přistávalo na přilehlém okraji hlavní dráhy. Podle toho co jsem posledně slyšel od p. Zítky, tak by se s modely nově lítalo z toho travnatého pruhu. Auta že by se prý měla nechávat tady. Z pevných ploch by pak byla k mání ta spojovačka ...
RIP - Tucano 15ccm
Ahoj všichni. Jsem jedním z občasných návštěvníků milovického modelářského letiště (na začátku - východním - hlavní runwaye) a četl jsem kompletní diskusi. Též jsem hovořil s panem Macenauerem, ale nic kloudného jsem se nedozvěděl. Chtěl bych se zeptat, jestli je reálné si jít v současné době (tedy před vydáním povolenek) zalítat a když, tak jaké jsou dohodnuté podmínky (potřebuji udělat zálet a na to potřebuji velkou plochu). Viděl jsem různé mapky, kde zaparkovat, kde létat, ale není mi jasné, co z toho již platí a co z toho je předpoklad do budoucnosti. Velmi nerad bych způsobil nějaké komplikace. Předem děkuji za nějaká upřesnění.
Mno, jak uz jsi se dovedel v novem vlaknu, tak to momentalne vypada vselijak :-( Uz od ledna se snazime o nejakou dohodu, zatim k ni nedoslo. Posledni znamy termin kdy by se to mohlo pohnout je konec tohoto tydne. Zejtra nebo o vikendu se tam zase zajedu podivat jestli je nejakej postup nebo ne. Podle poslednich zprav by se tam mela objevit nova zavora a cedule s pravidly pro vstup. Uvidime - zatim nikdo nerek', ze by modelare chteli vylozene vypraskat, byt to ze zacatku vypadalo, ze letiste chteji uzavrit uplne.
Litat by se melo na puvodnim miste na vychodnim konci, ale nebude asi k mani startovani a pristavani na hlavni draze jak bylo zvykem. Cili pouzivat travu, pripadne spojovacku a severni pojizdecka by asi taky nevadila (ale tam je docela malo prostoru smerem k ulum a stromum). Je to v podstate pozadavek od UL pilotu aby se jim modely nemotaly nad hlavni drahou.
RIP - Tucano 15ccm
Druhá závora se objevila přes křižovatku naproti - viz mapa
Cedule o podmínkách vstupu nikde. Zejtra p. Macenauerovi zase zavolám a zkusím něco zjistit.
Zapomněl jsem poznamenat - na západním konci motorkáři, na jižní pojížděčce čtyřkolkáři, na východním konci ve vzduchu buď model nebo hodně pomatenej pták, ULL mimořádně žádný.
RIP - Tucano 15ccm
To ve vzduchu byl hodně pomatenej model hodně pomateného pilota. Moje - Katana S50 Silvestri. Při troše dobré vůle se tam dá dostat, ale souhlasím s tím, že toto není správný postup a v okamžiku, kdy budou povolenky, budu jeden z prvních, kdo si jí vyřídí.