reprap 3D tiskarna v modelarske praxi
Re: reprap 3D tiskarna v modelarske praxi
Jirko, ty svorky maj snad v každém papírnictví. Mají je v krabičkách s různým počtem kusů, ale někde je prodávají po kusech. Já mám Office BINDER CLIPS. Mám šířky 25, 32 a 41mm a ty 25 mají rozevření na těch 9mm tak akorát, ale ty větší naprosto v pohodě. Používám je na lepení potahů, ale pro balsu jsou moc silné, tak je podkládám tenkou překližkou, nebo tím co je poruce. Jinak na netu třeba tady:
http://www.sevt.cz/produkt/klip-binder-12-ks-cerny---32-mm-53905600/
http://www.sevt.cz/produkt/klip-binder-12-ks-cerny---32-mm-53905600/
Čím je způsobeno odlepování vrstev cca v půlce výrobku v rozích?
Tisknu ABS 1. vrstva 240° a podložka na 110° další pak na 220° a podložka 60° chlazení zapnuto
Tisknu ABS 1. vrstva 240° a podložka na 110° další pak na 220° a podložka 60° chlazení zapnuto
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Celeron píše:Tys mě předběhl! A jakej já měl náskok.No ale Ty víš, čím to bylo, mnou rozhodně ne. Zatím rovnám stolek. Rovnals nulu skla na kolik? Měrky mám od 0,05 mm, krok 0,05mm.
Zase jsem si nadrobil. Jak jsem přilepil korek, tak mi výškově nedaj dodaný svorky. Vůbec mě nenapadlo udělat korek menší pouze pod plochu tisku. Prý to jsou emerický sponky na papír, vede Koh-i-nor. Asi 5 rozměrů, ale o šířce stisku ani čárka. Potřebuju 9 mm.
Jirka
Ty svorky na papír mají v každém papírnictví i tady na maloměstě to prodávají po kusech.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
kroxigor píše:Čím je způsobeno odlepování vrstev cca v půlce výrobku v rozích?
Vypni chlazení, podložku nech celou dobu na 110°C a hotend celou dobu na 230°C ..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
kroxigor píše:Čím je způsobeno odlepování vrstev cca v půlce výrobku v rozích?
ABS se smršťuje. Moc chladíš. Na chladný předmět naneseš horkou vrstvu ABS, která chladne a smršťuje se. Tím vzniká pnutí. Každá další vrstva pnutí zvětší až to někde povolí. Buď se to odlepí od podložky, nebo se vrstvy oddělí.
Jak bylo řečeno přede mnou - nechladit (nebo chladit jenom v nejnutnějších případech - mosty) a více topit, minimum je 110. Pokud je ten předmět moc velký, musíš to zavřít do krabice nebo zvýšit skirt.
Super pánové moc děkuju funguje to 
Jinak TESA lepidlo drží jak sfiňa nedá se to utrhnout, KORES krásně se to odloupne po schladnutí samo.
Jinak TESA lepidlo drží jak sfiňa nedá se to utrhnout, KORES krásně se to odloupne po schladnutí samo.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Chcem sa spýtať,
išli by takto "tlačiť" ozubené kolečká do serv?
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
kroxigor píše:Ty svorky na papír mají v každém papírnictví i tady na maloměstě to prodávají po kusech.
Otázka je, co považuješ za maloměsto. U nás je 7000 čechů a 1000 cikánů a spádově asi 36000. Kouknu, máme papírárny 2 a jedna je dokonce velkoobchod.
Díky za tip.
Imaginárně jsem vyjezdil vodič filamentu od Zahradníka. Teda ta tiskárna kvičí, ještě že to nemám v bytě. Ale asi bude ještě boj s nastavením slicru, i když jsem u 0,5 trysky nastavil vrstvu 0,4, tak to přidávalo 0,75 mm. Nechám silikonu ještě 12 hodin na vulkanizaci, koupím ty svorky a pak zkusím tisk.
Taky je zajímavý, že něco mi nešlo slicnout, prostě bargraf se vůbec nezačal posouvat. Jen aby přeci jen nebylo něco pravdy, že na XP občas slicr nejde...
A propo, daj se do Repetier-Host nacucnout G-kódy z jinýho PC?
Jirka
mior: teoreticky hej, len treba dostatocne malu trysku, 0.2 neviem, ci nebude "privela"
Bezne sa tlacia ozubene kolesa od priemeru cca 1.5/2cm ale s velkymi zubami, nie take jemne.
Bezne sa tlacia ozubene kolesa od priemeru cca 1.5/2cm ale s velkymi zubami, nie take jemne.
Naposledy upravil(a) olisoft dne čtv 19.03.2015 21:02, celkem upraveno 1 x.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
mior píše:Chcem sa spýtať,
Těěžko, na Rebel III je na Z ose s modulem aspoň 2 mm (zuby jako kráva) a spousta lidí tam dává kupovaný kola nebo ozubený řemen.
Jirka
Celeron píše:
Otázka je, co považuješ za maloměsto. U nás je 7000 čechů a 1000 cikánů a spádově asi 36000. Kouknu, máme papírárny 2 a jedna je dokonce velkoobchod.
Díky za tip.
Imaginárně jsem vyjezdil vodič filamentu od Zahradníka. Teda ta tiskárna kvičí, ještě že to nemám v bytě.
Jirka
U nás cca 8500 lidí a 3x papírnictví.
Já nic nezajížděl "nasucho" rovnou tisknu. Je to celkem tiché, nejvíc hučí ventilátor na zdroji, Motory jen tak popískávají, na to jsem zvyklej z plotteru. Přesnost mě překvapila nečekal jsem to, že první výtisk bude tak přesnej.
Vojta
Tak to je paráda. Gratuluju.
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Pár lidí mi psalo o plánek hotendu co jsem stvořil tak to hodím sem do vlákna ať je to každému k dispozici pro inspiraci. Pokud si někdo hotend vytvoříte tak hoďte report jak vám šlape. Jinak nejsem strojař tak mě nekamenujte za kvalitu plánku, pokud by byli nějaké nejasnosti ptejte se.. Pokud by někdo hotend chtěl a nevládne technologií pro výrobu tak se můžeme nějak domluvit.
- Přílohy
-
- Hotend_Arcicorsa_V1.0.pdf
- (349.88 KiB) Staženo 44 x
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Co přechodka na větrák? Záleží přece na počtu žeber.
Jirka
Jirka