USB video vstup pre notebook

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ddano007
Kontaktovat uživatele:

USB video vstup pre notebook

#1 Příspěvek od ddano007 »

Pani, neskusali ste niekto pouzivat na FPV notebook namiesto monitora? Rozmyslam video z prijimaca pripojit cez neco taketo
https://www.alza.sk/technaxx-usb-2-0-vi ... .htm#popis
do notebooka. Dajte vase skusenosti.
Vdaka.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Cetar

Re: USB video vstup pre notebook

#2 Příspěvek od Cetar »

To je fungl stejné jako EASYCap.
Jako alternativa DVR se to použít dá nebo jako sekundární sledovací zařízení. Rozhodně bych to ale nezkoušel používat jako primární sledovací zařízení kvůli latenci. Hodně záleží na programu přes který to pustíš. Ještě jsem nenašel žádný pořádný program :D jeden funguje dobře na nahrávání, jiný má nízkou latenci ale nejde nahrávat..
Osobně to používám pouze jako alternativu DVR
Marena
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Marena »

Ja pouzivam media player clasic. Umi nahravat a latence je v milisekundach. Pro bezne fpv v pohode. Akro uz asi ne.
Kazdopadne je to bidny. Pri slunecnem dni je notebook spatne citelny, spatne se upevnuje aby jsi se mohl pohodlne divat. Pouzivam tedy jak pise vyse kolega jako sekundarni zobrazeni a nahravani.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Amper

#4 Příspěvek od Amper »

Mam doma tuto : http://eu.banggood.com/Wholesale-Wareho ... 21000.html

Za cenu "o neco" lepsi nez v te Alze ale mam pocit ze to je to same. Chystam to pripojit spolu s telemetrii k tabletu jako sekundarni zobrazovac (primarni jsou brejle) ale jeste jsem to nezkousel
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ddano007 »

Marena píše:... Kazdopadne je to bidny. Pri slunecnem dni je notebook spatne citelny...

No, praveze ma to napadlo vcera, ked som potreboval na poli s notebookom konfigurovat kopteru a bolo to vidiet celkom odchodne. Kazdopadne vdaka za postrehy, za tych par korun som to objednal, ked dojde TX a RX vyskusam...
Uz som rozmyslal aj nejako vyuzit mobil ( mam 6`` displej), ale nic vhodne ma nenapadlo :(
sobi

#6 Příspěvek od sobi »

ddano007 píše:Uz som rozmyslal aj nejako vyuzit mobil ( mam 6`` displej), ale nic vhodne ma nenapadlo :(

ak máš android, tak pravdepodobne by sa mal dať pripojiť ten grabber cez OTG kábel, neskúšal som.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V-gLrqUHATQ[/youtube]
j.s

#7 Příspěvek od j.s »

Přesně tak pokud má telefon podporu USB OTG, mohlo by to jít připojit jako externí zařízení. Pozor ale na podporu co se týče toho kabelu.. Třeba k Samsugu potřebuješ jejich speciální OTG kablík.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ddano007 »

sobi píše:ak máš android, tak pravdepodobne by sa mal dať pripojiť ten grabber cez OTG kábel, neskúšal som.

Aaaaaaa. Super, oprobujem. Mam PAP7600DUO, OTG to ma, spica!
Marena
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Marena »

Jsem zvedav na vysledek. Ja sel do eco googles z HK.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od celadnik »

sobi píše:
ak máš android, tak pravdepodobne by sa mal dať pripojiť ten grabber cez OTG kábel, neskúšal som.

No, niesom si 100% istý, či to pôjde aj pri OTG. Ešte záleží na SW podpore, či ho mobil rozozná a či bude nejaký SW ktorý by s tým vedel spolupracovať. Ja mám na tablet dvb-t anténu, cez OTG adapter, ale tiež vyžaduje SW ktorý s tým adapterom pracuje.

Ale za pokus to stojí.

Ešte pre info, podobné zariadenie mám doma, teoreticky to môžme vyskúšať, ale k tomu bolo aj CD s driverom. AK najbližšie pôjdete lietať, môžem to zobrať so sebou a môžte vyskúšať.
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
cobbra

#11 Příspěvek od cobbra »

ddano007....mozno by tento IPS Lcd monitor bol cekom lacnym riesenim http://www.aliexpress.com/item/HDMI-VGA ... 87689.html posunul by FPV trocha na vyssiu uroven v kombinacii s touto kamerkou http://www.aliexpress.com/item/AHD-Anal ... 91974.html Tu kamerku uz mam....latencia nulova aj pri biednom poulicnom osvetleni a na Lcd monitore a v okuliaroch oboje s rozlisenim 640x480 sa mi zdal obraz ostrejsi a detailnejsi v porovnani s Mobiuskou.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ddano007 »

No, takze s mobilom ta USB video karta nejde :(
S notebookom samozrejme ano. Takze uvidime, ked dorazi video TX a RX 8)
Samostatny monitor zatial nechcem riesit, kym neviem, ci ma to bude bavit. Lietanie s copterou je zatial v porovnani s eroplanmi ci nebodaj helinou na blbnutie nic moc...
Kazdopadne vdaka za dobre tipy.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“