Algol - rušení
Algol - rušení
Mám problémy s rušením u Algola. Pokud mám anténu podél trupu je to prakticky neřiditelné. Pokud ji mám vyvedenu na konec křídla, tak se to dá, ale občas mi třeba naplno potlačí výškovku nebo brnkne do křidélek. Uhlík v letadlo nemám. Motor velký červený, regulátor JETI 18 ADVANCE a vysílač Graupner mx-16s. Vyměnil jsem postupně všechna serva HS-55, vyměnil jsem REX5 plus za REX5 MPD, vyměnil jsem krystal. Myslíte, že by pomohlo vyměnit přijímač za nějaký úplně jiný třeba od MZK nebo SCHULZE. Už s tím laboruji hodně dlouho a chtěl bych to dotáhnout do konce.
Mám feritový kroužek na kabelu mezi regulátorem a přijímačem. Serva nijak speciálně odrušované nemám. Všechna byly minulý rok nová. S Algolem úplně bez motoru moc nelétám a tak se mi zdá, že to dělá vždy jenom se zapnutým motorem.G0tik píše:robi to len ked ide motor ? mas odrusene serva ?
P.S. Pozdravuj Košice, trávil jsem tam dva roky na vojně na Vojenském leteckém učilišti
tom1969 píše:Mám feritový kroužek na kabelu mezi regulátorem a přijímačem. Serva nijak speciálně odrušované nemám. Všechna byly minulý rok nová. S Algolem úplně bez motoru moc nelétám a tak se mi zdá, že to dělá vždy jenom se zapnutým motorem.G0tik píše:robi to len ked ide motor ? mas odrusene serva ?
P.S. Pozdravuj Košice, trávil jsem tam dva roky na vojně na Vojenském leteckém učilišti.
heh oki, pozdravim, z balkonu
vyskusaj len doma ci ti to rusi tiez, tak ze zapnes motor a kukas ci nerusi, a ked nebude tak to nebude reglerom a ani motorom,
potom s mypnutym motorom a len kyves servami a kad bude rusit, tak ich nemas odrusene (niesu to nahodou HS-55 ?), a ked bude rusit stale tak to bude primacom alebo dacim inym
Zdar, mám Algola XL , používám Rex 5 a 2x C-241 a 1x S 75. Vyhoď ty HSka. Zřejmě to jsou serva, lišící se kvalitou podle série.
Anténu vytaženou na hřbet mezi servama. Absolutně bez problémů. Akorát ty ruce
Zde je fotočka: http://www.modelhb.com/wp-content/dsc06694.jpg
Anténu vytaženou na hřbet mezi servama. Absolutně bez problémů. Akorát ty ruce
Želivák píše:Zdar, mám Algola XL , používám Rex 5 a 2x C-241 a 1x S 75. Vyhoď ty HSka. Zřejmě to jsou serva, lišící se kvalitou podle série.
Anténu vytaženou na hřbet mezi servama. Absolutně bez problémů. Akorát ty ruce![]()
Algol
toho si u nas na letisko pomylil jeden s mojim flashom.Prisiel za mnov a hovori:
Lietal si paradne.To je algol?
Doteraz ked si na to spomeniem zacnem plakat
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
Ahoj, tak mám další poznatek z dnešního létání. Místo přijímače REX 5 plus MPD jsem tam vrazil REX 7. Dokonce jsem si po prvních zkouškách odvážil protáhnout anténu na hřbet trupu a dozadu na směrovku. Což jsem si s REX 5 nemohl dovolit. Prvních 12 minut bylo všechno v pohodě, ale čím déle jsem létal tím více se začaly objevovat záškuby. Sice o hodně slabší než u REX 5, ale byly tam. Mohl by na to mít vliv pokles napětí ?
Můj problém s rušením bohužel i nadále přetrvává i po výměně přijímače REX 5plus za REX 5plus MPD. Zatím nejvíc se mi osvědčil přijímač REX 7plus se kterým létám do současné doby, ale je moc těžký. Záškuby se objevují i s tímto přijímačem, ale nejsou tak markantní.
Už jsem vyměnil přijímač, všechny serva. Všiml jsem si, že se problémy
objevují spíše v druhé polovině létání. Je možné, že by regulátor začal
rušit až po zahřátí ? Může vůbec regulátor způsobovat rušení ? Používám regulátor JETI Advance 18plus. Je na povrchu za vrtulí, takže chlazen lépe už ani nemůže být, ale i tak někdy bývá teplý.
Už jsem vyměnil přijímač, všechny serva. Všiml jsem si, že se problémy
objevují spíše v druhé polovině létání. Je možné, že by regulátor začal
rušit až po zahřátí ? Může vůbec regulátor způsobovat rušení ? Používám regulátor JETI Advance 18plus. Je na povrchu za vrtulí, takže chlazen lépe už ani nemůže být, ale i tak někdy bývá teplý.
- pilothanter
- Kontaktovat uživatele:
Podobný problem so riešil aj ja sice lietam len F3K ale tiež mi po dlhšom lietaní začalo šklbať servo výškovky NARO PRO ale na flaperonoch mám Naro
9gramové a tie nič. Tak som sa celý deň sral so servom myslel so že studeňák ale prd nakoniec som žačal merať pokles napetia na jednotlivých článkoch a jeden išiel s napetím hlboko dole NiMH. Výmenil som ho a je po problémé.
9gramové a tie nič. Tak som sa celý deň sral so servom myslel so že studeňák ale prd nakoniec som žačal merať pokles napetia na jednotlivých článkoch a jeden išiel s napetím hlboko dole NiMH. Výmenil som ho a je po problémé.