Algol - rušení

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
tom1969

Algol - rušení

#1 Příspěvek od tom1969 »

Mám problémy s rušením u Algola. Pokud mám anténu podél trupu je to prakticky neřiditelné. Pokud ji mám vyvedenu na konec křídla, tak se to dá, ale občas mi třeba naplno potlačí výškovku nebo brnkne do křidélek. Uhlík v letadlo nemám. Motor velký červený, regulátor JETI 18 ADVANCE a vysílač Graupner mx-16s. Vyměnil jsem postupně všechna serva HS-55, vyměnil jsem REX5 plus za REX5 MPD, vyměnil jsem krystal. Myslíte, že by pomohlo vyměnit přijímač za nějaký úplně jiný třeba od MZK nebo SCHULZE. Už s tím laboruji hodně dlouho a chtěl bych to dotáhnout do konce.
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od G0tik »

robi to len ked ide motor ? mas odrusene serva ?
tom1969

#3 Příspěvek od tom1969 »

G0tik píše:robi to len ked ide motor ? mas odrusene serva ?
Mám feritový kroužek na kabelu mezi regulátorem a přijímačem. Serva nijak speciálně odrušované nemám. Všechna byly minulý rok nová. S Algolem úplně bez motoru moc nelétám a tak se mi zdá, že to dělá vždy jenom se zapnutým motorem.

P.S. Pozdravuj Košice, trávil jsem tam dva roky na vojně na Vojenském leteckém učilišti :-).
FlyerMan

#4 Příspěvek od FlyerMan »

Zkus udelat test, kdy pomocnik drzi ero a ty se se zasunutou antenou na vysilaci vzdalujes od nej a neustale zkousis, zda vse funguje jak ma. Jakmile to zacne cukat, oznac si vzdalenost a proved test jeste jednou, ale se zapnutym motorem na 1/3 az 1/2 vykonu a porovnej vzdalenosti.
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od G0tik »

tom1969 píše:
G0tik píše:robi to len ked ide motor ? mas odrusene serva ?
Mám feritový kroužek na kabelu mezi regulátorem a přijímačem. Serva nijak speciálně odrušované nemám. Všechna byly minulý rok nová. S Algolem úplně bez motoru moc nelétám a tak se mi zdá, že to dělá vždy jenom se zapnutým motorem.

P.S. Pozdravuj Košice, trávil jsem tam dva roky na vojně na Vojenském leteckém učilišti :-).

heh oki, pozdravim, z balkonu :D

vyskusaj len doma ci ti to rusi tiez, tak ze zapnes motor a kukas ci nerusi, a ked nebude tak to nebude reglerom a ani motorom,
potom s mypnutym motorom a len kyves servami a kad bude rusit, tak ich nemas odrusene (niesu to nahodou HS-55 ?), a ked bude rusit stale tak to bude primacom alebo dacim inym :D
nemox

#6 Příspěvek od nemox »

Mel jsem podobnej problem a jako posledni
jsem vymenil regl, bylo to tim reglem:-))
Jeste by urcite pomohlo, dat na prijimac
elektrolitickej kondik nejakej nizko impedancni
alespon 200mikroF+200nF.
To mi tehdy trosku pomohlo.
Pletuchy
s Horusem
HonzaS

#7 Příspěvek od HonzaS »

já jsem měl taky problém. stačilo vyměnit přijímač :D
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
SrAjni

#8 Příspěvek od SrAjni »

HonzaS píše:já jsem měl taky problém. stačilo vyměnit přijímač :D

:lol: :lol: :lol:
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
Želivák
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Želivák »

Zdar, mám Algola XL , používám Rex 5 a 2x C-241 a 1x S 75. Vyhoď ty HSka. Zřejmě to jsou serva, lišící se kvalitou podle série.
Anténu vytaženou na hřbet mezi servama. Absolutně bez problémů. Akorát ty ruce :lol:
Zde je fotočka: http://www.modelhb.com/wp-content/dsc06694.jpg
SrAjni

#10 Příspěvek od SrAjni »

Želivák píše:Zdar, mám Algola XL , používám Rex 5 a 2x C-241 a 1x S 75. Vyhoď ty HSka. Zřejmě to jsou serva, lišící se kvalitou podle série.
Anténu vytaženou na hřbet mezi servama. Absolutně bez problémů. Akorát ty ruce :lol:
Zde je fotočka: http://www.modelhb.com/wp-content/dsc06694.jpg

Algol
toho si u nas na letisko pomylil jeden s mojim flashom.Prisiel za mnov a hovori:
Lietal si paradne.To je algol?
Doteraz ked si na to spomeniem zacnem plakat :D :(
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
tom1969

#11 Příspěvek od tom1969 »

Ahoj, tak mám další poznatek z dnešního létání. Místo přijímače REX 5 plus MPD jsem tam vrazil REX 7. Dokonce jsem si po prvních zkouškách odvážil protáhnout anténu na hřbet trupu a dozadu na směrovku. Což jsem si s REX 5 nemohl dovolit. Prvních 12 minut bylo všechno v pohodě, ale čím déle jsem létal tím více se začaly objevovat záškuby. Sice o hodně slabší než u REX 5, ale byly tam. Mohl by na to mít vliv pokles napětí ?
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: Algol - rušení

#12 Příspěvek od arda1 »

tom1969 píše: Vyměnil jsem postupně všechna serva HS-55,
Za jaká?
ICQ 638556901
mnov

#13 Příspěvek od mnov »

"Mohl by na to mít vliv pokles napětí ?"
Určitě by pokles napětí vliv mohl mít, každý přijímač je jinak odolný vůči poklesu napájení. Nejlepší by bylo vyzkoušet napájet přijímač ze samostatného zdroje, ale to bude asi u tohoto modelu problém. Případně přidat na napájení přijímače kondík.
tom1969

#14 Příspěvek od tom1969 »

Můj problém s rušením bohužel i nadále přetrvává i po výměně přijímače REX 5plus za REX 5plus MPD. Zatím nejvíc se mi osvědčil přijímač REX 7plus se kterým létám do současné doby, ale je moc těžký. Záškuby se objevují i s tímto přijímačem, ale nejsou tak markantní.
Už jsem vyměnil přijímač, všechny serva. Všiml jsem si, že se problémy
objevují spíše v druhé polovině létání. Je možné, že by regulátor začal
rušit až po zahřátí ? Může vůbec regulátor způsobovat rušení ? Používám regulátor JETI Advance 18plus. Je na povrchu za vrtulí, takže chlazen lépe už ani nemůže být, ale i tak někdy bývá teplý.
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od pilothanter »

Podobný problem so riešil aj ja sice lietam len F3K ale tiež mi po dlhšom lietaní začalo šklbať servo výškovky NARO PRO ale na flaperonoch mám Naro
9gramové a tie nič. Tak som sa celý deň sral so servom myslel so že studeňák ale prd nakoniec som žačal merať pokles napetia na jednotlivých článkoch a jeden išiel s napetím hlboko dole NiMH. Výmenil som ho a je po problémé.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“