ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Petka, tobe to funguje tak neni potreba se koukat
Ale ted to Petka aspon muze zkontrolovat
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Tak to mám a nic jen se pohnou při zapnutí
Lisam210 atom dx7i a pár letadel
Divne
1. zkus zmerit napeti na pinech 5V/GND. Muzes mit opto regulatory co nemaj bec a pak nemas serva napajena
2. kdyz to pripojis tak servo vrci a drzi stred a nebo je uplne volne ?
3. meric sirky servo impulsu, logicky sniffer nebo osciloskop asi nemas co ? Myslis ze by jsi zvladnul pouzit http://www.zeitnitz.eu/scope_en ? Staci k tomu 3.5jack, zvukovka a dva odpory a muzes zkontrolovat zda ti z APM do toho neco leze
1. zkus zmerit napeti na pinech 5V/GND. Muzes mit opto regulatory co nemaj bec a pak nemas serva napajena
2. kdyz to pripojis tak servo vrci a drzi stred a nebo je uplne volne ?
3. meric sirky servo impulsu, logicky sniffer nebo osciloskop asi nemas co ? Myslis ze by jsi zvladnul pouzit http://www.zeitnitz.eu/scope_en ? Staci k tomu 3.5jack, zvukovka a dva odpory a muzes zkontrolovat zda ti z APM do toho neco leze
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, dá se z desky ovládat stabilizace (gimbal) se střídavými motory? Nebo jen ty obyč serva co tu byly zmíněny předemnou? A když ne, tak proč? Proč se na to montují speciální gimbal desky, když i Arduflyer má všechny potřebné čidla. Díky
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry
Serva cuknou a pak jsou volné. APM je napájeno z reglu a serva z pinů ze strany regulátoru. Na servo testu jedou jak mají.
Tak v tom pripade bych asi ja udelal to ze bych do APM nahral custom softik a otestoval ty vystupy. Plus poslal dotaz na DiyDrones
Vytáhni si napájení serv z jednoho regulátoru a zkus to. Jen tak mne napadlo máš předek a zadek apm propojenej jumperem.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Já blb... Jsem se neobtěžoval spočítat piny.
Z návodu je patrné že PIN 10 a 11 je na konci a já to tak připojil
Pak jsem zkoušel napojení led kontrolek a ejhte. V řadě je o dva piny víc.
Díky všem za postřehy
PS: může mi někdo nahrát OSD?
731341760 diky
Z návodu je patrné že PIN 10 a 11 je na konci a já to tak připojil
Pak jsem zkoušel napojení led kontrolek a ejhte. V řadě je o dva piny víc.
Díky všem za postřehy
PS: může mi někdo nahrát OSD?
731341760 diky
Jo prvni dvě řady jsou pro programovaní atmega 2560 procesoru.
Mal by niekto radu, ako co najlepsie odizolovat barometer na 2.5 od prievanu v krabicke?
Vcera mierne fukalo a na altholde alebo posholde sa nedalo absolutne lietat. Baro si robilo co chcelo. Kusok peny tam cinania dali, ale to skor izoluje od svetla ako od vetra. Mam to tu na stole rozobrate, dal som tam hrubsiu penu po celom plosaku a nepomaha to. Staci jemne fuknut na apm a hned vyska klesa nadol.
Vcera po starte som prepol na althold a kopter zacal klesat, po chvili zase prudko stupat asi ked sa vietor zmiernil. Stabilize fungovalo normalne.
Nikdy mi to takto na 2.5 neblblo a lietal som aj v miernom vetre. S rovnakym problemom sa pasujem aj na Miniapm v3.1. Dost ma to znechucuje.
Vcera mierne fukalo a na altholde alebo posholde sa nedalo absolutne lietat. Baro si robilo co chcelo. Kusok peny tam cinania dali, ale to skor izoluje od svetla ako od vetra. Mam to tu na stole rozobrate, dal som tam hrubsiu penu po celom plosaku a nepomaha to. Staci jemne fuknut na apm a hned vyska klesa nadol.
Vcera po starte som prepol na althold a kopter zacal klesat, po chvili zase prudko stupat asi ked sa vietor zmiernil. Stabilize fungovalo normalne.
Nikdy mi to takto na 2.5 neblblo a lietal som aj v miernom vetre. S rovnakym problemom sa pasujem aj na Miniapm v3.1. Dost ma to znechucuje.
Lepší jemnější pěnu, ale musí se dát profoutknout. Já s tím nemám problém a to tam mám ctveřeček cca 2x2x2 cm je přimáčknutej krabičkou na baru.
uřízl jsem kousek z houbičky na nádobí a nemám žádný problém. Dnes jsem létal ve větru při přepnutí na loiter copter držel pozici i výšku.
Neviem si vysvetlit, co sa to s tymi mojimi apm deje
. Vcera mi aj pipak stale signalizoval, ze je nieco s GPS signalom.
Na videu je to trocha vidiet. Od 34s kedy som prepol na althold. Ku koncu som uz mal naspat na stabilize.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MOEGKPG1DCA[/youtube]
Na videu je to trocha vidiet. Od 34s kedy som prepol na althold. Ku koncu som uz mal naspat na stabilize.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MOEGKPG1DCA[/youtube]
Jakou verzi APM softu pouzivas ,jak mas ulozenou jednotku ,jak dobre vyvazeny mas pohon ?
Od verze 3.1 se vic intenzivne pouziva pro drzeni vysky akcelerometr a proto je jeste vic nutne mit eliminovane vibrace. To ze se to deje pouze pri narazech vetru muze vypadat jako jasne od cidla baro ale nemusi tomu tak byt. Zmena vetru muze vyvolat lehke vibrace od vrtuli a pak to treba prekroci akceptovatelnou hranici.
Od verze 3.1 se vic intenzivne pouziva pro drzeni vysky akcelerometr a proto je jeste vic nutne mit eliminovane vibrace. To ze se to deje pouze pri narazech vetru muze vypadat jako jasne od cidla baro ale nemusi tomu tak byt. Zmena vetru muze vyvolat lehke vibrace od vrtuli a pak to treba prekroci akceptovatelnou hranici.
Pouzivam fw 3.2.1 na oboch APM a obe su na odvibrovacej podlozke.
Lenze vyska mi stupa a klesa aj bez pohybu APMka.
Na miniapm je to este horsie by som povedal. Toto video som tocil pre banggood co by poradili.
https://www.youtube.com/watch?v=G2TgEtK2lAo
Vrtule som sa snazil vyvazit ako sa len dalo. Na APM 2.5 mi to ale spravilo prvykrat ako bolo vidiet na videu z letu. Predtym mi to nerobilo a lietam s tymi istymi vrtulami.
Lenze vyska mi stupa a klesa aj bez pohybu APMka.
Na miniapm je to este horsie by som povedal. Toto video som tocil pre banggood co by poradili.
https://www.youtube.com/watch?v=G2TgEtK2lAo
Vrtule som sa snazil vyvazit ako sa len dalo. Na APM 2.5 mi to ale spravilo prvykrat ako bolo vidiet na videu z letu. Predtym mi to nerobilo a lietam s tymi istymi vrtulami.