zítřejší zatmění slunce

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
radevica

Re: zítřejší zatmění slunce

#31 Příspěvek od radevica »

igorb píše:
to je kolko? ... aky to malo cas, clonu a ohnisko?

povedal by som ze vidim na mesiaci kopce, co znamena ze to asi az tak moc preexponovane nebolo

Metodou rychlého postupu pokus/omyl to bylo takto:
1/15 F16
1/125 F9
vždy f=400mm, víc nemám...
Jak jsem se zmiňoval, přetaženy filtr dělal paseku, takže použitelný je pouze výřez po úpravách jasu ("nedoostřoval" jsem). Přihodím ještě původní snímek a jeho další výřez.
Přílohy
IMG_7291.JPG
IMG_7291_v2.jpg
igorb

#32 Příspěvek od igorb »

preco si to nebral nejakou 1/1000 ak si mal vela svetla? ... alebo naopak, ak to nebolo na tych 1/1000 tak otvorit nech sa ten filter sprava ludskejsie?
pepin

#33 Příspěvek od pepin »

igorb píše:preco si to nebral nejakou 1/1000 ak si mal vela svetla? ... alebo naopak, ak to nebolo na tych 1/1000 tak otvorit nech sa ten filter sprava ludskejsie?

možná uplně přesně nerozumím tomu, co se tu řeší, ale možná se tu řeší problém, že pokud nejsou mraky, nemá se světlo od slunce od čeho odrazit a nasvítit odrazem světla trochu měcíc aby na té fotce nebylo pouze zastíněné slunce.

já jsem při tom zatmění zkoušel ruzné kombinace--filtru--disketu, všechno marný, nic víc, nežli zastíněné slunce z toho při bezoblačné obloze vysosat nešlo.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“