kde LC filtry

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

Re: kde LC filtry

#16 Příspěvek od jamesgsf »

Ještě mne napadlo, ze v letadle jedu ze 3s pres hlídač napětí, v coptere mám nastavitelný stabilizator http://m.ebay.com/itm/371032224365?nav=SEARCH a jedu na 9V, protože jsem četl, ze boscam na 12v přehříva, tak jsem to jen zkusil. To je jediná odlišnost mezi letadlem o copterou a v coptere pruhy nejsou a to tam jsou 3 motory a regly.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jindraj »

lidi, dodělávám 250tku a své první FPV. Po pročtení vláken na tato témata to chci na začátku zkusit bez LC filtru ... když to bude fungovat, tak OK a rád si ušetřím práci. Nicméně pro mě je nejcennější komoditou čas, a tak pokud by to šlo bych byl rád přichystán (alespoň v teoretické rovině) na variantu, že tam nějaké rušení bude a budu nucen řešit. Kameru mám napájenou 12V přímo z baterky, ImmersionRC video Tx také. Vidím tady i jinde různé návody jak spíchnout a pokud chápu správně, tak jde o to zapojit nějakou cívku a kondík nebo dva.

Myslíte že by se našla dobrá duše, která by mi poradila jakou konkrétní cívku a jaké konkrétní kondy optimáně koupit (nejlépe něco, co je skladem v GME nebo GES) v jakém schémátku? .... aby pokud by tato potřeba nastala jsem věděl po čem sáhnout a mohl pokračovat ? ... pokud by to mohly být SMD součástky tak lépe, ale není podmínkou.

děkuji velmi .. J.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jamesgsf »

Já myslím, že to nebudeš potřebovat, na kopteře jsem to skoro vůbec neřešil, ale v letadle jsem to řešit musel, což je zajímavé. Oboje na 5.8g
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Blacksite »

zdravim, ja se chystam zapojit fpv taky, napajenej bude jen vysilac a kamera je napajena z vysilace, ne z baterky, tady by dochazet k ruseni nemelo ne?
Taranis X9D+
Amper

#20 Příspěvek od Amper »

Pokud pouzivas Immersion tak tam LC filtr je. Pak by jsi nemel mit problem ale za predpokladu ze tam nedas treba OSD napajene z jineho zdroje
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#21 Příspěvek od Amper »

Koukam ze bych si LC filtr udelal - nema nekdo overene schema ?

Co jsem nasel tak tam dost lita rozptyl soucastek (treba civka od 1uH az po 1mH) tak at nedelam neco blbe
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Blacksite »

Mam Boscam ten co tam je TS351 nebo tak nejak
Taranis X9D+
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jamesgsf »

Blacksite nejdřív vyzkoušej stejně nebude potřeba, mám dvě 351 a 353 lc jsem nepotřeboval. Pro ampera nezkazíš nič buď to bude fungovat nebo ne, pak si to chce pohrát s velikostí kondenzátoru. Jinak nevím, že by to někdo v mém okolí na copteře potřeboval na 5.8ghz.
feri.ect

#24 Příspěvek od feri.ect »

Ak by niekto potreboval tak tu je navod na mini LC:
https://fpv-team.de/blog-aktuelles-news/entry/video/mini-lc-filter-fuer-nanocopter
a vacsi LC:
https://fpv-team.de/blog-aktuelles-news/entry/howto-s/lc-filter

LC filter je maly, lahky, lacny a co je dolezite ak nepomoze tak neuskodi.
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Benik3 »

Omlouvám se za pozdější odpověď, ale myslí někdo při dělání těch filtrů na ochranou diodu?
(protože klasická otázka, co se stane když připojíš cívku na stejnosměrný proud? Nic. No a teď ji zkus odpojit :D )

Stejně tak je dobré kombinovat velký elektrolit (mimochodem pro lepší filtraci určitě Low ESR, např Nippon Chemicon v GESu) s malou keramikou (klasika 100n postačí) ;)
Elektrolit totiž snadno odfiltruje velké změny napětí o nízké frekvenci. Kdežto keramika (díky své nízké indukčnosti) snadněji odfiltruje vysoké frekvence a šum...

(V odkazech v příspěvku přede mnou to mimochodem je ;) )

A filtr samozřejmě umisťovat co nejblíže zařízení, pro které napětí/proud filtrujem...
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od TomasC »

Využiji místních znalostí...
Dokázal by někdo vybrat správnou tlumivku na www.gme.cz ?? Doporučený typ z DE webu jsem tam nenašel.

Uvažuji o této http://www.gme.cz/tlumivka-smd-lp4u470-p965-033 a protože má navinuté dvě cívky, tak se ptám: Zapojit vinutí paraelně, seriově nebo každé vinutí na jeden vodič (což se mi asi nejsprávnější, ale nevím). A následně ošetřit kondenzátory.

Předem díky.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od JirkaA »

Zkus trochu podrobněji definovat co a proti čemu chceš filtrovat (proud filtrem?)
OK2WY
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od TomasC »

Zatím se jedná o teoretickou rovinu, pokud nebude problém s rušením obrazu, tak NIC. Když problém bude, tak ideálně to udělat pořádně.

Mám coptérku 240, řídící deska, čtyři regulátory, přijímač A kamera + vysílač 53,8Ghz. Rád bych do kamery a vysílače připojil na vyhlazené napětí (kde předpokládám zdroj problémů) nebo alespoň prudkých skoků zbavené napětí.
rumiks

#29 Příspěvek od rumiks »

Tak tam pre zaciatok mozes dat el. kondenzator low esr. Ak to nebude stacit, Tak tam potom daj tu tlmivku, ako pises jedno vynutie.
rumiks

#30 Příspěvek od rumiks »

Tu mas za 3 dolare hotovy filter www.readytoflyquads.com/rtf-lc-filter-3amp-2-4s postovne je desat dolarov, tak sa oplati nieco priobjednat, napr. flip32, nejake ESC a minimosd do zasoby. Kvalita je ok, Paul to posiela ako list a mas to za dva tyzdne doma. Colnica si to nevsimne.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“