Protiběžné rotory vs. klasika

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
inetMark

#151 Příspěvek od inetMark »

Toto je velmi zaujimava vec. Hoci nievem co je to (musim rozobrat lamu a pozret sa) ale co ak je to moj problem:
http://www.miracle-mart.com/store/index ... cts_id=597
mech1

#152 Příspěvek od mech1 »

Trošku mě zlobí podpist, ale mám EasyCopter V6. Víc se mi líbí Blade CX 2 ale je cenově nepřiznivej a konstrukce rotorů je hloupá a vydrží míň.
mech1

#153 Příspěvek od mech1 »

Tak pokud je pro někoho alespoň polomaketový vzhled důležitý, tak jako pro mě, tak si pohledejte Aerospatiale SA-315B Lama, protože to je náš EasyCopter a Lama a další klony ...
Spousta inspiraci pro tuning vzhledu :-)

Obrázek Obrázek Obrázek
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od Gattor »

inetMark> pochopitelne nevylucuju problem s motory, ale zas tak moc jisty bych si nebyl. minimalne do te doby, nez zkusis vymenit listy. kdyz jsem pouzival tenkrat ty "neviditelne" poskozeny, musel jsem mit stale vice plynu. coz se urcite projevi na vydrzi baterky. motory mam stale ok a mam za sebou tak 40-50 hodin provozu. kolik mas ty?

mech1> prejmenovat vlakno neni treba. ono to tu za chvili zas na nejaky patek vytuhne a po mesici opet rozjede s tim, ze se opet zmeni tema :)
inetMark

#155 Příspěvek od inetMark »

Vymenil som prave preventivne teda vsetky 4 listy a bol som si zalietat. Doba lietania sa mi zdala este kratsia. Cim dalej to lieta menej a menej :( .
Ah jaj. Musim investovat 2000 do vacsieho upgradu (extreme motory, extreme baterku, chladice, predlzenu tyc, a extreme listy).
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od Gattor »

drzim palce, az to budes menit, vem to postupne at prijdes na to, co to bylo. urcite by to tu zajimalo vice lidi, vc. mne. diky.
inetMark

#157 Příspěvek od inetMark »

Ok, dam vediet, ale tak skoro to nebude. Kym to lieta tak to lieta (aj ked kratko). Potrebujem teraz 2 GB radm do PC, takze potom. Predpokladam ze o mesiac. Vtedy mam ale uz skusky, bakalarku, statnice, prijmacky a ja neviem este co, takze kto vie jak budem na tom s casom :) .

Ked budem ale menit, tak to spravim takto (ak mas nejake navrhy na zmenu poradia, tak daj vediet):
- zmena oboch motorov+chladice (vyskusanie kolko lieta)
- zmena tej predlzenej tyce na horne vrtule (odskusanie)
- zmena listov za harden/extreme (odskusanie)
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od Gattor »

inetMark

#159 Příspěvek od inetMark »

No neskor prispejem videom, teraz mam malo casu. Chcem sa spytat ale predom jednu vec.

Mam nove motory (iba klasicke, nie extreme) a nove listy aj stabilizacnu tyc (2 druhy, dlha a kratka), jeden gear a aj inner staf (2 druhy, dlha a kratka).

Lieta mi to asi 6 minut. Potom ak mu dam 5-10 minut oddych tak lieta dalsich 6 minut. Predpokladam ze motory sa prehrievaju, ale neviem preco. Zrejme z tohto dovodu sa stare odpalili a nechcem odpalit nove.

Ak roztocim vrtule a pozrem sa na heli zpredu, tak spoda vrtula sa toci krasne rovno (teda vidiet, ze oba listy su v rovnakej vyske). Ak sa pozriem na hornu vrtulu, tam jasne vidiet, ze jeden je vyssie a druhy nizsie. Listy nie su ohnute, pretoze mi to robilo aj s CISTO novymi harden listami. Skusal som naolejovat spodok heli (kde sa gear hornej vrtule dotyka tej tyce druheho gearu). Moc to nepomohlo.
Nevie niekto v com by to mohlo byt? Navyse som si vsimol taky jakkeby vrzgavy zvuk, ked prudko pridam, alebo ked zatacam. Ked len visim, tak ho slabucko pocut, ale ak akcelerujem, tak to pocut viacej. Neviem, ci je to normalne alebo nie. Uz sa nepamatam ake to bolo na zaciatku. Kamos ma tiez lamu V4, tak sa ho spytam, ci by niekedy som nemohol vypocut, jak to lieta jemu.
raging

#160 Příspěvek od raging »

musíš seřídit dráhu horních rot.listů nastavitelným tahlem umístěným mezi stabilizátorem a horními listy a sice změnou délky táhla. Koncovku táhla otoč max. o půl otáčky a vyzkoušej. Jinak,jak to popisuješ,je možné,že máš přidřené ložisko v desce cykliky,to už se mě taky stalo. 8O
inetMark

#161 Příspěvek od inetMark »

Vdaka za tip s nastavenim dlzky tahla. Hned zajtra skusim. Ma to nejaky vplyv na kvalitu letu inac?

Co sa tyka "přidřené ložisko v desce cykliky", tak o ktore lozisko sa presne jedna? Som zaciatocnik, takze niektore pojmy su mi nezname (napriklad to cykliky).
Ak je pridrene, tak staci naolejovat, alebo treba vymenit?
Mimochodom zistil som, ze ten zvuk ma nieco spolocne s hornou vrtulou. Ak roztocim len spodnu silno a hornu slabo, tak zvuk nie je, ale ak roztocim hornu silno a spodnu slabo, tak pocit to jemne jakkeby vrzganie.
raging

#162 Příspěvek od raging »

stopa horních listů,má vliv na stabilitu vrtulníku.Dráha spodních listů je konstantní a není možné ji měnit. Co se týče toho vrzání,bylo by dobré zkontrolovat všechna loziska na helině,víc ti neporadím když to nevidím :o 8)
inetMark

#163 Příspěvek od inetMark »

A ako sa kontorluju? Ako zistim ci je zle a ci dobre?
raging

#164 Příspěvek od raging »

musíš demontovat obě hřídele,prostě to celý rozděláš,nejlepší spojit se s nejbližším modelářem,loziska musí být bez znatelných vůlí , nesmí se zádrhávat,musí se volně a lehce otáčet. A ještě ,pokud jsi s tím trošku víc praštil,mrkni se na oba hřídele jestli nejsou trochu ohnutý :roll:
inetMark

#165 Příspěvek od inetMark »

prastil som s tym viac jak troska :)
a co je hritel? tie tyce? inner staf mam 3 (vsetky rovne zatial). Na originalnej som zlomil uchyt na stabilizator.

Za ostatne info dik. Mrknem na to.
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“