PayPal

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: PayPal

#46 Příspěvek od Celeron »

Nechci platit kartou a tak na PayPal převedu předem částku, co budu platit při nákupu https://www.paypal-dobijeni.cz Co je na tom tak divnýho a k nerozumění? :)
Jirka
danidani
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od danidani »

My Account > Profile > My Money > PayPal balance : Currencies > označit měnu : Make Primary

PP1.png

PP2.png
bzukyn

#48 Příspěvek od bzukyn »

Primary currency mám na Euro nastavený.Přesto ode mne Paypal účtuje CZK.
Přes dobíjení .cz nelze poslat Eura.Ucet je v CZK.Přes Top up je učet v CZK taky.Při připojení ze Slovenské republiky (slovenská IP) je pro Top up možná varianta v Eurech,ale pro Fio to je pak zahraniční platba SEPO za 25 Eur (nakup 170 E)
danidani
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od danidani »

Tak ještě tady:
PP3.png

PP4.png

PP5.png

PP6.png
bzukyn

#50 Příspěvek od bzukyn »

Jo,to mám taky.
danidani
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od danidani »

Tak pak už nevím, nic jiného jsem nenastavoval. Mám připojenou k PP kartu, do mé banky se částka dostává v USD a teprve banka přepočítává na CZK.
bzukyn

#52 Příspěvek od bzukyn »

USD prošly.
Drondys

#53 Příspěvek od Drondys »

bzukyn píše:USD prošly.

Možná, že pro USD udělal Paypal výjimku jako pro svoji domovskou měnu. Obecně je však dobíjení Paypalu bankovním převodem v rámci ČR tedy bez poplatků za zahraniční platbu a bez nutnosti mít k Paypal účtu přiřazenu platební kartu zavedeno na pricipu účtu Paypalu vedeného u banky v ČR v měně CZK. Z těchto důvodů by nemělo jít dobíjet přes https://www.paypal-dobijeni.cz/ ani přes Top-Up v jiné měně než CZK. V nápovědě https://www.paypal-dobijeni.cz/Help je přímo zmíněno, že dobíjet lze jen v CZK. Je-li výchozí bankovní účet u banky v ČR veden v jiné měně než CZK v takových případech se zřejmě při Top-Up provádí onen převod cizí měna výchozího bankovního účtu -> CZK a CZK -> cílová měna Paypal účtu.
PiNa
Kontaktovat uživatele:

PayPal poplatky - pozor na měnový kurz

#54 Příspěvek od PiNa »

Trocha osvěty pro majitele PayPal účtu :wink:
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
sumpi
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od sumpi »

Mám trochu problém s reklamací nakupu na http://www.thanksbuyer.com/.
Koupil jsem http://www.thanksbuyer.com/apm-v2-8-0-flight-controller-side-pin-with-ublox-neo-m8n-gps-and-holder-for-fpv-quadcopter-mulicopter-36805 tuhle desku. Jenže přes 3DR Radio nechce načíst parametry do MP, přes USB normálně načte. Komunikace s prodejcem byla zdlouhava, tak jsem to poslal na PayPal. Prodejce napsal at to poslu zpet, ale nenapsal adresu, ani pak už nereagoval na maily. Tak jsem eskaloval spor na PayPalu,ty rozhodli že mám nárok na vrácení peněz, ale mám zboží odeslat do Číny sledovatelnou zásilkou.
EMSka vyjde na cca1100Kč, zpět mám dostat 91USD, takž poštovné víc než půlka vrácené částky :(
PayPal nereaguje na moji žádost(psal jsem 2x na customer support) ohledně změny způsobu odeslání(cenná zásilka-potvrzení o odeslání).
A deadline mám 16.5.
Řešil jste někdo již takový problém?
Drondys

#56 Příspěvek od Drondys »

sumpi píše:Tak jsem eskaloval spor na PayPalu,ty rozhodli že mám nárok na vrácení peněz, ale mám zboží odeslat do Číny sledovatelnou zásilkou. EMSka vyjde na cca 1100 Kč, zpět mám dostat 91USD, takž poštovné víc než půlka vrácené částky :(

Jako sledovatelná zásilka se dá klidně použít mnohem levnější Doporučená zásilka do zahraničí.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: PayPal poplatky - pozor na měnový kurz

#57 Příspěvek od jyrry »

PiNa píše:Trocha osvěty pro majitele PayPal účtu :wink:

Martine, prima info, dík.
jyrry.webnode.cz
corsair
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od corsair »

taky děkuji.....no teď už počkat až budu něco platit a přitom na tento návod nezapomenout!
sumpi
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od sumpi »

Jako sledovatelná zásilka se dá klidně použít mnohem levnější Doporučená zásilka do zahraničí.

Ty víš něco co ani na poště neví :wink: Jak na info lince tak na stránkách pošty i na pobočce mi tvrdili že doporučená zásilka není sledovatelná.
JosefSvejk

#60 Příspěvek od JosefSvejk »

sumpi píše:
Ty víš něco co ani na poště neví :wink: Jak na info lince tak na stránkách pošty i na pobočce mi tvrdili že doporučená zásilka není sledovatelná.

Doporučená zásilka se "sleduje" pouze ve dvou bodech - v místě odeslání a v místě dodání (potvrdí se vyzvednutí). Po celou dobu dodání neexistuje přehled o tom, kde se zásilka nachází.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“