Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem
Já se ještě vrátím k problému s kmitáním výškovky. Rozebírám to tady: viewtopic.php?f=39&t=71545
Představte si, že to vyřešilo přepnutí vysílače z DSMX do režimu DSM2. Pak serva na hranici výchylky 150% se zastaví a nic víc se neděje. Čím to je? Pravda je, že na přijímačích (AR9000) je napsáno DSM2. Ale to by na DSMX nemělo jít spárovat, ne?
A je mnormální, že se serva při 150 % výchylky zastaví?
Představte si, že to vyřešilo přepnutí vysílače z DSMX do režimu DSM2. Pak serva na hranici výchylky 150% se zastaví a nic víc se neděje. Čím to je? Pravda je, že na přijímačích (AR9000) je napsáno DSM2. Ale to by na DSMX nemělo jít spárovat, ne?
A je mnormální, že se serva při 150 % výchylky zastaví?
mkosar píše:A je mnormální, že se serva při 150 % výchylky zastaví?
Na 150% výchylce to omezuje už vysílač. Je to vidět např v monitoru.
K tomu problému s kmitajícími servy: Jaký frame rate máš nastavený, 11 nebo 22ms?
11 ms je (prý) určený pouze pro digitální serva. A je možné, že DSM2 neumí 11ms. Ale ber to jako neověřenou informaci.
Ano , je to tak, 11 ms je jen pro digitální serva. Mám nastaveno 22 ms.
ahoj prosím o radu mám spektrum dx 7S to je skoro stejné jak dx8 a chtěl bych začít používat governor vždy jsem létal na křivky, ale pořídil jsem si regl castle edge 50 tak bych rád vyzkoušel govik. V caslu nastavení není problém ale jak nastavit vysílačku? Potřeboval bych podrobný návod létám sám a v okolí není nikdo kdo by mi poradil díky moc.
Obecně bych řekl pro letový režim nastavit křivku, která bude ve všech bodech stejná, třeba na 70% pro body 1 až 5. Pro start bych nechal běžnou křivku tak, jak máš, po přepnutí na lítací režim bych použil vodorovnou křivku. Výšku té křivky (kolik procent) je asi potřeba vyzkoušet podle požadovaných otáček.
Tady je video: https://www.youtube.com/watch?v=m8atxVvKUuM
Vypadá to, že při aktivování funkce governor se přímo zvolí jedna hodnota pro každou polohu přepínače. Křivka v letových režimech je nastavená na všechny body na nule, kromě startovacího (na videu poloha přepínače 2).
Vypadá to, že při aktivování funkce governor se přímo zvolí jedna hodnota pro každou polohu přepínače. Křivka v letových režimech je nastavená na všechny body na nule, kromě startovacího (na videu poloha přepínače 2).
Jsem na to asi pomalejší
, ale s videa nejsem moc chytrý. Stačí ve vysílačce jen nastavit rovné křivky plynu? třeba norm 70 70 70 70 70 a ide1 85 85 85 85 85. zbytek bude nastaven v castle edge. nebo křivky na nule a nastavit to ve vysílačce v menu governor? díky
nastaveno dnes zalétnuto vše ok díky moc
Taky Vam zdechla kontrolka nabijeni? Dnes pripojim nabijecku, ale nesviti modre. Hledal jsem na zahranicnich webech a pry je to docela bezne. Resil to nekdo svepomoci?
Diky,P.
Diky,P.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Dotaz, co už tu dlouho nebyl, existuje pro DX8 už vario? Nebo, je v tom něco nového?
Pokud vím, tak vario zatím v DX8 funguje jen jako výškoměr. Tj. bez zvukové odezvy.
Poslední firmware je z 19. února minulého roku, tak předpokládám, že už žádný novější nikdy nebude.
Možností je (drahý) VSpeak nebo jiná vysílačka (nejlépe Taranis).
Poslední firmware je z 19. února minulého roku, tak předpokládám, že už žádný novější nikdy nebude.
Možností je (drahý) VSpeak nebo jiná vysílačka (nejlépe Taranis).
To je trochu mrzuté. Proč myslíš, že nový soft už nebude? A nedělá něco někdo jiný pro telemetrii Spektrum? Nemáte to někdo?
Jindra_S píše:Tak další možnost je upgradovat na DX9
Prinasi ten upgrade krome funkci navic treba i lepsi spolehlivost? Dneska je asi problem sehnat dobre radio. Taranis je stavebnice pro hracicky na dlouhe zimni vecery, DX8 se zajimave se*re sama od sebe, Futaba ma taky svych problemu dost, Graupner se mi hnusi ve vsem, co dela...
DX8 ani DX9 mi neprijdou jako uplne levne radia, tak snad by mohly mit nejakou podporu a hlavne netrpet tak banalnimi zavadami, jako je zdechla kontrolka nabijeni
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
S Taranisem bych neovladal ani rc bagr...