Je to divné. Pokud ta seva křidélek odpojí a výškovka pořád kmitá, tak s tím asi servolimit nebude mít souvislost. Zkusil bych stejně nastavený vysílač s jiným přijímačem, a pokud to bude dělat pořád, vytvořil bych v Tx nový model a znova to naprogramoval. Jinak už mě nic nenapadá.
Je to celý divný. Nějak si nedokážu představit jakou to může mít souvislost s kanálama křidélek, co by se tam mohlo dít. Ani nějaké přimixování by se snad takhle nemohlo chovat. Navíc by to mělo být vidět na monitoru kanálů. Ještě bych zkusil vyměnit to výškovkové servo.
Zkoušel, kmitá jakékoli servo. A na vysílači na monitoru serv to vidět není. Z toho musuzuji, že vysílač to nedělá. Zajímavé je, že to není náhodný jev, ten bod, ve kterém to začne dělat je daný. A opravdu je jedno, jestli mám serva křidýlek připojená nebo ne. Ještě by bylo dobré zkusit jiný přijímač, ale stejný nemám. Nějak to zkusím s jíiným.
CHlapci,to nebude servama a asi ani přijímačem. Dle mě ten problém bude v programu vysílače.Mám podobný problém se starší soupravou eclipce 7 se softem palík.A to ten,že v programu GLID kdy mám plyn na páce.Při zapnutém mixu klapky-křidélka a uplného stáhnutí plynu,tak při pootočení otočným ovládačem vr1 kousek doprava od středu se rozjede motor na střední otáčky.Dělá to ale jen v jednom bodě při pootočení tímto ovládačem.
Tak světe div se. Vyzkoušel jsem to s jiným přijímačem, také AR9000 a dělá to to samé. Tak jsem to ještě vyzkoušel s přijímačem AR6110e a nedělá to nic špatného. Tak mne napadla jedna věc, vysílač jsem přepnul do režimu DSM2 (původně DSMX) a přestalo to. Serva dosáhnou výchylky 150% a pak už dál nejedou, ale nekmitají. Na hranici 150ti procent soce lehce kmitá křidélko, ale fakt malinko, to bude zase asi jiný problém. Ale nebude v servu, děůlá to i s jiným. Je to divné, máte někdo vysvětlení? Pravda je, že na přijímači je napsáno DSM2. Ale kdyby to nemělo fungovat, tak by se to asi nemělo při DSMX ani spárovat, ne?
No ja by som si tipol že jeden programátor si myslí že pustiť výchylku na 150 percent je super nápad (čo je v princípe ak sa zamyslíme nad slovom "percentá" podľa mňa choré), a druhý jeho kolega, čo možno robil nejakú časť okolo nového DSMx na to pozabudol a aspoň pri niektorej operácii mal v hlave že plná výchylka je 100%.. Prípadne že jednoducho čosi orezali za podmienky že to je "viac ako moc veľa", ale zabudli to otestovať a preteká im to už pri "moc veľa", pre ktoré ešte neplatí že "moc veľa" je "viac ako moc veľa" a vtedy sa to raz neorezáva a preteká (lebo aj moc veľa" už je moc) a hneď na to už sa správne orezáva a už nepreteká (napr do opačnej polarity).. Vplyvom AD snímania čo vždy osciluje okolo medzihodnoty na potenciometroch (AD) to potom kmitá.. Tak rýchlo že na serve je to len +-5mm a nie plná + plná -.. Ešte je aj druhá možnosť že to beží pri DSMx na vyššej frekvencii alebo rozlíšení, a pri DSM2 na menšej , a teda záleží aj na tom s akým príjmačom sa to spáruje.. Navyše na to môže mať vplyv kalibrácia kniplov vysielača, možno to aj testovali ale väčšina vysielačov to nerobí vôbec lebo kvoli max hodnote čo lezie z kniplu sa do toho stavu nemôže dostať, ale zrovna Tvoj sa tam dostane..
Nie je to jedno? To je taká blbá otázka, asi to nie je jedno keď chceš lietať a nezhodiť sa na to kmitanie (na bec či usmažené servo..), otázne je len, či ako užívateĺ máš možnosť tomu zabrániť, a ak ano tak teda hlavne že AKO.
Jasně že 150 % je víc než 100%, ale každé servo je jiné a dokud nedojde na mechanický doraz, není důvod mu zkracovat dráhu, a už vůbec ne kmitáním. A už vůlbec ne kmitáním jiným servem. Je zajímavé, že jsem se s tím na netu nikde nesetkal. A ted mě napadá, že když jsme to přepnul na DSM2, jestli jsem to přepnul jen u konkrétního modelu, nebo celý vysílač. To jsem nekontroloval.