DJI - F300 Phantom 2 Vision

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dedykiller

Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision

#511 Příspěvek od dedykiller »

Zdar, po dlouhé několika měsíčním zkoumání, čtení recenzí, názorů, návodů a všeho možného jsem se rozhodl pro Vision+ F320. Doporučíte mi obchod pro nákup? Jsem z Ostravy a nevím jestli koupit přes heureku a nejlépe hodnocený obchod nebo raději osobně někde. Díky
jirne

#512 Příspěvek od jirne »

IvanGS píše:Mám pár dotazů k poslednímu F320 Phantom Vision plus:
- na jaké straně máte plyn a co je na stejné páčce (předpokládám "směrovka, tj. točení kolem svislé osy)? Už jsem se možná ptal, ale nikdo neodpověděl, jde mi o to, jak vám to vyhovuje kvůli současné pilotáži a naklápění kamery v levém předním rohu vysílačky.
- řešil někdo pultík na vysílačku nebo ji jen tak držíte v ruce, popř. na šňůře?
- máte někdo zkušenost s tabletem? Mám Nexus 7 z r.2012, poslední pětkový Android a rád bych ho použil, nevím ale jestli bude stíhat. Před 3 roky byl TOP, ale dnes je to jinde. Mám i 5,2" telefon LG G2, ten bude fungovat určitě, ale rád bych větší displej (holt hůř vidím a přeostřit z mobilu na koptéru na obloze by mi chvilku trvalo, s větším displejem problém nemám). S tím souvisí i předchozí dotaz - pultík. Telefon cvaknu do držáku, je lehký, ale tablet bude chtít možná "sofistikovanější" řešení...
Děkuji.

Mám F320 taky. Plyn je default na levé páčce, není ale problém to v nainstalovaném software "DJI RC System Assistant" přehodit opačně. Točení je na stejné páčce a kolečko na ovládání kamery je umístěno ideálně, na tom místě bych měl ukazováček stejně i tak. Zatím toho moc nalétaného nemám, ale současné ovládání kamery mi problém nedělá. Na vysílači mám Samsung SII a na eBay jsem koupil takovou skládací clonu proti slunci, nicméně si pohrávám s myšlenkou použít 10" tablet. Ten bych dal asi už ale na stativ.
Na mobilu sice je vidět co kamera zabírá, ale telemetrické údaje jsou opravdu špatně čitelné.
Ideální by byly tyto brýle https://www.epson.cz/cz/cs/viewcon/corp ... view/12411 , splňují také požadavek vidět současně koptéru i obraz z kamery, ovšem cena 20k je luxus.
https://www.youtube.com/watch?v=fZkZ4FONiiw
IvanGS

#513 Příspěvek od IvanGS »

Jirne - tablet na stativ? Uděláš pár kroků, otočíš se a nevidíš na něj, ale nemám zkušenost, nevím. 10" tablet mám taky, ale je těžší. Nexus 7 už moc nepoužívám, velikostně dobrý kompromis a zajímá mne, jestli s ním někdo nemá zkušenost, resp. jaké jsou doporučené výkonové/paměťové parametry pro spolehlivé fungování. Vlastně i kvůli tomu 10% tabletu, protože pokud by se dal použít vhodný, vyvážený pultík a na něm tablet, hmotnost 10" by nevadila. Možná by šel i udělat...
Na 7" jsem na youtube našel jednoduchou vychytávku - držák na 7" tablet do auta a za zadní úchyt ho cvaknout do držáku telefonu...:-).
DJIvison

#514 Příspěvek od DJIvison »

Místo držáku na hatlafon, jsem použil držák na tablet a mám to přímo na RC soupravě.
Pravda, je to krapítek těžší, ale mám mašlu kolem krku a ta to odlehčí.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
jirne

#515 Příspěvek od jirne »

IvanGS píše:Jirne - tablet na stativ? Uděláš pár kroků, otočíš se a nevidíš na něj, ale nemám zkušenost, nevím. 10" tablet mám taky, ale je těžší. Nexus 7 už moc nepoužívám, velikostně dobrý kompromis a zajímá mne, jestli s ním někdo nemá zkušenost, resp. jaké jsou doporučené výkonové/paměťové parametry pro spolehlivé fungování. Vlastně i kvůli tomu 10% tabletu, protože pokud by se dal použít vhodný, vyvážený pultík a na něm tablet, hmotnost 10" by nevadila. Možná by šel i udělat...
Na 7" jsem na youtube našel jednoduchou vychytávku - držák na 7" tablet do auta a za zadní úchyt ho cvaknout do držáku telefonu...:-).

No jo, není to moc mobilní, uvažuju to za předpokladu, že budu stát na místě a koptéru posílat do jednoho směru.
Ale na vysílač by to při váze tabletu 460g šlo taky. Navíc to můžu dát na držák kde mám mobil, ten originální jsem sundal a namontoval tenhle z eBaye.
http://www.ebay.com/itm/FPV-CNC-LCD-Mon ... 35dd3f8a62
Dobastlit na to tablet už nebude problém. Třeba takto:
https://www.youtube.com/watch?v=EjCyQ-Ikiic
A jak píše "DJIvision" se kšandou na krku to bude snesitelné. Navíc ten držák má vic otvorů na karabinku, takže se to dá vyvážit.
Na YouTube jsou i videa, kde používají držák na tablet určený do auta k přichycení na hlavovou opěrku.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#516 Příspěvek od JirkaA »

Je nějaký důvod u řízení rc poletovadla někam pochodovat nebo dokonce tančit?
OK2WY
DJIvison

#517 Příspěvek od DJIvison »

JirkaA píše:Je nějaký důvod u řízení rc poletovadla někam pochodovat nebo dokonce tančit?

Nevím jak vy "modrý JirkaA", já konkrétně při "poletování" popocházím, tu kupředu tu vzad či do boku, podle toho, jak se otáčím za poletuchou. V žádném případě nestojím jako přibitý na jednom místě.
:(
Prostě mi to nedalo, nereagovat.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#518 Příspěvek od JirkaA »

Hm, tak jestli si mohu dovolit radit, pokus se tohoto špatného návyku zbavit. Popocházení při řízení modelu vede ke ztrátě prostorové orientace, nehledě k dalším rizikům (dřív nebo později si prišlápneš tkaničku, uklouzneš po něčem nebo vletíš do kufru s nářadím...)
OK2WY
DJIvison

#519 Příspěvek od DJIvison »

JirkaA píše:Hm, tak jestli si mohu dovolit radit, pokus se tohoto špatného návyku zbavit. Popocházení při řízení modelu vede ke ztrátě prostorové orientace, nehledě k dalším rizikům (dřív nebo později si prišlápneš tkaničku, uklouzneš po něčem nebo vletíš do kufru s nářadím...)

Prostě nedokážu stát na jednom místě jako sloup, a to popocházení je spojené se směrem kterým je poletucha(prostě krok sem krok tam) a navíc NEUMÍM otočit hlavu o 180° když letí za mnou. A "bordel" okolo sebe nemám rád. :? konec
IvanGS

#520 Příspěvek od IvanGS »

Já předtím nemyslel popocházení (i když semtam krok se udělá), spíš otáčení za modelem. Také mám trochu problém se zrakem a blbě se mi přeostřuje z modelu na dispej, zejména malý. Navíc mi přijde lepší přenést pohled vždy na stejné místo "na břiše", než na displej, byť velký, na stativu stojícím na zemi. A kromě toho se na displeji některé věci ovládají a pak mi laicky přijde stativ méně praktický.
gardenroute

#521 Příspěvek od gardenroute »

IvanGS píše:...Také mám trochu problém se zrakem a blbě se mi přeostřuje z modelu na dispej, zejména malý. ...
Doporučil bych uvažovat o plném, skutečném FPV, pokud jen nejde o pomocné zobrazení telemetrie někde na externím displeji. Plné FPV dodá skutečný pocit pilotování v první osobě, nad letem je větší kontrola právě pro integrované zobrazení obrazu a telemetrie, bez nutnosti přeskakování zrakem sem a tam.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
IvanGS

#522 Příspěvek od IvanGS »

Gardenroute - já myslel, že P2 Vision plus tak funguje. I když možná ne tak kvalitně jako u některých systémů, které se dají koupit a sestavit.
Jafan

#523 Příspěvek od Jafan »

Gardenroute tím skutečné (plné) FPV myslel video brýle ;)
DJIvison

#524 Příspěvek od DJIvison »

IvanGS píše:Gardenroute - já myslel, že P2 Vision plus tak funguje. I když možná ne tak kvalitně jako u některých systémů, které se dají koupit a sestavit.

Ne ne ne, u P2V se jedná pouze o "náhled" s telemetrií.
Jde to přes WIFI, je tam dost značné zpoždění.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#525 Příspěvek od JirkaA »

DJIvison píše:
Prostě nedokážu stát na jednom místě jako sloup, a to popocházení je spojené se směrem kterým je poletucha(prostě krok sem krok tam) a navíc NEUMÍM otočit hlavu o 180° když letí za mnou. A "bordel" okolo sebe nemám rád. :? konec

Hm, a proč si proboha lítáš za záda? To taky není moc moudrý zvyk..
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“