DJI NAZA pokračování 2
Re: DJI NAZA pokračování
Díky za radu, už jsem pochopil kde je problém - když přepnu z Atti do jiného režimu naza indikuje (přejde) do Fail-safe.
Wormsnake píše:Tak jsem presel z TGY 9x na Taranis Plus (uzasne radio, i 40A cidlo sem rozchodil dle intuice vicemene bez navodu).
-asi 18-19A na 4S ve visu
Ale mam ted problem se ziskama treba kdyz prudce klesam a pak to vosolim tak se kopter zatoci (otoci se kolem svisle osy) proti smeru hodinovejch rucicek.
Muze mi nekdo prelozit ty pojmy?
Popsat co ktery nastavuje?
Pitch Roll Yaw Vertical
Basic
Amplitude Adjust
Ja tohle cele 200 strankove vlakno precet jeste nez mel F550 doma a vim ze to tu bylo uz popsano, ale byl rad vedel jak co nastavit tak abych mohl sam delat upravy abych vedel co vlastne menim.
Nikdo me neodpovedel, zeptam se tedy znova!
Muzu me nekdo vysvetlit co ktery zisk ovlivnuje?
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Nikdo se k odpovědi nemá, tak to zkusím já. Takhle, jak to popisuješ to vypadá na ovlivnění magnetometru blízko procházejícími silovými vodiči, ať už od baterky k rozvodce nebo v některé větvi baterka-regl-motor. Co se os pro kvadroptéru (ostatně, i pro ostatní létající stroje obecně) týká, je roll klonění, tedy otáčení podél osy, procházejí hlavním směrem pohybu (předozadní, "osy trupu"), pitch je klopení, tedy otáčení podél vodorovné příčné osy ("osy křídel") a yaw je bočení, tedy otáčení stroje kolem svislé osy.
Naposledy upravil(a) Torm dne čtv 26.03.2015 8:41, celkem upraveno 1 x.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV

TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
Torm píše:
Prostě, koptera na "Pitch" letí dopředu nebo dozadu, "Roll" poletí bokem doleva nebo doprava, "Yaw" bode se točit kolem osy jako káča. A "Vertical" je snad jasný, nahoru dolů.
"Basic" je (snad) základ, podle toho kde je použit.
"Amplitude Adjust" je nastavení amplitudy(ovšem nevím co by se tím v kopteře nastavovalo, možná u reglů).
Omlouvám se "Torm", patřilo to "Wormsnake"
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Dekuji za vysvetleni
Uz tedy vim co ktery zisk nastavuje, ale jeste by me zajimalo co jedlotlive zisky ovlivnuji jak vlastne funguji?
Zisky ovlivnuji silu reakce na pohyb paky na vysilaci nebo citlivost stabilizacniho systemu?
Kdyz chci snizit citlivost reakce na smerovku (otaceni kolem svisle osy),dron se prilis rychle otaci kolem svisle osy, skousim treba letat "osmicky" tak ze dron naklonim dopredu s snazim se ho vest smerovkou ale nedari se vykreslit cistou drahu "osmicky" pac smerovka je moc citliva a zaleti me to mensi oblouk nez sem mel v umyslu.
Zkousel jsem to upravit stahnutim citlivosti paky na vysilaci na 50% a bylo lepsi. Ale melo to za nasledek ze pri dalsim startu nesly spustit motory protoze paka smerovky nesla na konec.
Staci tedy snizit zisk YAW a bude to min zatacet?
PS: ted me napadlo ze by bylo dobry dat smerovku na EXPO a bude.
Ale stejne by me zajimalo jestli ubranim zisku YAW bude slabsi reakce na smerovku?
Uz tedy vim co ktery zisk nastavuje, ale jeste by me zajimalo co jedlotlive zisky ovlivnuji jak vlastne funguji?
Zisky ovlivnuji silu reakce na pohyb paky na vysilaci nebo citlivost stabilizacniho systemu?
Kdyz chci snizit citlivost reakce na smerovku (otaceni kolem svisle osy),dron se prilis rychle otaci kolem svisle osy, skousim treba letat "osmicky" tak ze dron naklonim dopredu s snazim se ho vest smerovkou ale nedari se vykreslit cistou drahu "osmicky" pac smerovka je moc citliva a zaleti me to mensi oblouk nez sem mel v umyslu.
Zkousel jsem to upravit stahnutim citlivosti paky na vysilaci na 50% a bylo lepsi. Ale melo to za nasledek ze pri dalsim startu nesly spustit motory protoze paka smerovky nesla na konec.
Staci tedy snizit zisk YAW a bude to min zatacet?
PS: ted me napadlo ze by bylo dobry dat smerovku na EXPO a bude.
Ale stejne by me zajimalo jestli ubranim zisku YAW bude slabsi reakce na smerovku?
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Wormsnake píše:Zisky ovlivnuji silu reakce na pohyb paky na vysilaci nebo citlivost stabilizacniho systemu?
To druhé. Viď - http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=106&t=44148
Ahoj,
děkuji JirkoviA za radu - po nastavení koncových hodnot na vypínači je vše OK. Dnes vyzkoušeno ve vzduchu.
děkuji JirkoviA za radu - po nastavení koncových hodnot na vypínači je vše OK. Dnes vyzkoušeno ve vzduchu.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Ať sloužíbjx píše:Ahoj,
OK2WY
-
radegaster
Ahoj
Mám jeden problém s nazou. Mám Nazu M Lite upgradovanou na V2. Problém který mám je že když jednotku zapnu a odemknu tak normálně so roztočí motory ale jenom 5, šestý prostě vůbec nereaguje ani na motor test v sw nazy. Když připojím ten motor na tester a zapnu ho samostatně tak bez problému funguje.
Netuší někdo co to může způsobovat ?
Mám jeden problém s nazou. Mám Nazu M Lite upgradovanou na V2. Problém který mám je že když jednotku zapnu a odemknu tak normálně so roztočí motory ale jenom 5, šestý prostě vůbec nereaguje ani na motor test v sw nazy. Když připojím ten motor na tester a zapnu ho samostatně tak bez problému funguje.
Netuší někdo co to může způsobovat ?
Skus prohazet regly mezi sebou, prohod ten vadny s jejakym jinym. Typoval bych ze to muze byt v kabelu mezi nazou a reglem. Jestli to rozchodis nezapomen provest motor test a overit si podari motoru a spravnost otaceni vrtuli!
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Ahoj,
protože mi nešel nastavit 3 polohový přepínač v T9x, nahrál jsem do něj OpenTx. Přepínač jsem nastavil, funguje parádně - děkuji za Vaše rady.
Ale - má to háček.... nedaří se mi nastavit bočení v Naze. V T9x je vše vpořádku (v defaultu), ale v Naze v ovládací aplikaci mi prostě jezdec (R) po kalibraci nejde doleva, pouze od středu doprava. Zkoušel jsem i zahraniční fóra ale bez úspěchu. S T9x a původním softem to fungovalo, teď to nejde. Přiznávám, že jsem změnil i notebook na kterém to nastavuji (pouze nová instalace Win7). Naza je stejná.
Setkal jste se s tím někdo?
protože mi nešel nastavit 3 polohový přepínač v T9x, nahrál jsem do něj OpenTx. Přepínač jsem nastavil, funguje parádně - děkuji za Vaše rady.
Ale - má to háček.... nedaří se mi nastavit bočení v Naze. V T9x je vše vpořádku (v defaultu), ale v Naze v ovládací aplikaci mi prostě jezdec (R) po kalibraci nejde doleva, pouze od středu doprava. Zkoušel jsem i zahraniční fóra ale bez úspěchu. S T9x a původním softem to fungovalo, teď to nejde. Přiznávám, že jsem změnil i notebook na kterém to nastavuji (pouze nová instalace Win7). Naza je stejná.
Jak se chová indikace příslušného kanálu na rádiu? Jezdí i do mínusu, nebo je taky jen v jedné polovině? Podle toho je potřeba hledat dál 
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
Torm píše:Jak se chová indikace příslušného kanálu na rádiu? Jezdí i do mínusu, nebo je taky jen v jedné polovině? Podle toho je potřeba hledat dál
Na rádiu je to v pohodě, jezdí do + i -.
metlis píše:Ahoj,
Vyřešilo se to samo - DJI NazaM Assistant 2.20 jsem nahral do jineho NTB a tam po pripojeni, bez jakekoliv kalibrace, to proste funguje samo od sebe. A coptera vypada OK, sice zatim jen v ruce, ale v tomhle pocasi se letat venku neda...
Rád bych ale požádal o jinou věc - failsafe - nechápu ho. V tom Assistantovi pres 3polohový přepínač mám nastaveno GPS-Atti-Failsafe. Pokud tedy páčku hodím do poslední polohy, očekávám, že nastartovaná coptera, kterou držím v ruce, mi dle mého nastavení odletí do výšky 20m a tam plachtí, ale ono se nic nestane. Kde dělám chybu? A kde nastavím, že při ztrátě signálu/vypnutí T9x taky vyletí do 20m?
díky.