DJI NAZA pokračování 2
Re: DJI NAZA pokračování
DJI kalibrace obcas blbne staci restartovat DJI aplikaci a kalibrace uz bude hned ok nebo ji provedes znova.
Na jednom youtube vedeu ten prodblem papisujou bohuzel sem ho ted nenasel.
Me to s turnigy nedelato ale s taramisem na SBUS me to stejne za blblo.
Na jednom youtube vedeu ten prodblem papisujou bohuzel sem ho ted nenasel.
Me to s turnigy nedelato ale s taramisem na SBUS me to stejne za blblo.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
- JosefSvejk
Wormsnake píše:
Na jednom youtube vedeu ten prodblem papisujou, bohuzel sem ho ted nenasel.
Me to s turnigy nedelato, ale s taramisem na SBUS me to stejne za blblo.
Chlapi, dávejte ty aprílové příspěvky do smetiště
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Pani dotaz na Naza V2 a PMU. Zacal som mat podivne problemy s GPS uplna mi vypadla GPS ale magnetometer funguje aj ukazuje hodnoty. Co som si vsimol tak ledka na PMU blika na zeleno , myslim ze povodne svietila, prosim mozte niekto juknut na vase PMU ci svieti alebo blika ?
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
-
radegaster
Wormsnake píše:Skus prohazet regly mezi sebou, prohod ten vadny s jejakym jinym. Typoval bych ze to muze byt v kabelu mezi nazou a reglem. Jestli to rozchodis nezapomen provest motor test a overit si podari motoru a spravnost otaceni vrtuli!
Připojil jsem ten regulátor k jinému portu a stejný problém, když připojím jiný regulátor k tomu portu kde byl ten co nefunguje tak taky funguje. Když ten regulátor připojím jen na servo tester nebo napevno do přijímače tak funguje, nefunguje jenom když je zapojený do nazy. A rychle pípá (což by značilo špatně nastavené endpointy plynu) ale nemůžu přijít na to jak to nastavit u nazy.
Připojil jsem ten regulátor k jinému portu a stejný problém, když připojím jiný regulátor k tomu portu kde byl ten co nefunguje tak taky funguje. Když ten regulátor připojím jen na servo tester nebo napevno do přijímače tak funguje, nefunguje jenom když je zapojený do nazy. A rychle pípá (což by značilo špatně nastavené endpointy plynu) ale nemůžu přijít na to jak to nastavit u nazy.
Pokud to správně čtu, tak jinak v podstatě normálně fungující regl si nerozumí s Nazou - mrkni se asistenta na frekvenci reglů (nejsem u svého počítače, nenavedu tě teď přesněji). Možná máš nastaveno 400 Hz na pomalejší regulátor.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
-
radegaster
No to by potom ale nefungovaly žádné, mám tam turnigy plush 18A regulátory, všechny stejné a jeden nefunguje. Ještě mě napadlo že může být špatně nastavený tak zkusím tu programovací kartu. Mrknu se i na ty frekvence.
Aby tu nezapadl muj dotaz...
Rád bych požádal o vysvětlení failsafe. V Assistantovi pres 3polohový přepínač mám nastaveno GPS-Atti-Failsafe. Pokud tedy páčku hodím do poslední polohy, očekávám, že nastartovaná coptera, kterou držím v ruce, mi dle mého nastavení odletí do výšky 20m a tam plachtí, ale ono se nic nestane. Kde dělám chybu? A kde nastavím, že při ztrátě signálu/vypnutí T9x taky vyletí do 20m?
díky.
Rád bych požádal o vysvětlení failsafe. V Assistantovi pres 3polohový přepínač mám nastaveno GPS-Atti-Failsafe. Pokud tedy páčku hodím do poslední polohy, očekávám, že nastartovaná coptera, kterou držím v ruce, mi dle mého nastavení odletí do výšky 20m a tam plachtí, ale ono se nic nestane. Kde dělám chybu? A kde nastavím, že při ztrátě signálu/vypnutí T9x taky vyletí do 20m?
díky.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Špatně to chápeš. Naza při failsafe letí domů. Ve tvém případě už doma je, tak proč by měla někam letět?metlis píše:Aby tu nezapadl muj dotaz...
díky.
OK2WY
-
radegaster
Pak je tam i druhá možnost pokud se nepletu a to že naza sama přistane, a nepoletí domů. Záleží jak si to kdo nastaví, tuším že je tam i nějaký parametr podle kterého to udělá naza automaticky když se něco "po*ere". Nic z toho nemám odzkoušené akorát jsem si projížděl jejich SW a tohle jsem tam tuším našel.
- gardenroute
Nepleteš se, pletou se jiní, v NAZA konfiguraci je samozrejme volba toho, co se děje v případe FS. A to bud okamzite přistání, nebo GoHome procedura - automatický návrat na misto vzletu. Ta ale vyžaduje GPS jednotku, a samozrejme správné uložení HomePointu při bootu koptery.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Failsafe:
- GPS jednotku tam mám
Landing je tedy přistání na místě poté, co copter ztratí signál (buď ho ztratí, nebo mu přes 3polohový přepínač řeknu "failsafe") - dá se použít v režimu GPS, Atti a Manual
Go-Home and Landing - vyletí do výšky (nebo klesne do výšky?) 20m a letí domů (musí mít samozřejmě dobře nastavenou startovací polohu, což je automatický proces při zapnutí coptery) - použitelné pouze v režimu GPS.
Je to tak?
Proc mi tedy, kdyz jsem ji drzel v ruce, nevypla aspon motory? Zkousel jsem to v rezimu GPS i Atti - proste jsem vypnul vysilac a nic.
Radsi to dnes jeste zkusim a uvidim.
- GPS jednotku tam mám
Landing je tedy přistání na místě poté, co copter ztratí signál (buď ho ztratí, nebo mu přes 3polohový přepínač řeknu "failsafe") - dá se použít v režimu GPS, Atti a Manual
Go-Home and Landing - vyletí do výšky (nebo klesne do výšky?) 20m a letí domů (musí mít samozřejmě dobře nastavenou startovací polohu, což je automatický proces při zapnutí coptery) - použitelné pouze v režimu GPS.
Je to tak?
Proc mi tedy, kdyz jsem ji drzel v ruce, nevypla aspon motory? Zkousel jsem to v rezimu GPS i Atti - proste jsem vypnul vysilac a nic.
metlis píše:Failsafe:
- GPS jednotku tam mám
Je to tak?
Promiňte, ale není mi jasný smysl "držím a chci návrat", pokud to máte v GPS režimu, zapsaný HP tak nemá důvod někam letět. Pouze v případě, že bude vzdálena od HP, tak nastoupá nastavenou výšku(pokud je výš setrvá v letové hladině) a vrací se domů na HP.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
- gardenroute
VELMI "Přínosný příspěvek v technické diskusi".JirkaA píše:...Naza při failsafe letí domů. Ve tvém případě už doma je, tak proč by měla někam letět?...
- gardenroute
Ano, máš to mj. podrobně vysvětlené v nápovědě NAZA Assistenta, když to konfiguruješ. Přistane okamžitě přímo na místě události FS.metlis píše:Failsafe: - GPS jednotku tam mám
Landing je tedy přistání na místě poté, co copter ztratí signál (buď ho ztratí, nebo mu přes 3polohový přepínač řeknu "failsafe") - dá se použít v režimu GPS, Atti a Manual...
Ano, je to tak, uložení HomePointu samozřejmě vyžaduje předchozí úspěšný GPS lock, obvykle je zapotřebí minimálně 6-8 GPS satelitů dostupných v místě startu.metlis píše:...Go-Home and Landing - vyletí do výšky (nebo klesne do výšky?) 20m a letí domů (musí mít samozřejmě dobře nastavenou startovací polohu, což je automatický proces při zapnutí coptery) - použitelné pouze v režimu GPS....Je to tak?...
Trochu ted nerozumim tomu, na co se ptas, NAZA ti motory vypne presne dle tve konfigurace rizeni motoru, popsano o nejaky ten příspěvek vyse, mas tam moznosti "Immediately" a "Intelligent". Je potřeba spravne provest bud NAZA CSC, motory jsou VZDY pote vypnuty po 3 sek., nebo stahnout jen plyn na 0, a motory jsou vypnuty dle stavu a polohy letadla, a dle nastaveni chovani motoru, viz vyse.metlis píše:...Proc mi tedy, kdyz jsem ji drzel v ruce, nevypla aspon motory? Zkousel jsem to v rezimu GPS i Atti - proste jsem vypnul vysilac a nic. Radsi to dnes jeste zkusim a uvidim.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
gardenroute píše:VELMI "Přínosný příspěvek v technické diskusi".
Pokouším se mu vysvětlit, že při nastaveném failsafe na let na home position nemá cenu testovat failsafe v home position. Ale prosím, cokoli se hodí pro útok na mě.
OK2WY