DJI - F300 Phantom 2 Vision

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
DJIvison

Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision

#526 Příspěvek od DJIvison »

A proč bych nemohl ? Je to snad proti "modelářským" předpisům ?
Prostě mám stanoviště, kde létání třeba do "osmičky", vychází střed asi tak plus mínus nade mnou.
Pokud vy strnule sledujete poletuchu pouze před sebou jak vám dovolí krk, je vaše věc. Já využívám co nejvíc prostor, který mám k dispozici u domova.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#527 Příspěvek od JirkaA »

DJIvison píše:A proč bych nemohl ? Je to snad proti "modelářským" předpisům ?
Prostě mám stanoviště, kde létání třeba do "osmičky", vychází střed asi tak plus mínus nade mnou.
Pokud vy strnule sledujete poletuchu pouze před sebou jak vám dovolí krk, je vaše věc. Já využívám co nejvíc prostor, který mám k dispozici u domova.

Nojo, no, co mám na to říct aby nevznikl flame..
Snažím se ti sdělit docela užitečné zvyklosti, které se vyplácí dodržovat. Naučit se nepochodovat a nemotat se jak holub na báni, držet si letový prostor, chovat se předvídatelně pro ostatní, nelítat nad lidi, auta.. To co se ti teď zdá patrně zbytečné se v mžiku změní, pokud začneš lítat někde s ostatními. Není větší opruz na letišti než pilot poskakující sem tam, motající se mezi ostatními, kteří by klidně mohli po domluvě lítat taky, kdyby se onen exot choval trochu normálně..
OK2WY
IvanGS

#528 Příspěvek od IvanGS »

DJIvison píše:
Ne ne ne, u P2V se jedná pouze o "náhled" s telemetrií.
Jde to přes WIFI, je tam dost značné zpoždění.

Díky, koukám že toho mám dost ke studiu.
DJIvison

#529 Příspěvek od DJIvison »

A proto létám sám, tak to asi zůstane a umřu s tím. :wink: konec
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
gardenroute

#530 Příspěvek od gardenroute »

Jafan píše:Gardenroute tím skutečné (plné) FPV myslel video brýle ;)
Přesně tak, to je skutečné FPV, tak jak jsem popsal. A to s Visionem moc nejde, bez zásadních úprav, pro toto je vhodnější klasický Phantom, dá se to dále snadno rozšiřovat. A mimoch. RC na 5.8 GHz nepovažuji pro FPV létání jako moc vhodné :(
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
IvanGS

#531 Příspěvek od IvanGS »

Gardenroute- rozumím, tyhle věci mohou být věcí mého dalšího vývoje.
Ale mám dotazy:
- jak psal DIVision o Wi-Fi a zpoždění, nemůže to být způsobeno i výkonem telefonu? Ten je totiž jediný jiný, pokud předpokládám, že Visiony jsou vyrobeny cca stejně. Myslím procesor, RAM atd.? Tohle třeba píšu z telefonu LG G2, skvělý, doslova bleskurychlý, www stránky se načítají rychle, po připojení ke GoPro je vše rychlé a bez obtěžujícího zpoždění. Moje tablety Nexus 7 a Asus Transformer jsou v přenosech dat znatelně pomalejší, načítání stránek, Youtube apod. je po zkušenosti s telefonem otravně pomalé. Proto jsem se i ptal na zkušenosti s tablety a na výkon.
- nemůže na to mít vliv ještě to, co jsem se dozvěděl na jediném ze 150 shlédnutých videí o Visionu plus - jednotka Wi-Wi by PRÝ měla být natočena dopředu tak, aby směřovala k modelu. Je to opravdu tak, jaký je důvod a jaký může mít vliv, pokud se to nedodrží?
- v tom videu také tvrdí, že anténa vysílače by měla být vodorovně doprava. Proč to tak je a jaký vliv to může mít na dosah? Předpokládám, že si to autor nevymyslel, i když "instruktážní" videa dnes točí kdekdo, osobně se snažím důvěryhodnost a vypovídací schopnost videa podle různých indicií filtrovat.
- a poslední dotaz - když nabijete všechny baterky (vysílač, Wi-Fi, koptéra), jaká je vaše zkušenost s výdrží? Éro asi vydrží nejméně a proto budu mít baterek víc. Kolik vydrží a jak často nabíjíte vysílač a Wi-Fi? Já že jsem na nějaké fotce viděl k Wi-Fi jednotce za provozu připojenou powerbanku...
Děkuji za odpovědi.
IvanGS

#532 Příspěvek od IvanGS »

F320 je doma. Nabíjíte Wi-Fi a vysílač nejen přes PC ale i přes síťovou nabíječku nebo autonabíječku? Jaký doporučujete výstupní proud?
Mám kufr, budu občas vozit na motorce a bude se hodit. Jediné minus je, že tam nejde dát vysílačka s držákem mobilu, aspoň jsem na to nepřišel. Nejjednodušší mi přijde sejmout plastový držák z koule a dát ho jinam, s kovovým ramenem se vysílačka vejde. Nebo máte jiný fígl?
Nainstaloval jsem SW do PC i to telefonu, bohužel ani s jedním tabletem to asi fungovat nebude, pro Nexus 7 to aplikaci ani nenabídlo, do 10" Asusu se stáhla, ale nechce se spustit.
U Pelikána příjemný přístup včetně instruktáže, vše zkontrolovali i do koptéry stáhli poslední firmware.
jirne

#533 Příspěvek od jirne »

IvanGS píše:F320 je doma. Nabíjíte Wi-Fi a vysílač nejen přes PC ale i přes síťovou nabíječku nebo autonabíječku? Jaký doporučujete výstupní proud?
Mám kufr, budu občas vozit na motorce a bude se hodit. Jediné minus je, že tam nejde dát vysílačka s držákem mobilu, aspoň jsem na to nepřišel. Nejjednodušší mi přijde sejmout plastový držák z koule a dát ho jinam, s kovovým ramenem se vysílačka vejde. Nebo máte jiný fígl?
Nainstaloval jsem SW do PC i to telefonu, bohužel ani s jedním tabletem to asi fungovat nebude, pro Nexus 7 to aplikaci ani nenabídlo, do 10" Asusu se stáhla, ale nechce se spustit.
U Pelikána příjemný přístup včetně instruktáže, vše zkontrolovali i do koptéry stáhli poslední firmware.

Nabíjení nijak zvlášť neřeším, nabíjím 2A USB nabíječkou i auto nabíječkou, samo si to vezme kolik potřebuje.
Na Google Play je ke stažení "DJI Vision" aplikace, Nexus má přece Android, to musí fungovat.
Ten klipsový držák jsem sundal, taky mi zavazel. Vyřešil jsem to takto:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
IvanGS

#534 Příspěvek od IvanGS »

Jirne - hmm, tak asi jo, i když Ty máš nějaký batoh, to na fotkách snad není ten plastový kufr, v něm vypadá přihrádka na vysílač jinak.

Ale mám důležitý dotaz - včera přebírání u Pelikána v hale, bez signálu GPS. Zapnutý Phantom na stole, bavíme se o letových režimech a barvách světel na ramenech. Pán povídá "V módu Phantom, když nebude signál GPS, bude to vzadu svítit blikat takhle žlutě..". Já na to "Ale tohle bliká zeleně". On "To je žlutá, bez GPS to zeleně blikat nemůže... Ale ono to fakt vypadá jako zelená, tak tomu nerozumím." Přemýšlel, pak odpojil Phantoma od PC, vypnul a zapnul, udělal kalibrační taneček a zase to po chvíli blikalo zeleně. Připojil svůj iPhone a ten ukázal 0 družic. Šli jsme ven, během pár sekund naskočilo 10 družic, Phantom dál bliká zeleně. Šli jsme dovnitř, iPhone hlásí že není GPS signál a Phantom dál bliká zeleně. Pán řekl, že to zjistí, protože po vybalení Phantoma a připojení k PC ho aktualizoval na verzi 3.12 nebo tak nějak a jestli to prý nebude novým firmwarem. I doma v manuálu jsem se dočetl, že: bliká pomalu žlutě = připraven k letu bez podpory GPS, bliká pomalu zeleně = připraven k letu s podporou GPS. To mohlo ale platit u předchozí verze FW... Máte někdo jiné vysvětlení? Díky!
Přílohy
P7.jpg
Dag2B3

#535 Příspěvek od Dag2B3 »

To Ivan
Hodně štěstí, pohodové létání a málo pádů
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#536 Příspěvek od JirkaA »

Dag2B3 píše:To Ivan
Hodně štěstí, pohodové létání a málo pádů

Přínosný příspěvek v technické diskusi.
OK2WY
jirne

#537 Příspěvek od jirne »

IvanGS píše:Jirne - hmm, tak asi jo, i když Ty máš nějaký batoh, to na fotkách snad není ten plastový kufr, v něm vypadá přihrádka na vysílač jinak.

Ale mám důležitý dotaz - včera přebírání u Pelikána v hale, bez signálu GPS. Zapnutý Phantom na stole, bavíme se o letových režimech a barvách světel na ramenech. Pán povídá "V módu Phantom, když nebude signál GPS, bude to vzadu svítit blikat takhle žlutě..". Já na to "Ale tohle bliká zeleně". On "To je žlutá, bez GPS to zeleně blikat nemůže... Ale ono to fakt vypadá jako zelená, tak tomu nerozumím." Přemýšlel, pak odpojil Phantoma od PC, vypnul a zapnul, udělal kalibrační taneček a zase to po chvíli blikalo zeleně. Připojil svůj iPhone a ten ukázal 0 družic. Šli jsme ven, během pár sekund naskočilo 10 družic, Phantom dál bliká zeleně. Šli jsme dovnitř, iPhone hlásí že není GPS signál a Phantom dál bliká zeleně. Pán řekl, že to zjistí, protože po vybalení Phantoma a připojení k PC ho aktualizoval na verzi 3.12 nebo tak nějak a jestli to prý nebude novým firmwarem. I doma v manuálu jsem se dočetl, že: bliká pomalu žlutě = připraven k letu bez podpory GPS, bliká pomalu zeleně = připraven k letu s podporou GPS. To mohlo ale platit u předchozí verze FW... Máte někdo jiné vysvětlení? Díky!

Jo, je to batoh, ale trošku jsem musel vyřezat molitan kvůli tomu přidanému raménku.
Přiznám se, mód Phantom jsem ani nevyzkoušel, přepnul jsem to hned do Naza-M. Na verzi 3.12 jsem upgradoval taky, ale ledky mi blikají jak mají - v režimu GPS když nejsou satelity 1x zeleně a 3x červeně, když přepnu do ATTI tak je to 1xžlutě a 3x červeně.
Když je víc jak 6 satelitů, tak je v GPS pomalé blikání zelené, V ATTI (bez GPS) blikají pomalu žluté. Pokud je to jinak, tak to není ale problém upgrade na 3.12, to by se mi muselo chovat taky tak. Možná zdejší odborníci vědí víc.
IvanGS

#538 Příspěvek od IvanGS »

Jirne - píšeš "Když je víc jak 6 satelitů, tak je v GPS pomalé blikání zelené, V ATTI (bez GPS) blikají pomalu žluté. Pokud je to jinak, tak to není ale problém upgrade na 3.12, to by se mi muselo chovat taky tak. Možná zdejší odborníci vědí víc."

To co popisuješ, je v módu Naza-M?
Když mi to předváděl, měli to v módu Phantom, aspoň to říkal a taky tvrdil, že v tomto módu je vlastně pravý přepínač nefunkční, resp. se kvrdláním spouští kalibrace, ale pak už je jedno, v jaké je poloze, protože koptéra se snaží vždy letět s podporou GPS a když je mimo příjem GPS signálu, přejde automaticky do módu ATTI a po získání signálu přejde zase do plné GPS stabilizace. Je to tak? Rád bych se dopídil důvodu neustálého zeleného blikání bez ohledu na stav GPS, než vyrazím do vzduchu... :?:
jirne

#539 Příspěvek od jirne »

IvanGS píše:Jirne - píšeš "Když je víc jak 6 satelitů, tak je v GPS pomalé blikání zelené, V ATTI (bez GPS) blikají pomalu žluté. Pokud je to jinak, tak to není ale problém upgrade na 3.12, to by se mi muselo chovat taky tak. Možná zdejší odborníci vědí víc."

To co popisuješ, je v módu Naza-M?
Když mi to předváděl, měli to v módu Phantom, aspoň to říkal a taky tvrdil, že v tomto módu je vlastně pravý přepínač nefunkční, resp. se kvrdláním spouští kalibrace, ale pak už je jedno, v jaké je poloze, protože koptéra se snaží vždy letět s podporou GPS a když je mimo příjem GPS signálu, přejde automaticky do módu ATTI a po získání signálu přejde zase do plné GPS stabilizace. Je to tak? Rád bych se dopídil důvodu neustálého zeleného blikání bez ohledu na stav GPS, než vyrazím do vzduchu... :?:

Ano, popisuju mód Naza-M a jak jsem napsal, mód Phantom jsem nezkoušel. Jedině co Ti můžu poradit, přepni do Naza-M a vyzkoušej, jestli se to změnilo.
Do Naza-M přepneš v záhlaví okna aplikace co jsi nainstaloval do PC "DJI Phantom 2 Vision Assistant"
Jinak je to divné a "odborník" by neměl říci, že za to možná může nový firmware.
klobasa78

#540 Příspěvek od klobasa78 »

Taky lítam jen v NAZA-M a aktualizace firmware chování ledek rozhodně nezměněnilo. Každopádně bych doporučoval létat v režimu Naza-M.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“