JAKÉ KŘIVKY PLYNU A KOLEKTIVU
JAKÉ KŘIVKY PLYNU A KOLEKTIVU
Jaké je nejlepší nastavit křivky plynu a kolektivu pro učení ve visu všude uvádějí něco jiného mám T rexe 450 a vysílač s 5 bodovým nastavením křivky četl jsem že plyn má mít křivku ve středu pozvolnější asi takto 25% 40% 50% 60% 75% můžete mi poradit co je nejvhodnější
Podívej se třeba sem http://www.hcw-rc.nl/Setups_TRex450SEeCCPM.html a nebo to pro začátek nastav podle návodu ve stavebnici.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
kompletní nastavení a v češtině najdeš třeba tady : www.rchelischool.com
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Tady je nastavení mého Rexe 450S, které mi provedl Vít Klabačka, ale obávám se, že to není obecně platné. Záleží i na servech, gyru a mechanice. Pro info sestava mého Rexe.
Doporučoval bych třeba i po vlastním nastavení, požádat někoho zkušeného, aby Ti to zkontroloval a zalítl. Já po svém nastavení (dle rchelischool.com) s tím i lítal, ale po odborném doštelování to bylo fakt lepší.
Doporučoval bych třeba i po vlastním nastavení, požádat někoho zkušeného, aby Ti to zkontroloval a zalítl. Já po svém nastavení (dle rchelischool.com) s tím i lítal, ale po odborném doštelování to bylo fakt lepší.
Safari H41, T-Rex 450S, el. CESSNA 480 Pelikan, Futaba 7C 2.4
Re: JAKÉ KŘIVKY PLYNU A KOLEKTIVU
[quote="Filian"]
Hlavní je dát nižší otáčky a těžší pádla. Křivka kolektivu by pro začátečníka neměla mít moc negativu (při instinktivním přitažení plynu by šly listy do trubky)
Hlavní je dát nižší otáčky a těžší pádla. Křivka kolektivu by pro začátečníka neměla mít moc negativu (při instinktivním přitažení plynu by šly listy do trubky)
Nejvhodnější nastavení křivky plynu je takové, aby při práci s kolektivem nedocházelo ke změně otářek rotoru. V případě použití governoru je křivka přímkou.
Nejvhodnější nastavení křivky kolektivu je takové, aby helina rozumně stoupala a v případě vyděšeného pilota začátečníka, který v krizi srazí kolektiv na minimum neskončina rozstřelená o zem, příčemž i ve větru bude umět klesat.
To nezaručí ani hodnoty z manuálu, ani nezkušený zalétávač.
Nejvhodnější nastavení křivky kolektivu je takové, aby helina rozumně stoupala a v případě vyděšeného pilota začátečníka, který v krizi srazí kolektiv na minimum neskončina rozstřelená o zem, příčemž i ve větru bude umět klesat.
To nezaručí ani hodnoty z manuálu, ani nezkušený zalétávač.