Graupner MX-20 HOTT (1)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner MX-20 HOTT

#1216 Příspěvek od jyrry »

menu Copy / Erase - Erase model - vybrat model který chceš smazat (nejspíš ten 01) a máš to v původním stavu...
Nebo se přepni na jiný model - Model select - vyber 02 a ten je nejspíš v původním stavu... Takhle jich tam máš 24.
jyrry.webnode.cz
Freddie

#1217 Příspěvek od Freddie »

Safra to je fofr !

Děkuji moc za bleskurychlou reakci, zítra to zkusím v paměti modelů na pozici free bez jakýchkoliv nastavení, připadá mi to jako by se mi něco na výstupu z přijímače tlouklo .
Freddie

#1218 Příspěvek od Freddie »

Kolegové jak aktualizujete firmware, zkoušel jsem to přes kabel co byl v setu RC soupravy a nemohu nikde naleznout ovladače ani mému IT se to nepodařilo. Zkusil jsem to ještě přes mikro SD kartu, ale v menu Copy/ Erase jsem označil Import from SD a nic s tím dál nejde dělat aktivovat apod. Věděli by jste mi poradit kde chybuji.

Děkuji všem předem

freddie
stas

#1219 Příspěvek od stas »

ak chceš aktualizovať firmw. vysielača cez SD kartu , tak musíš ísť do "skrytého režimu" /horná a dolná šípka ľavého ovládača a k tomu stlač set/, tam nájdeš firmware update /teda okrem iného, je tam aj kalibrácia knyplov, výber jazyka atď......./... samozrejme za predpokladu, že si predtým danú aktualizáciu skopíruješ na SD kartu.....neviem aké ovládače máš na mysli /ale všetko by malo byť na stránke graupner/, vysielač som zatiaľ aktualizoval iba cez SD kartu
mhabr

#1220 Příspěvek od mhabr »

Vysílač jsem aktualizoval jen jednou a stačilo mi k tomu graupner PC software, kde byl i driver, po německy Treiber.
Pak už jen připojit vysílačku, spustit grStudio a sledovat pokyny.
Lark

#1221 Příspěvek od Lark »

Ovladač pro interface je v každém balíku HoTT_Software_V4 v adresáři "USB Treiber". Pro aktualizaci z SD karty nakopíruj FW na SD kartu do adresáře "Firmware". Pak už, jak psal stas, jen vybereš kterou verzi chceš instalovat (můžeš jich tam mít i několik, nebo německý/anglický). Osobně upřednostňuju SD kartu, protože nemusím nic "drátovat". Hlavně nezapomeň aktualizovat i ostatní komponenty odpovídající verzí FW. Jinak můžou být problémy.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1222 Příspěvek od jyrry »

http://www.graupner.de/en/supportdetail ... 340e#mx-20
už se našel odvážlivec který si to V1.197 na svoji Mx-20 nainstalil?
Jako netoužím po tom, jen se ptám ze zvědavosti.
jyrry.webnode.cz
Lark

#1223 Příspěvek od Lark »

Už jsem se taky pídil, ale zatím se nikdo neozval. Upozorňoval jsem na to v jiném vláknu
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=59152&view=unread#unread
TomasN

#1224 Příspěvek od TomasN »

Já ho mám asi dva týdny nainstalovaný. Létám s Logem 600 a Mini Protosem, zatím žádný problém.
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1225 Příspěvek od jyrry »

Prima. A jak prosím tě funguje to bindování "global" a "memory"?
Předpokládám "memory" tak jako dříve a "global" pak přijímač "přihlásí" na všechna (asi neobsazená jiným přijímačem nabindovaným na "memory") paměťová místa?
jyrry.webnode.cz
TomasN

#1226 Příspěvek od TomasN »

Tak to jsem nezkousel. Pres vikend to zkusim prozkoumat.
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
TomasN

#1227 Příspěvek od TomasN »

Tak rozdil mezi parovanim global vs. model (pro nezparovany model je v menu primo nad polozkou parovani moznost vybrat mod) je, pokud jsem to spravne vypozoroval, tenle:

- global (to je stejny mod jako doposud), tak muzes mit 1 prijimac zparovany s vice modelami v prijimaci - ja to napr. pouzivam pro Logo 600. Mam 12S i 10S baterky, a pro ne mam vytvorene dva modely s odlisnout hodnotou plynu. Tento mod je v seznamu modelu indikovan pismenem G pred kodem prijimace

- model - prijimac se zparuje s prave parovanym modelem a pripadne predchozi modely, ktere byli s timto prijimacem zparovane s nim prestanou fungovat - nenasel jsem ale zadnou signalizaci, ze se stare parovani zrusilo. Tento mod je indikovan v seznamu modelu pismenem M pred kodem prijimace
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1228 Příspěvek od jyrry »

Hm, to tedy výrazněji odlišili napárování přijímače na model. Teď to mám tak že když zapnu přijímač a vyberu model na který je napárován, tak přijímač funguje bez alarmu. Když vyberu jiný model, přijímač sice funguje ale alarm mi pípá že to není košer. Pokud to navíc nebude v jiném modelu fungovat, je to skoro lepší.
I teď si ale mohu napárovat jeden konkrétní přijímač na více modelů (paměťových pozic). S nimi alarm nepípá, s jinými pípá.
jyrry.webnode.cz
Lark

#1229 Příspěvek od Lark »

Tím alarmem myslíš to potvrzení po zapnutí, nebo změně modelu RF ON/OFF?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1230 Příspěvek od jyrry »

jyrry píše:... alarm mi pípá že to není košer. ...

Pravidelné trvalé pípání stejné jako když přijímač není zapnutý. Tak vím že mám navolený jiný přijímač než patří k tomu modelu nebo že jsem ho nezapnul :-D
Se správným přijímačem po potvrzení RF ON/OFF je samozřejmě zticha.
jyrry.webnode.cz
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“