DJI - F300 Phantom 2 Vision
-
Undertaker
Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision
Dneska jsem testoval jednu svoji DJi smart baterii 5200mAh .
Při testů začala rychle klesat kapacita (procenta nabití) až my aplikace napsala hlášku : Damaged Cell Warning, Not Recommend to Fly
Předesílám baterie má jen 30 cyklů , je to normální ? že by odešla po 30 cyklech .
OT: zajímavá alternativa je i Onbo 6000 mAh
Podle testů dokáže coptéra lítat o 2-3 minuty déle .
Díky
Při testů začala rychle klesat kapacita (procenta nabití) až my aplikace napsala hlášku : Damaged Cell Warning, Not Recommend to Fly
Předesílám baterie má jen 30 cyklů , je to normální ? že by odešla po 30 cyklech .
OT: zajímavá alternativa je i Onbo 6000 mAh
Podle testů dokáže coptéra lítat o 2-3 minuty déle .
Díky
zdravim. mam DJI - F320 Phantom 2 Vision +.chcem sa opytat ked som prepol cez aplikaciu v pc ovladac na FCC MODE tak uz to nemusim prepinat srobovakom na ovladaci? lebo aplikacia pise ze ako ovladac pipne pri zapnuti 2x tak je ovladac v fcc mode.a to mi pipne.prave som to skusal a dosah je vacsi.zo 150 metrov som sa dostal na skoro 600 metrov.so stock .
-
Undertaker
xvydra píše:zdravim. mam DJI - F320 Phantom 2 Vision +.chcem sa opytat ked som prepol cez aplikaciu v pc ovladac na FCC MODE tak uz to nemusim prepinat srobovakom na ovladaci? lebo aplikacia pise ze ako ovladac pipne pri zapnuti 2x tak je ovladac v fcc mode.a to mi pipne.prave som to skusal a dosah je vacsi.zo 150 metrov som sa dostal na skoro 600 metrov.so stock .
Podle mě je to jen rozdíl mezi SW a HW přepínáním .
Pokud to přepneš v SW tak se to nastaví podle SW .
Dnes sa podarila havária. Pri pristavani zafukal vietor a dron posunul o 2 metre rovno do stromu. Kamera a gimbal - zničené. 2 vrtule odrete na hranách. Na podvozku odletel kryt a elektronika vypadla. Letieť to letí ale neviem ako zistím ci je všetko ostatne v poriadku?
Mě by zajímalo, zda se liší dosah rc soupravy, případně videa u Phantom 2 Vision oproti tomu Visionu +? Dosah řídícího signálu bude asi stejný, že? A video? To by musel být ten opakovač výkonnější. Nevíte jak to je?
klobasa78 píše:Mě by zajímalo, zda se liší dosah rc soupravy, případně videa u Phantom 2 Vision oproti tomu Visionu +? Dosah řídícího signálu bude asi stejný, že? A video? To by musel být ten opakovač výkonnější. Nevíte jak to je?
Range extender/opakovač u verze Plus by měl být o něco málo výkonnější jak je uvedeno přímo na webu DJI viz tento odkaz v porovnání verzí Phantom 2 Vision a Phantom 2 Vision+ kde jsou uvedeny výkony i zhruba dosahy jak vysílačky tak i extenderu/opakovače pro video viz řádky Video Downlink a Remote Control v tabulce Key Features. Dále pak viz řádek Transmitter Power(EIRP) v tabulce Remote Control a řádek Transmitter Power v tabulce Range Extender. Rovněž je vhodné přihlédnout k poznámce uvedené na konci v tom smyslu, že dosah byl testován v laboratorních podmínkách a reálné podmínky a tím i dosah jinde se tedy může lišit.
Tak to koukám, že si asi pěkně lžou do kapsy. S tím opakovačem vidím, že je o krapet silnější, ale řekl bych, že Visionu + pěkně přidali na vzdálenosti. Ten výkonnostní rozdíl není takový, aby tomu visionu + přidala nějakejch 150%. A ta vysílačka koukám, že má naprosto stejný parametry.
To musí mít naprosto stejný dosah.
No patrně to byl nějaký marketingový tah. 
-
Undertaker
klobasa78 píše:Tak to koukám, že si asi pěkně lžou do kapsy. S tím opakovačem vidím, že je o krapet silnější, ale řekl bych, že Visionu + pěkně přidali na vzdálenosti. Ten výkonnostní rozdíl není takový, aby tomu visionu + přidala nějakejch 150%. A ta vysílačka koukám, že má naprosto stejný parametry.To musí mít naprosto stejný dosah.
No patrně to byl nějaký marketingový tah.
Tak nejaký rozdíl v dosahu tam je
No každopádně né tak propastný, jak uvádějí. Ale zajímavé, na to, že výkon vysílačky je stejný. Na videu je taky zajímavé, že ten Vision + na to, že startují ze stejného místa chytá stabilně o 2 satelity méně...
-
Undertaker
klobasa78 píše:No každopádně né tak propastný, jak uvádějí. Ale zajímavé, na to, že výkon vysílačky je stejný. Na videu je taky zajímavé, že ten Vision + na to, že startují ze stejného místa chytá stabilně o 2 satelity méně...
Pro zlepšení přijmu se odstiňuje gps modul od elektroniky
viz.
https://www.youtube.com/watch?v=Y4t6vuWBE2U
Dnes dvě vylétané baterky, učení na zahradě. Nastavil jsem nejlepší kvalitu videa a myslím že dobrý. Před druhou baterkou jsem měl trochu problém a nevím v čem. Zasunul jsem baterku, zapnul vysílačku, Wi-Fi, Phantoma, zazpíval, kamera se stabilizovala. Pak jsem chvilku pároval telefon a když se to podařilo (asi napotřetí), na displeji byl obraz z kamery, ale 0 GPS, 0%baterka, tyhle údaje chyběly, možná ještě něco. Asi 3x jsem to zkoušel a stále stejné. Nakonec jsem vše vypnul, vyndal a zandal baterku, zase stejné a pak se to nějak chytlo. Neumím popsat přesný sled úkonů, spíš mne zajímá, za jakých okolností může fungovat obraz ale žádná telemetrie.
A ještě dotaz - přenos obrazu do mobilu byl pěkný, rozlišení zkouším 640x480/15fps. Ale asi 3x se stalo, že obraz na mobilu na 10-20 sekund zamrznul a po chvíli se zase chytnul. Po zbytek létání (celkem cca 35 minut) bylo vše v pořádku, plynulé, bez cukání a viditelného zpoždění. Nevíte čím to je a jaké rozlišení používáte vy?
Včera jsem koupil 8" tablet Huawei, na něm aplikace funguje. Koupil jsem i držák do auta a univerzální pult pro vysílačku. Musím to sestavit, něco se musí upravit, vyrobit, ale výsledkem snad bude luxusní obraz, ovládání tabletu i komfortní a citlivé ovládání vysílačky.
A ještě dotaz - přenos obrazu do mobilu byl pěkný, rozlišení zkouším 640x480/15fps. Ale asi 3x se stalo, že obraz na mobilu na 10-20 sekund zamrznul a po chvíli se zase chytnul. Po zbytek létání (celkem cca 35 minut) bylo vše v pořádku, plynulé, bez cukání a viditelného zpoždění. Nevíte čím to je a jaké rozlišení používáte vy?
Včera jsem koupil 8" tablet Huawei, na něm aplikace funguje. Koupil jsem i držák do auta a univerzální pult pro vysílačku. Musím to sestavit, něco se musí upravit, vyrobit, ale výsledkem snad bude luxusní obraz, ovládání tabletu i komfortní a citlivé ovládání vysílačky.
- gardenroute
Kdyby jsi trochu prostudoval i zdejší vlákna o Phantomech, našel by jsi to i tadyUndertaker píše:Pro zlepšení přijmu se odstiňuje gps modul od elektroniky viz. https://www.youtube.com/watch?v=Y4t6vuWBE2U
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pát 10.04.2015 7:36, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Já používám rozlišení pro náhled 320X240. Pro orientaci to stačí a někde jsem četl, že na vyšší rozlišení video často trpí lagy.
klobasa - díky
Neměly by se dát u Vision plus nastavit dva úhly záběru kamery? Nemohu nikde najít nastavení, poradíte mi? Díky.
Neměly by se dát u Vision plus nastavit dva úhly záběru kamery? Nemohu nikde najít nastavení, poradíte mi? Díky.
IvanGS píše:klobasa - díky
V mobilní aplikaci - krátká, nebo dlouhá šipka