Reichard Elipsoid

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sonic
Kontaktovat uživatele:

Reichard Elipsoid

#1 Příspěvek od Sonic »

Zdravim,

Chcem si kupit tento vetron a chcem sa zeptat ci ho uz nekdo vlastni???

-http://www.reichard.cz/cz/_elipsoid.htm

..stavebnica sa dodava v prevedeni elektro? ( ci je uz nos odrezany pre kuzel alebo iba naznacena rovina rezu )

-zevraj su problemi pri vyvazovani tohto modelu :roll:

..doporuceny pohon by som nahradil AXI 2820/12 ,tie povodne myslim ze su tazsie o cca 60g

Skoda ze nikde na webu nie je PDF manual :cry: :cry:
ro.bo

#2 Příspěvek od ro.bo »

Manuály od Reicharda sú skôr len vodítko pre skúsenejších modelárov.
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Ivoš »

Elipsoid mám spoustu let, létá perfektně, mám v tom starého stejnosměrného Paličku a osmičlánek NiMH 3000, takže vyvážení bylo bez problémů. Pokud by byly použity odpovídající Lixx, chtělo by to dovážit.
Zavolej do firmy, s vyjímkou Reicharda seniora jsou všichni velmi ochotní a vstřícní, poptej se na detaily.
Pro úplnost - model nemá brzdy, zpočátku může být problém s přistáním. Dá se ale vylétat výška až na zem - model (aspoň můj) nemá snahu v zatáčce spadnout. Trochu pomáhá vyklopení křidélek, ale jsou poměrně malá. Jinak je létání s ním absolutní pohoda.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Marek71 »

Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
tks
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od tks »

Marek71 píše:http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=2200

Přesně tak. :wink:

Zrovna jsem se vrátil z lítání - pokud máš nějaké dotazy, klidně se ptej. Mohl bych Ti i nafotit manuál, ale to Tě spíš odradí.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
havrous
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od havrous »

tks píše:Zrovna jsem se vrátil z lítání - pokud máš nějaké dotazy, klidně se ptej. Mohl bych Ti i nafotit manuál, ale to Tě spíš odradí.

Ten odběr a letový projev, který máš na rc album a videu se mi nějak nezdá. Podle toho, co je uvedeno na hobbycity v kometářích by měl stoupat vertikálně s 2xvětším odběrem
3S = APC 13x6,5" > Schub 2,6Kg / Luftstrom 85Km/h / 53A

...glider (3,40 m and 3,2 kg)... 13x6,5 aeronaut folding prop, a 60A hobbywing controller and a 4S Lipo 3250 HXT... I get near vertical climb..

ale je pravda, že tam píšou i parametry podobné jako máš ty. :?:

Tomu opravdu nerozumím, myslíte že je možné, že se jeden typ motoru může chovat takhle rozdílně?

BTW: mam políčeno na reichardovo Svista a vybral jsem do něj ten samý pohon, jenom 35-48B (900kv).
tks
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od tks »

Věřit jakémukoliv měření z komentářů na HC je totální naivita - Ti lidi am podle mě kvůli slevy kopírují cokoliv. :roll:

Pravda je, že vrtule Falco je "lehčí" než AE, s tou bych se dostal odhadem ke 30A. O tomto motoru se psalo v poslední době ve více threadech na rcmanii - závěr stejný jako můj: tento motor má při proudech na 30A tak ubohou účinnost, že se během chvilky rozžhaví. Provozovat ho při proudech 35+ ampér je naprosto nevhodné.

900kv varianta může být klidně o dost lepší, ale mimo tento konkrétní motor mám jen SK varianty a řekl bych, že jsou povedenější.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
baltazarek
Kontaktovat uživatele:

Elipsoid - starsi verze

#8 Příspěvek od baltazarek »

Ahoj vsem.
Znovu bych se rad vratil po letech k modelarine. Ve sklepe jsem mel ulozenu nepouzitou stavebnici Elipsoida od Reicharda. Jedna se jeste o puvodni verzi, s tim kratsim trupem. Nemate prosim nekdo odkaz na stavbu ? Nemam totiz zadny navod. Pred cca 8 lety jsem na netu nasel fotky jak udelat vestavbu serva do zadni casti trupu. Tet to ale nemohu najit. Jako pohon bych rad neco ve smyslu 35-42/1000 a nejlepe 4 clanek, z duvodu lepsiho dovazeni, abych nevozil moc olova. Diky za odpoved.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

Re:

#9 Příspěvek od juraj.jurej »

BTW: mam políčeno na reichardovo Svista a vybral jsem do něj ten samý pohon, jenom 35-48B (900kv).[/quote]

Svista som mal zámer tiež kúpit, ale nakoniec som išiel do Vittese V2. Daj si na ňom dorobiť klapky, keď som ho chcel som im písal (cca. pred rokom) a boli ich ochotný dorobiť za cca 200 kč. A na ten motor by som dal aku 4S cca. 3300 mAh.
Keby mal Elipsod klapky tak by som ho už dávno mal. Je moc pekný a podľa recenzii aj krásne lieta, len Reichard zaspal dobu dnes už nieje problém s viac kanálovým rádiom. (cenovo) Tak neviem prečo nerobí viac modelov s klapkami. (napr. za príplatok)
FrSky Tandem X20
baltazarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Reichard Elipsoid

#10 Příspěvek od baltazarek »

Nemate nekdo prosim fotky ze stavby elipsoida ? Moc by me to pomohlo.
baltazarek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od baltazarek »

Dekuji moc za odkazy. K Reichardovy se asi zastavim. Jeste dotaz. Kridelka v kridlech se nechavaji na te izolepe a nebo ji mam sundat a dat tam panty ? To jedno kridelko je totiz dost zkroucene, a urcite ho budu muset vymenit. Tak nevim kde potom sezenu stejnou izolepu.
blembondo

#13 Příspěvek od blembondo »

Panty neeee.Nech to na pásce.Páska je jednoduchá na montáž a na rozdíl od pantů se nemusíš trápit s mezerou mezi křidélkem a křídlem.Bude tou páskou zatěsněná a nepřipravíš se o účinost křidélka.Případná oprava je s páskou taky jednoduchá.To křidélko by pod fénem mělo jít srovnat.Pásku poradí u Reicharda nebo http://www.srovnanicen.cz/q/Scotch%20Crystal/?min=24
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“