varok píše:Jindra_S: Pořád nechápe. Já nepotřebuji jinou pistolku. Ta co mám stála kolem 800,- kč a mám k ní i malý kompresorek. Na větší mám tu extolku s 0,8mm tryskou a nádobkou 100mm s velkým kompresorem. Tahle je jen na drobnější věci, semtam nějaký ozdobný nápis a časem možná něco více. nepotřebuji jinou, kvalitou nástřiku mi stačí. Jen jsem potřeboval vědět, jestli se mohou použít i ředidlové barvy, nic víc.
Ale Jindra_S chápe, jen se snažil, na základě zkušeností, doporučit bezproblémový postup.
náhled na fixírku pro trvalý vzduch z ledničáku za práškovo kapalinovým odlučovačem domácí výroby, umí stříkat podle průměru sací trubičky i barvu ,,obohacenou,, i polohrubou moukou pro znázornění omítky v modelové velikosti.
no nevyčetl jsem to nikde, ale jestli to někdo někde dělá netuším, začal jsem toto používat tak v 94. roce a od té doby jsem se vždy od kupovaných pistolek pokorně vrátil k tomuto..... Patentovat to nechci, ale právě o tom píšu návod pro časopis.
chystám to pro RCR ale číslo zatím nevím, záleží jakou uzávěrku stihnu...... chci to zvládnout i s popisem domácího odlučovače oleje a pračky vzduchu k ledničáku aby to byl komplet systémeček.
Tak hezky piš a nenech se zdržovat, pokud to bude možné sestrojit doma, bez nějakých soustruhů a fréz, bude to důvod si po několika letech koupit rcr. Lednikáč mám, airbrushovek několik taktéž, ale něco na větší plochu by se hodilo, už jsem uvažoval i o el.pistolce za pár korun,ale nyní nastal důvod s jejím nákupem počkat. Ale ty trysky asi bez soustruhu nedám,ale uvidíme.
corsair píše:Tak hezky piš a nenech se zdržovat, pokud to bude možné sestrojit doma, bez nějakých soustruhů a fréz, bude to důvod si po několika letech koupit rcr. Lednikáč mám, airbrushovek několik taktéž, ale něco na větší plochu by se hodilo, už jsem uvažoval i o el.pistolce za pár korun,ale nyní nastal důvod s jejím nákupem počkat. Ale ty trysky asi bez soustruhu nedám,ale uvidíme.
ale dáš......věř mi pokud máš páječku a v dosahu třeba obi
Souhlas s ufon13. Už léta používám fixírku stvořenou jen s pomocí pájky. Je to slepené ze dvou různých kovových náplní do propisky přímo na víčku sklenice od dětské přesnídávky, jedna tvoří trysku pro vzduch, druhá pro barvu. V základním postavení fouká mimo, "záběr" se dělá napružením víčka. Vzduch dodává ledničkový kompresor, regulaci množství jsem obešel odfouknutím přebytečného vzduchu regulovatelným ventilem. Náklady skoro žádné a nastříkal jsem s tím kde co, od modelů po interierové dveře.
Dobrý den, tak jsem zkoušel tu pistolku a zatím vypadá zdravě. Ředidlo to zatím nerozežralo a náznaky tam zatím nejsou. Ale pro jistotu budu používat jen vodou ředitelné barvy.
A u té samodomo pistolky to vypadá, že ta vzduchová tryska je konec z pentilky, ne? Nebo tak alespoň vypadá.