Airbrush vs fixírka

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

Re: Airbrush vs fixírka

#31 Příspěvek od Jindra_S »

varok píše:Jindra_S: Pořád nechápe. :roll:
Já nepotřebuji jinou pistolku. Ta co mám stála kolem 800,- kč a mám k ní i malý kompresorek. Na větší mám tu extolku s 0,8mm tryskou a nádobkou 100mm s velkým kompresorem. Tahle je jen na drobnější věci, semtam nějaký ozdobný nápis a časem možná něco více. nepotřebuji jinou, kvalitou nástřiku mi stačí. Jen jsem potřeboval vědět, jestli se mohou použít i ředidlové barvy, nic víc.

Ale Jindra_S chápe, jen se snažil, na základě zkušeností, doporučit bezproblémový postup. :)
-
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od ufon13 »

náhled na fixírku pro trvalý vzduch z ledničáku za práškovo kapalinovým odlučovačem domácí výroby,
umí stříkat podle průměru sací trubičky i barvu ,,obohacenou,, i polohrubou moukou pro znázornění omítky v modelové velikosti.
Přílohy
stříkací pistole 003.jpg
stříkací pistole 002.jpg
stříkací pistole 001.jpg
ingwarr

#33 Příspěvek od ingwarr »

ufon13 - dobrý nápad ako vyriešiť spušť a rozprašovanie, mal si to dať patentovat ak to zišlo s tvojích myšlienok, palec hore :!:
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od ufon13 »

no nevyčetl jsem to nikde, ale jestli to někdo někde dělá netuším, začal jsem toto používat tak v 94. roce a od té doby jsem se vždy od kupovaných pistolek pokorně vrátil k tomuto.....
Patentovat to nechci, ale právě o tom píšu návod pro časopis.
bm550

#35 Příspěvek od bm550 »

ufon13 píše:Patentovat to nechci, ale právě o tom píšu návod pro časopis.

Super nápad. Môžeš prezradiť, v ktorom časopise a kedy asi to vyjde?
bm
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od ufon13 »

chystám to pro RCR ale číslo zatím nevím, záleží jakou uzávěrku stihnu...... :wink:
chci to zvládnout i s popisem domácího odlučovače oleje a pračky vzduchu k ledničáku aby to byl komplet systémeček.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od corsair »

Tak hezky piš a nenech se zdržovat, pokud to bude možné sestrojit doma, bez nějakých soustruhů a fréz, bude to důvod si po několika letech koupit rcr. Lednikáč mám, airbrushovek několik taktéž, ale něco na větší plochu by se hodilo, už jsem uvažoval i o el.pistolce za pár korun,ale nyní nastal důvod s jejím nákupem počkat. Ale ty trysky asi bez soustruhu nedám,ale uvidíme.
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od ufon13 »

corsair píše:Tak hezky piš a nenech se zdržovat, pokud to bude možné sestrojit doma, bez nějakých soustruhů a fréz, bude to důvod si po několika letech koupit rcr. Lednikáč mám, airbrushovek několik taktéž, ale něco na větší plochu by se hodilo, už jsem uvažoval i o el.pistolce za pár korun,ale nyní nastal důvod s jejím nákupem počkat. Ale ty trysky asi bez soustruhu nedám,ale uvidíme.

ale dáš......věř mi pokud máš páječku a v dosahu třeba obi :wink:
JardaRůžička

#39 Příspěvek od JardaRůžička »

corsair píše:ty trysky asi bez soustruhu nedám
Souhlas s ufon13. Už léta používám fixírku stvořenou jen s pomocí pájky. Je to slepené ze dvou různých kovových náplní do propisky přímo na víčku sklenice od dětské přesnídávky, jedna tvoří trysku pro vzduch, druhá pro barvu. V základním postavení fouká mimo, "záběr" se dělá napružením víčka. Vzduch dodává ledničkový kompresor, regulaci množství jsem obešel odfouknutím přebytečného vzduchu regulovatelným ventilem. Náklady skoro žádné a nastříkal jsem s tím kde co, od modelů po interierové dveře.
varok

#40 Příspěvek od varok »

Dobrý den, tak jsem zkoušel tu pistolku a zatím vypadá zdravě. Ředidlo to zatím nerozežralo a náznaky tam zatím nejsou. Ale pro jistotu budu používat jen vodou ředitelné barvy.

A u té samodomo pistolky to vypadá, že ta vzduchová tryska je konec z pentilky, ne? :) Nebo tak alespoň vypadá.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“