DJI - F300 Phantom 2 Vision
Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision
jirne - jasně, měl jsem to před očima, nastavil jsem 1080i 60 a nevšiml jsem si, že jsou to dvě různá "točítka", pravé na šířku záběru. Díky!!!
IvanGS píše:jirne - jasně, měl jsem to před očima, nastavil jsem 1080i 60 a nevšiml jsem si, že jsou to dvě různá "točítka", pravé na šířku záběru. Díky!!!
Za málo. Ještě k tématu, pokud se Ti bude zdát dosah WiFi malý, tak můžeš zvětšit dosah pomocí další appky z Google Play "FPV Booster for Vision+"
Cena sice skokově vyletěla nahoru (já za ni platil 190kč), ale funguje to. Venku jsem to sice nezkoušel (nechci ztrácet Fantoma z dohledu), ale doma, přes tři zdi, kde si už WiFi ani nebrnkne, tak při zapnutí boosteru je spojení stabilní
Aha, už vím, proč ta vyšší cena. Přibylo tam hodně nových funkcí, např. náhled kamery, gesta, atd. Pro mě nejvíc zajímavá je možnost pořídit snímek během natáčení videa. Jsem na to zvyklý u ostatních mých kamer a tohle mi citelně chybělo. Asi to zakoupím znovu.
To vypadá zajímavě...
Dnes jsem uchytil tablet, sice to má mouchy a skončím asi u nějakého originálního držku, pro začátek ale dobrý. Je to celé vysoké a tablet na takové rameno těžký, takže ne moc tuhé, ale v normální poloze OK. Na druhou stranu, tablet blíž k očím mi vyhovuje a až vykouzlím nějaké stínítko, bude to perfektní. Chtělo by to ale vyztužit.
Ale narazil jsem na problémek. Všechno funguje jako na mobilu, ale na radaru míří šipka, zobrazující koptéru, obráceně, tj. když je koptéra otočena ode mne, šipka směřuje ke mně. Smysl otáčení je v pořádku. Ale nevím, jestli to není jinak - létal jsem tak do 50 m od sebe a na radaru byla šipka stále uprostřed, takže nevím, jestli není jakoby celý radar otočen o 180°, tedy že šipka ukazuje správně ke mně, ale radar je otočen a koptéru přede mnou ukazuje jako by byla za mnou. Setkali jste se s tím, nedělám něco blbě?
A ještě k vzdálenosti šipky od středu radaru - zatím jsem byl od sebe jen asi 100 metrů, ale šipka byla téměř uprostřed, jde měřítko nějak nastavit?
Edit ke směru šipky radaru: Asi B je správně, ted jsem koukal do aplikace a červená střelka kompasu míří na sever. A jak si vybavuji, za letu mířila na jih. Takže šipka zobrazující na radaru koptéru ukazuje správným směrem, ale koptéru před sebou ukazuje radar za mnou. Jakoby byl radar i střelka kompasu na displeji vzhůru nohama. Máte nějakou radu? Mám něco špatně nastaveno? Nebo v tomhle tabletu funguje blbě aplikace? Ted jsem si vzpomněl, ža tablet jsem měl v držáku uchycen nejdřív vzhůru nohama, úvodní stránka aplikace se otáčí do všech stran, ale stránka "kamera" už ne, jen do jedné vodorovné polohy tabletu. Když jsem si před startem všimnul obrazu vzhůru nohama, tablet jsem bez vypnutí aplikace otočil, držákem ale stisknul uspávací/vypínací tlačítko. Tablet jsem probudil, obraz už byl správně a radaru vzhůru nohama jsem si všiml až za letu. Možná jen aplikace blbě zareagovala na otočení displeje, uvidím příště...
Dnes jsem uchytil tablet, sice to má mouchy a skončím asi u nějakého originálního držku, pro začátek ale dobrý. Je to celé vysoké a tablet na takové rameno těžký, takže ne moc tuhé, ale v normální poloze OK. Na druhou stranu, tablet blíž k očím mi vyhovuje a až vykouzlím nějaké stínítko, bude to perfektní. Chtělo by to ale vyztužit.
Ale narazil jsem na problémek. Všechno funguje jako na mobilu, ale na radaru míří šipka, zobrazující koptéru, obráceně, tj. když je koptéra otočena ode mne, šipka směřuje ke mně. Smysl otáčení je v pořádku. Ale nevím, jestli to není jinak - létal jsem tak do 50 m od sebe a na radaru byla šipka stále uprostřed, takže nevím, jestli není jakoby celý radar otočen o 180°, tedy že šipka ukazuje správně ke mně, ale radar je otočen a koptéru přede mnou ukazuje jako by byla za mnou. Setkali jste se s tím, nedělám něco blbě?
A ještě k vzdálenosti šipky od středu radaru - zatím jsem byl od sebe jen asi 100 metrů, ale šipka byla téměř uprostřed, jde měřítko nějak nastavit?
Edit ke směru šipky radaru: Asi B je správně, ted jsem koukal do aplikace a červená střelka kompasu míří na sever. A jak si vybavuji, za letu mířila na jih. Takže šipka zobrazující na radaru koptéru ukazuje správným směrem, ale koptéru před sebou ukazuje radar za mnou. Jakoby byl radar i střelka kompasu na displeji vzhůru nohama. Máte nějakou radu? Mám něco špatně nastaveno? Nebo v tomhle tabletu funguje blbě aplikace? Ted jsem si vzpomněl, ža tablet jsem měl v držáku uchycen nejdřív vzhůru nohama, úvodní stránka aplikace se otáčí do všech stran, ale stránka "kamera" už ne, jen do jedné vodorovné polohy tabletu. Když jsem si před startem všimnul obrazu vzhůru nohama, tablet jsem bez vypnutí aplikace otočil, držákem ale stisknul uspávací/vypínací tlačítko. Tablet jsem probudil, obraz už byl správně a radaru vzhůru nohama jsem si všiml až za letu. Možná jen aplikace blbě zareagovala na otočení displeje, uvidím příště...
-
Undertaker
Zásadní je jestli ten Tablet ,který používáš má svůj vlastní E-kompas .
Bez E-kompasu v tabletu nedokáže aplikace správně zobrazit směr koptéry .
Protože neví jakým směrem jsi otočený vůči koptéře.
Bez E-kompasu v tabletu nedokáže aplikace správně zobrazit směr koptéry .
Protože neví jakým směrem jsi otočený vůči koptéře.
Díky, co to je? A kromě toho to normálně fungovalo, citlivě, jen to bylo prostě obrácené o 180 stupnů, jako by byl radar vzhůru nohama, Phantom za mnou místo přede mmnou...
Naposledy upravil(a) IvanGS dne ned 12.04.2015 0:23, celkem upraveno 1 x.
-
Undertaker
IvanGS píše:Díky, ale co to je? Nikde jsem to v parametrech žádného telefonu (ani mého LG G2, a to jsem ho studoval podrobně) nebo tabletu neviděl...
http://www.lg.com/cz/telefony/lg-D802-g2
položka navigace :
A-GPS/GPS Ano/Ano
Glonass/Digitální kompas Ano/Ano
Jaký tablet používáte ?
Undertaker - Huawei MediaPad T1 8.0 Pro. Díky.
-
Undertaker
IvanGS píše:Undertaker - Huawei MediaPad T1 8.0 Pro. Díky.
U výrobce jsem nenašel zmínku o kompasu .
Ale dá se to jednoduše zjistit :
Můžete aplikaci na coptéru nainstalovat na LG G2 nebo stahnout z google play do tabletu nejakou aplikaci Kompass např .aplikaci s názvem Kompas a vodováha .
Pokud bude aplikace fungovat .. tak tablet kompas má ..
Děkuji. S LG G2 létám bez problémů, ale chci větší displej, proto tablet. V několika recenzích, i zahraničních a relativně renomovaných jsem četl, že Huawei kompas má, na stránkách výrobce kompas neuvádí, ale taky neuvádí podporu LTE (přitom mám verzi LTE Pro), u příbuzného M1 např. uvádí kompas i LTE. Pravda je, že kompas, který jsem pokusně instaloval, nefunguje, tak uvidíme. Ale je mi divné, že aplikace DJI funguje, i radar, jen je otočen o 180˚.
-
Undertaker
IvanGS píše:Děkuji. S LG G2 létám bez problémů, ale chci větší displej, proto tablet. V několika recenzích, i zahraničních a relativně renomovaných jsem četl, že Huawei kompas má, na stránkách výrobce kompas neuvádí, ale taky neuvádí podporu LTE (přitom mám verzi LTE Pro), u příbuzného M1 např. uvádí kompas i LTE. Pravda je, že kompas, který jsem pokusně instaloval, nefunguje, tak uvidíme. Ale je mi divné, že aplikace DJI funguje, i radar, jen je otočen o 180˚.
Mě se to chovalo tak ,když tablet neměl kompas , že se pozice "zamkla" jedním směrem .
Takže na ten bych musel lítat ,aby mě ten ukazatel směru kam je otočený fantoma fungoval ....
Undertaker - jestli totedy chápu, fungovalo Vám to stejně jako mně, jen ne otočeno o 180° ale v nějakém náhodném směru? A v něm vůči Phantomu ž se normálně radar i střelka kompasu otáčel?
Foto uchycení tabletu. Jak jsem psal, má to mouchy, je to první pokus, ale asi oželím investici do plastového kuchyňského prkénka a držáku na tablet (kdyby někdo chtěl, mohu levně prodat, už mne napadlo jak vynechat ten mezikus) a vyřeším to držákem tabletu z Inspire.
Foto uchycení tabletu. Jak jsem psal, má to mouchy, je to první pokus, ale asi oželím investici do plastového kuchyňského prkénka a držáku na tablet (kdyby někdo chtěl, mohu levně prodat, už mne napadlo jak vynechat ten mezikus) a vyřeším to držákem tabletu z Inspire.
A tohle je finální verze, nemá chybu, koupil jsem a nepatrně upravil držák z DJI Inspire 1. Je tuhý, nebrání anténě, tlačítka ovládání kamery na displeji jsou víc po ruce. Jde sklápět, vhodný pro telefony i tablety, upnutí a sejmutí je snadné, zboku je tlačítko aretace, po stisknutí horní část vyjede, asi na nějaké pružině, nahoru a co je zajímavé, vyjíždí pomalu, jako by tam byl nějaký tlumič, pozná se to i při smáčknutí.
Jak tu byla řeč o nutnosti digitálního kompasu v mobilu/tabletu, stále mi není úplně jasné proč. Informace z GPS a kompasu na koptéře jsou posílány do telefonu a z nich a jejich porovnání s uloženým Homepointem lze vyhodnotit všechny informace pro radar, kompas v mobilu je zbytečný. Vlastně asi nemám pravdu, podmínkou by bylo, abych byl otočený směrem ke koptéře. Je fakt, že pokud se otočím ke koptéře zády, radar na mobilu bez kompasu by ukazoval koptéru stále přede mnou. Takže ověřující dotaz - když se otočíte ke koptéře zády, otočí se i radar a střelka kompasu a ukazuje koptéru za vámi? Díky za trpělivost ve vysvětlování.
Jak tu byla řeč o nutnosti digitálního kompasu v mobilu/tabletu, stále mi není úplně jasné proč. Informace z GPS a kompasu na koptéře jsou posílány do telefonu a z nich a jejich porovnání s uloženým Homepointem lze vyhodnotit všechny informace pro radar, kompas v mobilu je zbytečný. Vlastně asi nemám pravdu, podmínkou by bylo, abych byl otočený směrem ke koptéře. Je fakt, že pokud se otočím ke koptéře zády, radar na mobilu bez kompasu by ukazoval koptéru stále přede mnou. Takže ověřující dotaz - když se otočíte ke koptéře zády, otočí se i radar a střelka kompasu a ukazuje koptéru za vámi? Díky za trpělivost ve vysvětlování.
Zdravím. Chci se zeptat. Posledních cca 5 letů mě baterie cca při 25 procentech skokově klesne na 15%. Je to dost nepříjemné a pochybuji, že pokud bych to nesledoval, tak by copter včas přistál. pochopím takové chovaná při nižší teplotě, ale dělalo to i při teplotě 15 stupňů. Nevíte co to je? Baterka jde do háje? Má asi jen 50 cyklů. Máte někdo podobné zkušenosti?
Máš víc baterií, dělá to jen tahle jedna? Zkušenost nemám, obecně mi přijde divné, že by "odcházející" baterka měla zrovna při 25% takhle klesnout. Nemůže to mít nějakou souvislost s něčím, co se aktivuje zrovna při 25%? Varování, Phantom se chystá na automatický návrat... asi plácám.
Teď jsem přistál, radar stále blbne, ale jinak je to s tabletem v držáku z Inspire 1 úplný luxus! Jen jsem se tak učil létat a zatáčet. Z RC větroňů i dospělých letadel nejsem zvyklý v zatáčce moc šlapat do pedálů (točení kolem svislé osy), když má éro trup se směrovkou, posadí si "kuličku" doprostřed samo, u koptéry jen "křidélky" (točení kolem podélné osy) zatočit nejde, musí se i lehce šlápnout do pedálu. Ale to vy víte, pro mne je to zábavné učení. Taky jsem zkoušel kroužit s kamerou mířící doprostřed a další blbinky. Každý let je lepší a lepší
.
Teď jsem přistál, radar stále blbne, ale jinak je to s tabletem v držáku z Inspire 1 úplný luxus! Jen jsem se tak učil létat a zatáčet. Z RC větroňů i dospělých letadel nejsem zvyklý v zatáčce moc šlapat do pedálů (točení kolem svislé osy), když má éro trup se směrovkou, posadí si "kuličku" doprostřed samo, u koptéry jen "křidélky" (točení kolem podélné osy) zatočit nejde, musí se i lehce šlápnout do pedálu. Ale to vy víte, pro mne je to zábavné učení. Taky jsem zkoušel kroužit s kamerou mířící doprostřed a další blbinky. Každý let je lepší a lepší
klobasa78 píše:Zdravím. Chci se zeptat. Posledních cca 5 letů mě baterie cca při 25 procentech skokově klesne na 15%. Je to dost nepříjemné a pochybuji, že pokud bych to nesledoval, tak by copter včas přistál. pochopím takové chovaná při nižší teplotě, ale dělalo to i při teplotě 15 stupňů. Nevíte co to je? Baterka jde do háje? Má asi jen 50 cyklů. Máte někdo podobné zkušenosti?
Jen odhaduji, že se tam zřejmě měří jen napětí, ale neprovádí se výpočet spotřeby v mAh dle skutečného odběru proudu z pohonného akupacku a ty procenta se vypočítávají jen hrubým odhadem z napětí za provozu na čemž se může dost výrazně projevovat zhoršení aktuální kondice/vnitřního odporu článků v akupacku.
Postupem času jak stoupá vnitřní odpor článků lipolky začne docházet k větším poklesům napětí při odběru což se může projevit většími poklesy napětí za provozu zejména když už je aku z větší části vybitý. Zažil jsem něco podobného u modelu letadla a tehdy se ukázalo, že jeden článek 3S lipolky právě ke konci vybíjecího cyklu dost výrazněji napěťově klesal oproti ostatním.
Takže to může být náznakem toho, že některý z článků lipolky je v horší kondici a postupně se chystá k odchodu do "věčných lovišť". Bude vhodné zkrátit dobu letu tak, abys pokud možno přistával dříve než se dostaneš na těch 25% a až se to zhorší natolik, že začne k výraznějšímu poklesu docházet už někde okolo 40% tak bude lepší aku vyřadit z provozu.