FrSky Taranis - druhé pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
xnokiax

Re: FrSky Taranis - druhé pokračování

#586 Příspěvek od xnokiax »

zdravim.
mal by som otazku mozno niekto bude vediet pomoct. som cerstvy majitel taranis. ale neviem vyriesit jeden problem.
mam quad a chcem aby sa mi otacal pomaly pri natacani. chcem nastavit rudder na menej ako 100%. ked to urobim cez mix lebo stiahnem vahu tak mi potom nejdu zapnut motory- lebo mam nazu v2 a ta sa zapina ked sa daju oba kniple do rohov-maximalne polohy. ale kedze tam je menej ako 100% tak sa mi to nezapne. vie niekto poradit ako to vyriesit prosim? rozmyslal som to urobit cez krivku kde ju natiahnut na plocho a na konci to dat na maximum. ale radsej by som nieco lahsie.
vdaka za pomoc
total amater :(
Drondys

#587 Příspěvek od Drondys »

xnokiax píše:...chcem nastavit rudder na menej ako 100%. ked to urobim cez mix lebo stiahnem vahu tak mi potom nejdu zapnut motory- lebo mam nazu v2 a ta sa zapina ked sa daju oba kniple do rohov-maximalne polohy. ale kedze tam je menej ako 100% tak sa mi to nezapne...

Pro mix se přece dá nastavit aktivace/deaktivace mixu nějakým přepínačem viz v nastavení parametrů mixu položka Switch. Takže si to udělej přes mix a pro ten mix si nastav aktivaci/deaktivaci mixu na nějaký přepínač a při tom odemykání zámku motorů posunem kniplů do krajních rohů budeš mít ten přepínač v poloze vypnutého mixu a zapneš ho teprve až poté co budou motory odemčeny případně třeba i za letu v okamžiku kdy budeš chtít, abys měl ovládání rozsahu pro otáčení multikoptéry v menším rozsahu.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#588 Příspěvek od juraj.jurej »

Len tak na rýchlo. Vojde sa táto bat. do Taranisu? (robím objednávku na HK):
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html
alebo mám nechať originál NiMh 2000 mAh?
FrSky Tandem X20
macil

#589 Příspěvek od macil »

Nemyslím, že si tou LiFePo polepšíš.
xnokiax

#590 Příspěvek od xnokiax »

juraj.jurej píše:Len tak na rýchlo. Vojde sa táto bat. do Taranisu? (robím objednávku na HK):

preco to chces menit? original kupis i vas v CZ bez problemov priamo od frsky v brne.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#591 Příspěvek od ddano007 »

Ja mam v Taranisovi tuto
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... a_JR_.html
a vojde sa tam len-tak-tak. Oproti origos NiMh to vydrzi baaajecne dlouho...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Standa Stuchlý

#592 Příspěvek od Standa Stuchlý »

juraj.jurej píše:Len tak na rýchlo. Vojde sa táto bat. do Taranisu? (robím objednávku na HK):

LiFePo4 má jednu nepříjemnou vlastnost. Příliš vyrovnanou křivku. Baterka je stále plná a pak během chvilky prázdná. Na pohon bez problémů, do vysílače bych to nechtěl. Tam je výhodnější baterie s postupným poklesem napětí. Máš čas reagovat.
xnokiax

#593 Příspěvek od xnokiax »

ako mate nastavene failsafe na vysielaci? hold alebo custom alebo return? mam naza V2 kde mam nastavene return home. co je najlepsie riesenie skombinovat to aby sa mi to vratilo a neprisiel som o kopteru?
vdaka
Drondys

#594 Příspěvek od Drondys »

xnokiax píše:ako mate nastavene failsafe na vysielaci? hold alebo custom alebo return? mam naza V2 kde mam nastavene return home. co je najlepsie riesenie skombinovat to aby sa mi to vratilo a neprisiel som o kopteru?

V rámci Taranisu se používá režim Custom tj. v podstatě vlastní nastavení jak je ve stručnosti popsáno v odpovědi viz tento odkaz.

Samotné použití varianty "return to home" v rámci fail-safe obecně je už specifická záležitost závislá na nastavení na straně příslušné řídící jednotky, která je použita v příslušné multikoptéře. Různé jednotky to mohou mít řešeno odlišně, ale toto téma je určeno pro Taranis tj. specifické nastavení ve vztahu k aktivaci fail-safe režimu na straně řídící jednotky do režimu "return to home" bys neměl řešit tady, ale v samostatném tématu k příslušné řídící jednotce. Stačí použít odkaz Hledat a najít si již existující téma k příslušné řídící jednotce, kterou máš ve své multikoptéře ať už třeba Naza, Multiwii apod. Tady na serveru už v podstatě ke každé známější řídící jednotce nějaké téma existuje a tam by se měly řešit podobné záležitosti týkající se specificky konkrétní řídící jednotky.
Standa Stuchlý

#595 Příspěvek od Standa Stuchlý »

Zdravím pánové. Řeším problém a potřebuji poradit. Potřebuji nastavit omezení otáček motoru tak, aby při SC- běžel jen na poloviční otáčky řízené CH1. SC v krajní poloze k sobě blokuje spuštění motoru. SC- by šel motor do 50% a SC od sebe do 100%.
Přílohy
motor.jpg
macil

#596 Příspěvek od macil »

Tipnem si. SC v polohe k sebe použiť ako zámok plynu, na ostatné dve polohy spínača použiť krivky, kde pri SC- by bola, pri polohe knipla plynu dole, hodnota výstupu CH1=-100, pri polohe knipla plynu na maxime, by bola hodnota CH1=0. Pri prepínači SC v hornej polohe (od seba) by to bolo podobne, ale hodnoty by boli -100 a +100.
A teraz poprosím skúsenejších o oznámkovanie mojej odpovede a potvrdenie, korekciu, či totálne odmietnutie riešenia. :roll: :)
Drondys

#597 Příspěvek od Drondys »

1. V sekci SPECIAL FUNCTIONS nastavit pro jednotlivé polohy přepínače SC hodnotu globální proměnné GV1.
krok1.jpg
krok1.jpg (9.51 KiB) Zobrazeno 1150 x

2. V sekci MIXER pak nastavit pro již existující MIX CH1 položku Weight v tom mixu na GV1.
krok2.jpg
Standa Stuchlý

#598 Příspěvek od Standa Stuchlý »

pánové díky, už to běží jak má. :D
Jardaxx

#599 Příspěvek od Jardaxx »

oled-senzor-napeti-clanku.jpg
Chlapci prosba.Koupil jsem FrSky OLED senzor napětí článků Produkt FLVSS .Napojim k přijimači to ještě zvládnu,K baterii taky,ale co dál? Mate někdo
skušenost ? jak to upravít ve vysilači? Chtěl bych aby mně to upozornilo na nízkej stav baterie.
jio

#600 Příspěvek od jio »

Já to mám takto:
switch.PNG
switch.PNG (6.63 KiB) Zobrazeno 1084 x

funkce.PNG
funkce.PNG (10.53 KiB) Zobrazeno 1084 x

Telemetrii vyvoláš delším stlačením tlačítka page a pak je to tuším druhá obrazovka s označeným sloupcem
telemetrie.PNG
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“