Turnigy 9x hardware, opensource TX (pokračování 2)

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX (pokračování 2)

#676 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ahoj! Bojím se že je toto téma už takové polomrtvé a tak to bude bez odpovědi, ale snad se pletu...

Takže: Naskytl se mi takovýto problém: Kamarádovy přišla T9x, tak jsme se domluvily, že mu jí flashnu...
Připájel jsem kabely na programátor (zapojeny jsou všechny správně, 3x ověřeno)
Nastavil ovladače na PCčku
Potom jsem všechno spojil do kupy, jenže někde se stala chyba a vysílačka se nezapne! Programátor svítí, všechno vypadá, že by mělo být v pohodě, ale vysílačka se nezapne.
Žádné šmoudíky se naštěstí nekonaly a po odpojení programátoru a připojení baterie vysílačka jede normálně...

Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Nesetkali jste se s něčím podobným? :)

Dík!
olisoft

#677 Příspěvek od olisoft »

Dokazes programatorom z nej vycitat EEPROM?
Uz som mal taku v ruke, kombinacia programator - T9x si nejako nesadla a vysielacka sda nezapinala, ale programovat isla tusim.
xpertvis

#678 Příspěvek od xpertvis »

odpoj TX modul kym programujes.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#679 Příspěvek od Ancistrus01 »

Dokážu a dokážu i přehrát firmware!
Díky za nasměrování :) Příště už budu vědět :)
Minno

#680 Příspěvek od Minno »

Ahojte, prepacte za moju zaciatocnicku otazku, mam Turnigy 9xr + Frsky combo DF + 8ch receiver
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... le_RX.html

chcem sa spytat ci je mozne nejak narvat toto vsetko pomocou tejto supravy:
- 4 kanaly pre ovladanie T,A,R,E
- prepinanie modov manual ATT GPS
- prepinanie homelock, course lock
- ovladanie gimbalu
- prepinanie medzi kamerami
- vzdialene zapinanie LEDiek
vychadza mi to ze potrebujem 9 kanalov no moj prijimac je len 8 kanalovy.. neda sa to nejak skombinovat trebars mixom softverovo aby som pri danej zostave mohol toto vsetko vyuzivat ?
dakujem
Argo22
Kontaktovat uživatele:

#681 Příspěvek od Argo22 »

hmmm asi by to slo ale nejsem si jist
nema to kridla a prece to leti :D
xpertvis

#682 Příspěvek od xpertvis »

Nepojde to. Bez dalsej elektroniky to urcite nepojde, namixovat sa to neda. A neviem ci existuje taky komercny produkt. Niekto skusenejsi co sa orientuje v RC produktoch by ti vedel povedat ci existuje. To si ale v zlom topicu.
Elektronika pre takuto vec by sa ale spravit dala, s tym ze by LED a prepinanie kamier bolo na jednom kanali.
Minno

#683 Příspěvek od Minno »

xpertvis píše:Nepojde to. Bez dalsej elektroniky to urcite nepojde, namixovat sa to neda. A neviem ci existuje taky komercny produkt. Niekto skusenejsi co sa orientuje v RC produktoch by ti vedel povedat ci existuje. To si ale v zlom topicu.
Elektronika pre takuto vec by sa ale spravit dala, s tym ze by LED a prepinanie kamier bolo na jednom kanali.

dakujem, skusal som aj ine temy- turnigy a frsky, no bez odozvy takmer mesiac...
xpertvis

#684 Příspěvek od xpertvis »

A pritom je riesenie celkom jednoduche.
V lietadle zavesit na jeden kanal male arduino, nieco teketo: http://www.ebay.com/itm/Redesign-Pro-Mi ... 1c3c1dadaf (je to realtivne malinke, aj ked na to co ty potrebujes je to zbytocne velke). "Skeč" by trvalo napisat niekomu skusenemu 15-30 minut.
Radio by trebalo napipat tak, ze jeden prepinac by pridaval vychylku +50, a druhy prepinac by pridaval vychylku +100 (rozsah predpokladam od -100 do +100). Takto by si dostal z jedneho kanala dva.
Samozrejme by to bolo pouzitelne len na zapnutie/vypnutie LED, prepisanie dvoch kamier. Na kridelka alebo vyskovku nie.
RS955i

T9x kniple

#685 Příspěvek od RS955i »

Prosím o radu.
Neriesil ste niekto zniceny potenciometer na krizovom ovladaci.
Myslel som ze sa to bude dat vyriesit kupou noveho krížového ovladaca na HK ale v ponuke je len na Taranis alebo x9r :-(
Drondys

Re: T9x kniple

#686 Příspěvek od Drondys »

RS955i píše:Prosím o radu.
Neriesil ste niekto zniceny potenciometer na krizovom ovladaci. Myslel som ze sa to bude dat vyriesit kupou noveho krížového ovladaca na HK ale v ponuke je len na Taranis alebo x9r :-(

Pro starou T9X kniply volně v prodeji nejsou.

Nejblíže jim budou asi kniply k Turnigy 9XR kde u jednoho z nich někdo píše viz tento odkaz v sekci REVIEW, že po úpravě by měl knipl 9XR jít použít i ve staré Turnigy 9X, ale žádný postup tam k tomu uveden není. Můžeš to tedy risknout a koupit jeden knipl 9XR (jsou celkem levné) a zkusit si jej upravit pro použití v T9X nebo z nich zkusit vyměnit aspoň ty potenciometry.

Podle popisu viz tento odkaz se dají po úpravách v T9X použít i kvalitnější kniply z Taranisu.
toty

Programování T9 OpenTX - plyn na P1 a zpomalení

#687 Příspěvek od toty »

Ahoj, snažím se naprogramovat mix, kdy na přepnutí přepínače půjde ovládat plyn potenciometrem P1. To vše už mám,ale neumím si poradit se zpomalením při zapnutí. Chtěl bych aby plyn pomalu naběhnul...zapnul jsem zpomalení, ale to má za následek, že plyn rychle skočí od -100 do 0 a pak pomalu stoupá třeba až k +100.
Chtěl bych aby šel plyn pomalu od -100 do +100 (teda až tam kam je nastaven P1)
Mám toto nastavení:
Zdroj: P2
Váha: 100
Ofset: 100
Spínač: GEA
Zpomalení (+): 1

Zkusil jsem "zpomalení (-)" a to má vliv pouze při "stažení plynu".
Prosím neřešte proč to chci, třeba jen pro naučení...to není obsahem toho to příspěvku. Návod jsem přečetl,ale tohle jsem tam nenšel..možná jen něco přehlížím..pár videí jsem taky zkouknul...

2015-04-11 21.17.17-1.jpg

2015-04-11 21.16.50-1.jpg
2015-04-11 21.17.03-1.jpg
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
mhotar

Re: Programování T9 OpenTX - plyn na P1 a zpomalení

#688 Příspěvek od mhotar »

Zpoždění a zpomalení má vliv jen na "Zdroj". Spínač ten mix jen aktivuje. Připrav si ten plyn v jiném nepoužitém kanálu, tak jak to máš. V kanálu plynu dej ten kanál jako zdroj a nastav tam zpoždění.

EDIT: Toto už není pravda. Takto to fungovalo dříve, u novějších verzí už to funguje i pro spínač. Podle obrázků už novější verzi máš. Kontroloval jsem ty první dva řádky na simulátoru a fungovalo to jak má, tak jestli nemáš něco špatně v L12
www.opentx.cz
toty

Re: Programování T9 OpenTX - plyn na P1 a zpomalení

#689 Příspěvek od toty »

Asi tusim jak to udelat, ale myslim, ze to nepomuze, ted sem zkusil protahnout zpomaleni na 3s a je to tak, ze od -100 do 0 to skoci a pak to jede pekne pomalu: http://youtu.be/-3_MvHK7a5s
Proste mam dojem, ze to nejde [emoji4]
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
mhotar

#690 Příspěvek od mhotar »

Můžeš popsat k čemu tam máš ten třetí řádek s L12 ?
www.opentx.cz
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“