Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini H FPV quad 250

#1426 Příspěvek od ST »

Já musím konstatovat, že mi to zatím odnesly akorát vrtule, jinak žádná jiná destrukce se nekonala. Ale já se musím přiznat, že jsem před tím docela trénoval a rozhodně né se stabilizací, takže zatím klídek. Ono stačí chytnout trochu křák nebo silnější stvol a je zásek jak nic.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Kenny

#1427 Příspěvek od Kenny »

VSCharlie píše:Drobná dotaz..

Jaké baterky se Vám do dvěstěpadesátek osvědčily ?
Ja uý delší donu zkouším WHITE LINE 45C.
Hmotnost 3150mA je celkem malá, cca 106g, ale i když to mají být 45C, tak ale na ty malé koptéry mi příjdou poněkud měkké.
....

Momentálně řeším podobný problém. Mám 3S 1500mAh 35-70C Nanotech. Využitelná energie je pouze cca1100mAh (na 5-6minut = 530g letovka). Po cca 30ti cyklech jsou obě baterky docela nafouklé. Vybití baterky vypadá legračně na kameře. Začnou se objevovat černé tečky až obraz úplně zčerná - je to jako příslovečná smrt. "Rozední" se až chvíli po dopadu - v sobotu jsem pro 250ku šel dvakrát potupně do póle.
Já půjdu do X5-POWER (X6-POWER) od Bighobby. Mám je v 5S 1800mAh 60C zatím naprostá spokojenost - na letišti nabíjím 10A vybíjím 140A - 30cyklů a pořád jako nová, žádná známka po nafukování ani rozjíždění článků. Kolega má tu samou jako 3S 1300mAh (na letišti nastavuje taky 10A!!!!) Po dvou letech se začíná trochu nafukovat a nabíjecí proud rychleji "padá", ale stejně ji nabije skoro rychleji než vylétá :-)
xxkarlosxx

#1428 Příspěvek od xxkarlosxx »

VSCharlie píše:TO "xxkarlosxx"

A nokonec následoval záblesk a ten charakteristický kouřový mrak, ve tvaru "hříbu".. :mrgreen:
Měl jsi to video nechat do konce, i když z hlediska utajení to asi nešlo - my přece jaderný arzenál nevlastníme...

To nebyl problém nechat to do konce,nebo celé..ale nebylo co vidět..Zkoušel jsem a zjistil,že díky výkonu musím vše přenastavit...počínaje kamerou,kterou mám poměrně dost v úhlu pro 3S baterky.. Když to naklopím stejně se 4S a 5040 vrtulkama stoupám jako o život nahoru a potřebuje ještě o dost naklopit,ale to pak zase nevidím co potřebuji... Jenže to jsem zvědavý, jak přistanu až kamerku ještě poladím... V CC3D mohu začít znovu vše ladit,baterky musím vymyslet jiné mám 1300 4S nano tech 25-50C a ty to nedají,potřebuji ty 45-90C a ty nejsou k mání... atd.... Když lítám naplno mám tak 3 minuty max..

Buzzer mám z HK HobbyKing® Discovery Buzzer a fachčí dokonale...
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
radegaster

#1429 Příspěvek od radegaster »

Našel jsem na banggood tyhle http://www.banggood.com/Emax-PM1806-2300KV-The-First-Plastic-Brushless-Motor-p-957760.html motory od emaxu s plastovým plášťem. Vypadá to že by se mohly do 250 quadu hodit. Mám ve "velké" hexe 6x motory od emaxu ale obyčejné kovové a nalítané s nima asi 1,5 hodiny, zatím bez problémů takže by to nemuselo být špatné. Každopádně jsem hexu dostavěl sotva před 3 týdny, trochu polítal a pak jsem objevil tohle vlákno které jsem si pročítal....pročítal... a pročítal. A momentálně vybírám díly na 250 quad :D
Seba

#1430 Příspěvek od Seba »

Pro ty co mají rám Diatone 37 z laminátu a potřebují náhradní ramena,tak BG začal prodávat všechny náhradní dily také z uhlíku.
Tady je odkaz na ramena ,můžete zvolit z čeho to chcete.
http://www.banggood.com/Diatone-37-Blad ... 73471.html
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#1431 Příspěvek od Blacksite »

Nad tim diatone taky premyslim, ale kdyz uz jsou i nahradni dily, asi je to jasne :)

Mam mozna blbej dotaz, ale pouzivam T9X radio a nemam zadny druhy prijimac, koukam ze hodne lidi tam ma nejaky mini prijimace, ale na turnigy se to nejspis nedela, aby to bylo kompatibilni, tak premyslim, ze koupim normalne nakej kompatibilni 6ch, sundam plastovej kryt a nahodim, asi to neni nejstasnejsi reseni, ale kazdej gram se u prcka pocita ne? 8O
Taranis X9D+
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1432 Příspěvek od Ancistrus01 »

Já tu quadru moc nešetřím, lítám jen na rate. Mám cca 20 letu a 8 párů pryč. Z toho 2 páry odešli při testování těch výpadků...

No musím se začít krotit a ještě doladit pidy :)
Amper

#1433 Příspěvek od Amper »

2Ancitrus - jsi se naklonoval ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
tmx

#1434 Příspěvek od tmx »

tomashr píše:Po delším čekání mi právě dorazila FPV sada z RCTimer viz http://www.rctimer.com/product-1275.html , kterou jsem objednal právě s ohledem na 250 a musím říct, že jsem docela příjemně překvapen.
Vysílač je skutečně velice mrňavý, pro quad 250 naprosto super. Vtipné je přepínání kanálu - žádné DIP, je to tlačítkem a na indikaci je na PCB 12 LED - 4 pro pásmo, 8 pro kanál, to mi přijde jako chytrý kompromis mezi nepohodlnými DIP na jedné straně a plným LED displejem na druhé.
Kamera je provedení klasický styl Fatshark, sedí do držáků na 600TVL a odhaduji, že kvalitou se taky moc lišit nebude (udáno dokonce 700TVL, ale zase bych to s iluzemi nepřeháněl).
Šlapalo to na první pokus včetně dalšího příjemného překvapení - jako minimální napětí je udáno 7V, ale sada TX i kamera perfektně jede i na 5V, což se zase právě u 250class hodí, stačí jediný BEC na vše.
Za ty prachy první dojem naprosto skvělý, jsem zvědavý na test za letu. Mám ověřeno, že 200mW mi dosahem pro 250 vyhovělo (s podstatně větším TX), takže pokud bude tento menší chodit podobně, tak by to bylo fajn.

diky za tip ;] potrebuji dalsi kameru a vtx, protoze abych mohl litat 250 tak jsem to vsechno sebral z hexy, a tu na sezonu musim dat do kupy.
na rctimeru jsem zaplatil 1600Kc, z toho 450Kc za dopravu od dhl. ted se s nima handrkuju krz clo, toto bylo moje prvni a posledni doruceni od dhl, slusne nadavat neumim, tak radsi mlcim ;[ a este pro to pojedu do brna, no proste z...., p..., c..... a zlodeji.

v cleanflightu jsem zkousel pid_controller=2 a 1, na 1 /rewrite 8bit kontroler/ uplne super. chodi to jako vbar, vyborny na oci, nevibruje, je krasne citit na packach. nejde mi pustit autotune a nefunguje horizont /kvuli I z PIDu/

letu zdar a nervy jak z ocele ;]
graup15

#1435 Příspěvek od graup15 »

Dlouho jsem nad tím uvažoval, taky jsem si zkusil Jindrovo 250ku na páčkách...hlavně jsem si ujasnil co od toho chci.
Nepotřebuji s tím dělat výkruty..na to mám letadla a ty to dělají mnohem líp :-)
Nakonec rozhodlo toto video.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PE0LGUZYYHE[/youtube]

Takže do mojí 250ky dávám Nazu M-Lite . Popitval jsem PMU co je v něm..prd. Klasický UBEC plus obvod na měření napětí. Takže místo něj pújde lehoučký 5V UBEC. Kabel od LED /USB jsem zkrátil a nakrimpoval klasický konektor (pasuje stejně jako originál)

Konečný výsledek bude stejně uhlazený,s minimem kabelů. Stejně jako to mám na QAV 500.
Přílohy
DSCN0898.JPG
Peta1191

#1436 Příspěvek od Peta1191 »

Můžu se zeptat, co na tom video tě tak nadchlo, že je pro tebe NAZA jasná volba?
graup15

#1437 Příspěvek od graup15 »

No,že to s ní jde taky.:-)
Já nikomu nic nevnucuju, prostě chci lítat....a né utrácet čas laděním něčeho co se chová někomu dobře a někomu hodně divně. Toho času fakt nemám nazbyt.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1438 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:Dlouho jsem nad tím uvažoval, taky jsem si zkusil Jindrovo 250ku na páčkách...hlavně jsem si ujasnil co od toho chci.
Nepotřebuji s tím dělat výkruty..na to mám letadla a ty to dělají mnohem líp :-)
Nakonec rozhodlo toto video.
...
Takže do mojí 250ky dávám Nazu M-Lite . Popitval jsem PMU co je v něm..prd. Klasický UBEC plus obvod na měření napětí. Takže místo něj pújde lehoučký 5V UBEC. Kabel od LED /USB jsem zkrátil a nakrimpoval klasický konektor (pasuje stejně jako originál)

Konečný výsledek bude stejně uhlazený,s minimem kabelů. Stejně jako to mám na QAV 500.

no pominu fakt, že jsem viděl hromady podobných videí i s CC3D :) ... ale jo lítat to bude taky proč ne ... a beru to z té lepší stránky tak, že bude hezké mít po ruce úžasně různorodou zkušební letku, kdy prakticky na stejné platformě budeme mít různé komponenty a budeme moct zkoušet jak se chovají. Já jdu hledat svého ducha, ale myslím, že to nebude vada v designu CC3D, ale nějaká blbina a já mám holt jen černého petra, že se mi schovává. Až na to přijdu, řeknu, kde byl zakopán pes. prostě je to "polouchané"

P.S. na co je tam vlastně ta LED u NAZY? to je prodlužka USB nebo má ještě jiný význam? je to strašně velký bazmek na to, aby tam byl jen prodlužovák USB a dioda.
ST
Kontaktovat uživatele:

#1439 Příspěvek od ST »

Já si zase dneska zalítal s 250tkou a s NAZE32 s clean flight, a jiná deska nemá šanci se do mých coptér už dostat. I ty CC3D dostanou nejspíš taky nakrmíno clean flight. Stejně tu NAZU vyhodíš po pár letech. Příjde mi to jako by jsi na Vikingovi nutil křídla z papírové V2ky. Ale nakonec je to na tobě. Jsem zvědav kam tě to posune, no spíš neposune. :roll:

Doprdele jaký ladění, já lítám na setup, stažený od nějakého dobrého lítače, a už na nic nešahám a lítá to jako spraku. Nějak jsi nám zlenivěl Dalibore. :lol:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#1440 Příspěvek od graup15 »

Až to Jindra dotáhne do podoby,že se to nebude mrdat v luftu jak papír v průjezdu...klidně Nazu vyndám a dám tam..co bude poplatné době :-)

Zlenivěl..nezlenivěl,jak se to vezme. Do pátku snad dorazí motory tak to briskně testnu.Stando..já to neberu jestli mi to někam posune či ne. Od toho copterky nedělám. na to mám trošku větší kompozitové mašiny..Teď budu dělat trošku nakrmené 4m ASW:-)

Jindro..je to opravdu jen status LED a mini USB na připojení ke kompu. Bez toho to lítá taky.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“