ASP 4T 15 ccm Klobúk dolu

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

ASP 4T 15 ccm Klobúk dolu

#1 Příspěvek od Fuzzi »

Chcel by som pochvalit motory asp nemyslim to ironicky podla mojho nazoru tieto motory su skutocne vydarene (Zataz ktoru musia znasat pri mne ich skutocne testuje ). Moj stvortaktik prave skonal strasnou smrtou. Predchadzajuci majitel sa on staral a nalietal s nim skutocne vela. Ked sa dostal do mojich ruk bolo mu podobne az pokial...

Som nezacal trenovat a nesnazil sa z neho dostat co najviac. Motor fungoval v mojich rukach na 20% nitra a skutocne som ho nesetril musel bezat skoro stale na plny vykon pretoze som ho potreboval. Nedal som mu vydychnut. Vylietal som v takomto neohladuplnom rezime priblizne 20litrov metylu az pokial pri plochej vyvrtke na chrbte 10 metrov nad zemou sa neozvala rana a motor sa nezastavil. Podarilo sa mi pristat v poli modelu sa nic nestalo. Po rozobrati motoru som zistil ze cap ktory drzal ojnicu sa utrhol neviem ci vadou materialu ale ja by som to daval za vynu extremnej zatazi ktoru musel pri mne zvladat a na ktoru nebol predurceny.

Fotografie najdete na

http://www.lmkpovbys.profitux.cz/index. ... m=&ucat=1&

videa s tymto motorom:

http://www.youtube.com/watch?v=sjk7q-RcB_A

http://www.youtube.com/watch?v=4y7yGIIk2D0
Obrázek
Funtana X50 - ASP 4T 15ccm - Hangar9
Fanta - MVVS 8ccm+lad.r(konštrukcia Jozef Kucek)
pluto - OSmax 6,5ccm(prasknuty karburátor)
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RadimHnilica »

Běžná závada u ASP která se stává i u motorů které se tak nehoní.Kup si kvalitnější a výkonější motor at do něj nemusíš lít 20% nitra
Radim
pp
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pp »

Přesně tohle se stalo známénu s ASP 15ccm (2T) a bez nitra. Jenom ho pořádně honil - říkal,že v tom za letu něco křuplo a už to bylo :(
Ne že by ASP byly úplně nanic,jsou to takově rekreační motůrky :D šlapou celkem dobře ale na drsnější létání se nehodí.
PS: mám jenom ASP a lítám u 4T s 5% nitra,u 2T bez,žádné brutální výkony od nich neočekávám a chodí 3 roky OK (co bych taky chtěl za ty peníze, že)
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fuzzi »

Neplanujem dako vrazat zbytocne do kvalitnych motorov uz mam na konkretnom modeli vyskusany asp 15ccm ale 2takt. Vysi na stvrt plynu a to bez kvapky nitra. Ten musi rok vydrzat pretoze budci rok by som chcel krila:)
Obrázek
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
arda1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od arda1 »

Proč leješ do 4T tolik nitra? Podle mě když už je tam chceš tak cca do 5% jen kvůli zlepšení přechodů.20% nedávám ani do 3,5 auťáckýho motoru kterej je oproti tomuhle nesrovnatelně víc namáhanej. :roll:
ICQ 638556901
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fuzzi »

arda1 píše:Proč leješ do 4T tolik nitra? Podle mě když už je tam chceš tak cca do 5% jen kvůli zlepšení přechodů.20% nedávám ani do 3,5 auťáckýho motoru kterej je oproti tomuhle nesrovnatelně víc namáhanej. :roll:

Vykon vykon vykon :)
Obrázek
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RadimHnilica »

jen jestli ti těch 20% opravdu ještě přidává na výkonu
Radim
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fuzzi »

RadimHnilica píše:jen jestli ti těch 20% opravdu ještě přidává na výkonu

Skusal som paliva s 5 - 10 - 20% nitra a bol tam znatelny narast vykonu!!! Ale aj tak som ho mal malo s tou 15 2t to zaleti premet v nozaku bez mihnutia oka so 4T sa mi ani raz nepodaril
Obrázek
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
pp
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od pp »

Zkousel jsem laborovat s nitrem u ASP 2T a 4T a subjektivne jsem zjistil ze

2T ... nitro nema velky vliv na vykon,motor se jen zklidnil a vyrazne mu klesl volnobeh, chodi spolehliveji,mnozstvi nitra nemelo zasadni vliv (overovano i na MVVS 8 s podobnymi vysledky)

u 4T...bez nitra-slabota
5%... znatelny narust vykonu+naprosto spolehlivy chod (plati pro jakekoliv % nitra,viz nize) Za tech 5% nitra rucim.
10%(nebo 15%?)...jeste vyraznejsi narust vykonu,je to opravdu hodne znat, Palivo od Pelikana/Proxim? (takove ty plastove 1L flasky,oleje 15%)
20%(nebo 15% pokud tam drive bylo 10%?)... nepozoroval jsem vyznamny narust vykonu oproti predeslemu

muzu ale doma mrknout na flasky a ty % poopravit ale zda se mi ze u cinskych 4T vykon razantne vzrusta pri vice nez 5% nitra, kolem 10-15% je to hodne poznat a motor skutecne "tahne", i podle zvuku je citit, ze je to "silny" motor :-) , dalsi pridavani nitra mi uz nepripadalo zajimave. Trosku se mi ted ty % nitra pletou s % oleje, nicmene zkousel jsem 3 paliva, postupne s vice % nitra.Ve finale litam s 5% nitra (kompromis vykon/cena),kanystr 5l Thunder Power nebo tak nejak
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fuzzi »

pp píše:

Zkousel jsem laborovat s nitrem u ASP 2T a 4T a subjektivne jsem zjistil ze

2T ... nitro nema velky vliv na vykon,motor se jen zklidnil a vyrazne mu klesl volnobeh, chodi spolehliveji,mnozstvi nitra nemelo zasadni vliv (overovano i na MVVS 8 s podobnymi vysledky)

u 4T...bez nitra-slabota
5%... znatelny narust vykonu+naprosto spolehlivy chod (plati pro jakekoliv % nitra,viz nize) Za tech 5% nitra rucim.
10%(nebo 15%?)...jeste vyraznejsi narust vykonu,je to opravdu hodne znat, Palivo od Pelikana/Proxim? (takove ty plastove 1L flasky,oleje 15%)
20%(nebo 15% pokud tam drive bylo 10%?)... nepozoroval jsem vyznamny narust vykonu oproti predeslemu

muzu ale doma mrknout na flasky a ty % poopravit ale zda se mi ze u cinskych 4T vykon razantne vzrusta pri vice nez 5% nitra, kolem 10-15% je to hodne poznat a motor skutecne "tahne", i podle zvuku je citit, ze je to "silny" motor :-) , dalsi pridavani nitra mi uz nepripadalo zajimave. Trosku se mi ted ty % nitra pletou s % oleje, nicmene zkousel jsem 3 paliva, postupne s vice % nitra.Ve finale litam s 5% nitra (kompromis vykon/cena),kanystr 5l Thunder Power nebo tak nejak

No ja som miesal ricinove palivo mohol som este vyskusat 15% ale uz som s tym nelaboroval pretoze na tych 20% ten motor mal naozaj vecsi vykon a aj nizsi volnobeh chodil proste perfektne. Ale na ukor zivotnosti samozrejme neviem ci ste si vsimli na fotografiach ake boli zhrdzavene loziska nebolo to dobre vidiet a to som ho pokazdom lete preplachoval s palivom bez nitra a loziska som menil mali asi 4 mesiace:).

V buducnosti by som to asi riesil radsej vykon nahanat väcsim objemom a s 5% nitra.

ale do 4T uz nemam v plane ist :) zbytocny luxus a image zvuku mi za to nestoji ked za 4000sk dostanem asp 15tku 2t ktory ma extremny vykon a to bez kvapky nitra:). A usetrene peniaze mi pomozu skor dosiahnut moj sen a tym je benzinak a lietadlo od krila:)
Obrázek
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
mnov

#11 Příspěvek od mnov »

Mám dotaz, jakou vrtuli jsi měl na tom ASP 4T a jakou na tom 2T motoru?
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“