DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
texmur

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#1381 Příspěvek od texmur »

007ToMMaS píše:Vtipný... Tak bude s tým problém prosím vás? Či to bude bez problémov fungovať? Ďakujem.

ne nebude to fungovat. Ovládání modelu pracuje na 5,8Ghz, takže nemůžeš tam dát FPV přenos na stejné frekvenci.
Doporučuji pročíst dobře CELÉ toto fórum najdeš spoustu odpovědí na ještě tvé nevyřčené otázky
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
007ToMMaS

#1382 Příspěvek od 007ToMMaS »

Ani v prípade že by to fungovalo na inom kanále? To nemôže ísť? Čo som tak na rýchlo pozeral za prijateľnú cenu v frekvencii 2.4GHz moc toho ani neni. Prípadne na akú vzdialenosť by to fungovalo ak by som to tam dal? Večne lietavam vo vzdialenosti do 400m. Fórum čítam priebežne. Ďakujem za odpoveď a rady.
DJI Phantom FC40, vrtule 9443, minim OSD, GoPro Hero 2, FTV 2.4GHz 100mW, Gimbal Brushless 2- axys
texmur

#1383 Příspěvek od texmur »

007ToMMaS píše:Ani v prípade že by to fungovalo na inom kanále? To nemôže ísť? .

pokud nechceš hned spadnout jako hruška tak ne
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
JosefSvejk

#1384 Příspěvek od JosefSvejk »

Pokud chceš zachovat ovládání na 5,8 GHz, tak je opravdu řešením jedině přenos videa na frekvenci 2,4 GHz. Analogové systémy existují (např. i pro použití v profesionálních CCTV), ale je jich méně, protože trh se ubírá jinou cestou (RC soupravy jsou na 2,4, takže je zájem o video na 5,8). Můžu tě ale potěšit tím, že při stejném výkonu bys měl dosáhnout s 2,4 GHz lepších výsledků, samozřejmě s kvalitními anténami atd. "Dálkoví" letci používají právě tuto frekvenci, protože s ní dosahují na větší vzdálenost.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
007ToMMaS

#1385 Příspěvek od 007ToMMaS »

To ste ma teda moc nepotešili :( keby použijem 7 alebo 8 kanál ktorý p1 nepoužíva bol by problém? Prípadne vedeli by ste mi odporučiť nejaký 2.4GHz prímač a vysielač na video do 35-40e? Ďakujem
To že som sa okašľal je pravda ale dúfam že sa tu nájde rozumný kupca ktorý by to kúpil za takú cenu ako som to kúpil. Možno pre neho to bude mať využitie keď nie pre mňa.
DJI Phantom FC40, vrtule 9443, minim OSD, GoPro Hero 2, FTV 2.4GHz 100mW, Gimbal Brushless 2- axys
007ToMMaS

#1386 Příspěvek od 007ToMMaS »

Chcel by som sa spýtať je v ňom použitý naza multimotor V2. Je nejakým spôsobom možné mu doplniť funkciu aby sa pri vybití batérie vrátil na miesto vzletu? Nejakým spôsobom ako preprogramovaním riadiacej jednotky? Či je to možné iba sledovaním jeho stavu napr cez OSD a riadiť sa podľa toho??? Ďakujem
gardenroute

#1387 Příspěvek od gardenroute »

007ToMMaS píše:Chcel by som sa spýtať je v ňom použitý naza multimotor V2. Je nejakým spôsobom možné mu doplniť funkciu aby sa pri vybití batérie vrátil na miesto vzletu? Nejakým spôsobom ako preprogramovaním riadiacej jednotky? Či je to možné iba sledovaním jeho stavu napr cez OSD a riadiť sa podľa toho??? Ďakujem
Ano je v něm použitá řídící jednotka NAZA M V2, ale opravdu by jsi si měl o tom něco přečíst, jak Ti to zde již řada jiných doporučovala. Když se Ti zajídá to prostudovat zde, podívej se aspoň do NAZA Wiki, kde je to dost polopaticky i pro naprosté nováčky...

Tam by jsi se jistě dozvěděl, jaké funkce NAZA má, a že taková funkce k nim nepatří. Je tam samozřejmě standardní NAZA hlídání baterie ve 2 úrovních, to ale jistě víš. Po vybití baterie (dle toho na jakou úroveň) koptéra sama přistane, ale už nikam nedoletí (to umí pouze při FS jako GoHome procedura), žádné přeprogramování není známé, spíše ani možné.

Podobná funkce se nedávno objevila u P2jek s posledními verzemi firmware, kde je určitá automatická optimalizace letu ve finále, kdy se úroveň baterie dostane pod určitou hodnotou. FC40ka je ale v základě P1 (s otočenými frekvencemi) s běžnou NAZA M V2, kdežto P2 má NAZA jednotku modifikovanou a jiný firmware než běžná NAZA.

Do řetězce FPV můžeš samozřejmě vložit např. DJI jednotku pro OSD (iOSD mini či MkII), která umí zobrazit opět u P2 i stav baterie, u P1 jen napětí, let si musíš pohlídat podle času a příp. toho napětí. Také se dá dát na koptéru i akustický pípák, který ti dá zvukový alarm při poklesu napětí článku pod určitou předem nastavenou mez. A to podobné samozřejmě ukazuje i samotný Phantom svými LED z výstupu výše zmíněného hlídání stavu baterie...

Nejjednodušším řešením by bylo asi tento stroj prodat, a pořídit si to, co chci, tzn. dále modifikovatelná klasická P1 či P2, teď s nástupem P3 jich bude na trhu dost, nedávno jsem prodal i tu svou. Metoda, že něco pořídím (byť asi "výhodně") a poté teprve zjistím, že to je velice obtížné jakkoliv modifikovat, nebude asi to pravé ořechové.

Omlouvám se, pokud to vyzní, že ti nechceme poradit, ale jinak to asi nebude, příp. budeš muset hledat třeba na RCG či PP, někdo, kdo to dělal, se možná najde...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
graup15

#1388 Příspěvek od graup15 »

No..možná to polopatické je, ale zjistit co a jak se projevují dva parametry...a to
Altitude pitch a Altitude roll...aby jsi marně hledal. Já si to nedávno dal na otočné X1 a X2...a marně se snažil zjistit jak se to projevuje v luftu.

Ono na té Wikipedii, ale i v manuálu k Naza jednotce je tomu naprosto nejdůležitěšímu věnováno docela poskrovnu informací.

Schválně si zkus jeden pokus s Phantomem...rozjeď to na plné kule dopředu na Alti režim, pak zatoč zpět co neagresivněji...a pak mi popiš co to dělá. Jestli se koptera zaklimbá jak postižená, tak je to buď blbě nastavené,nebo z toho už Naza prostě není.
Tím chci říct,že nikde není jasně popsáno jaké vztahy všechny parametry zisků mezi sebou mají, jaký má vliv plně na baterii v rúzném stupni nabití (chování se liší když máš plně nabitou baterku a baterku na 30% zbytku kapacity),jaké v případě lehce posunutého těžiště a jak to vyladit ve vzájemné souhře.
007ToMMaS

#1389 Příspěvek od 007ToMMaS »

Ďakujem, len to je to že moju FC40 za rozumnú cenu nepredám aj keď je zachovalá a má 3 batérie nové. Respektíve nepredám ju tak aby som za veľkú časť ceny zohnal minimálne P2 bez gimbalu.

Graup15: Ak sa na FC40 rozbehnem do predu na plné a zmením prudko smer alebo že chcem ísť hneď späť tak sa vychýli do 45° a letí späť. Že by ju rozkývalo sa mi nezdá.
007ToMMaS

#1390 Příspěvek od 007ToMMaS »

Zdravím, chcel by som kúpiť na moju p1 fc40 nové vrtule. Aké by ste mi odporučili? Mám tam originálne a letový čas s zavesenou gopro hero 2 mám 10 minút. Nemam FPV zatiaľ. Zlepšil by sa letový čas ak vymením vrtule? Časom možno výmena motorov a regulátorov. Vrtule sú tam samouťahovacie. Stačí kúpiť vrtule z p2? Pri klesaní dosť kolíše. Teda obzvlášť pri rýchlejšiom klesaní ale aj pri pomalom klesaní to vie robiť. Chcel by som dosiahnuť letový čas 10 minút aj s FPV ak je to možné. Ďalej by som mal otázku. Ak by som kúpil nové motory a regulátory a časom by som zohnal dosku do p2 a komplet krytovanie pre p2 a batériu mohol by som prehodiť NAZU do toho druhého a fungovalo by to ako p2? Ďakujem za rady.
gardenroute

#1391 Příspěvek od gardenroute »

007ToMMaS píše:Zdravím, chcel by som kúpiť na moju p1 fc40 nové vrtule. Aké by ste mi odporučili? ...Chcel by som dosiahnuť letový čas 10 minút aj s FPV ak je to možné. Ďalej by som mal otázku...
Pro P1 (což FC40ka je) určitě vrtule 9443, jsou výrazně výkonnější než původní 8" pro P1, s delším letovým časem. Najdi si tu mé příspěvky o těchto vrtulích, v loni (v březnu 2013) jsem dělal test těchto vrtulí, o pár příspěvků dále i video z toho testu. Určitě se vyhni novým vrtulím 9450, ty jsou určeny pro P2 s dlouhým letovým časem, u P1 by Ti to letový čas ještě zkrátilo.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vyIIJS6f08c[/youtube]

007ToMMaS píše:...Ak by som kúpil nové motory a regulátory a časom by som zohnal dosku do p2 a komplet krytovanie pre p2 a batériu mohol by som prehodiť NAZU do toho druhého a fungovalo by to ako p2? Ďakujem za rady.
Ne, P2k az toho nebude, bez výměny NAZA jednotky. P1ky používaly standardní NAZA M jednotky V1 a V2, kdežto P2ka používá sice také NAZA M v2, ale modifikovanou, právě pro specifické příslušenství jako je smart baterie, a jiné firmwary než běžná NAZA m v2. Nicméně taková přestavba je možná, v různých úrovních, bez jednotky z P2 ale nebude možné použití chytré baterie.
Doporučuji pro tuto tematiku fórum na Phantom Pilots - Fitted my Phantom v1 into a Phantom 2 shell (easy!), kde se to již přes 2 roky intenzivně řeší a probírá. Dají se k tomu pořídit různé kity z 3D tisku (Shapeways) atd. atd. Jinak P2 (ne upgrade) používala stejné motory a regulátory, jako P1. Jiné motory/regulátory má až P2 upgrade z nedávna (P1 se vyráběla už před více jak 2 roky). Pro P1 má smysl motory vyměnit za motory Antigravity, dělal jsem to zde já jako první někdy před 1.5-2 roky, najdeš o tom info v mém blogu.
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

#1392 Příspěvek od Stapaka »

gardenroute píše: Určitě se vyhni novým vrtulím 9450, ty jsou určeny pro P2 s dlouhým letovým časem, u P1 by Ti to letový čas ještě zkrátilo.

No, Petře, já bych to tak radikálně neviděl. Kolega, co má P1, si vrtule 9450 vyzkoušel ode mne z P2 a byl s nimi tak spokojený, že si je pořídil také.
Je nadšen letovými vlastnostmi a tvrdí, že ani čas se mu nezkrátil. Naopak, že snad lítá i trochu déle. Jen teď nebylo moc počasí na lítání, tak těch zkušebních letů (s 9450) zatím nemá za sebou tolik...
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
gardenroute

#1393 Příspěvek od gardenroute »

Láďo, vrtule 9450 letový čas zkrátí vždy (oproti 9443), je to v jejich vlastnostech, je to cena za jejich vyšší výkon, zejména ve vertikálním výtahu - byly specialne vyvinuty jako reakce na pády pretizenych P2jek s 9443 vrtulemi. U P2, vzhledem k jejich velke baterii to zkrácení let. času není tak kriticke, ale u P1ky se to samozrejme projevi již dost. Nicméně budou samozrejme na P1 funkční. Myslím si, že pro ne jsou vhodnější 9443.
Pokud to srovnával s originál 8' tak to ano, mel jsem na mysli srovnání letových časů 9443 a 9450.
Budeš tam dnes?
salamander

#1394 Příspěvek od salamander »

No tak moja P2 lieta s 9450 o cca 2 min kratšie ako s 9443 .
V nedeľu som filmoval pri poryvoch vetra, už to slnko stihlo nahriať a nahodil som 9443 kvôli dlhšiemu času , na monitore som videl ako to s ňou hádzalo, pri 9450 je to miernejšie, počul som aj na motoroch ako vrieskajú , lietam stále do 1 km . Dokonca som visel nad vysokým napätím, tie drôty krásne vidieť a nič sa nedialo .
Pondelok znovu lietanie v horách dosť fučalo ale nechcel som to vzdať , pre istotu som dal 9450-ky , vzdialenosť 1,2 km , výška 150m aby som neskončil na bukoch .
Filmujem u nás lazy , sú to usadlosti v horách kde ešte pred 40 rokmi bývalo hodne ľudí teraz už len chatári . Nakoľko som už dôchodca tak si to dobre pamätám .
Pri druhom lete som už tradične zabudol pustiť nahrávanie , takže som sa len preletel .
Fušku mám na celé leto , lazov je ešte 84 , jedným letom zvládnem max. 3 ,samozrejme všetko zadarmo .
Takže tak :wink:

9443 opravané , už sa mi to pletie . :(
Naposledy upravil(a) salamander dne čtv 30.04.2015 8:53, celkem upraveno 3 x.
DominikVF

#1395 Příspěvek od DominikVF »

salamander píše:No tak moja P2 lieta s 9450 o cca 2 min kratšie ako s 9430 .
V nedeľu som filmoval pri poryvoch vetra, už to slnko stihlo nahriať a nahodil som 9430 kvôli dlhšiemu času

Kratšie ale bezpečnejšie nie? Mne o cca 1 minútu ale to neriešim... Píšem o kombinácií s P2 ...

9430 ? či 9443? :) Či mi nejaký nový typ vrtule ušiel? :wink: Zrejme to bude preklep ...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“