Graupner MX-16 Hott

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: MX 16 hott - modrá obrazovka

#181 Příspěvek od Drondys »

JosefSvejk píše:Při nabíjení se baterka neodpojí?

Neodpojí. Baterie viz tento odkaz se nabíjí uvnitř DC/DS-16 připojením externího síťového adaptéru k DC/DS-16 nebo přes USB. V návodu je uvedeno, že DC/DS-16 obsahuje elektroniku pro správu nabíjení přičemž během nabíjení může být DC/DS-16 klidně i zapnutá. Pokud je DC/DS-16 při nabíjení zapnutá je plně funkční včetně vysílaní a stav nabíjení je signalizován na displeji. Je-li vysílačka vypnutá tak se zřejmě z baterie i když je nabíjena stále napájí RTC hodiny. Takže to, že baterie není při nabíjení odpojena zřejmě nabíjecím obvodům v DC/DS-16 vůbec nevadí.
JosefSvejk

#182 Příspěvek od JosefSvejk »

No tak ono je fakt, že třeba mobily nebo notebooky a i spousta jiné elektroniky to dnes má taky tak.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od jyrry »

Neřešte pí.oviny a zkuste pomoci najít řešení té modré obrazovky... :roll:
Anglicky umím jen velmi málo, třeba na RCG by se něco vyčetlo, já to nedám.
jyrry.webnode.cz
Drondys

#184 Příspěvek od Drondys »

V jiném popisu na mikrokopter.de viz tento odkaz v sekci Blue screen píšou, že pokud je aktualizace neúspěšná a rádio zůstane jen s prázdným podsvíceným displejem tak je potřeba znovu stáhnout bootloader i firmware v grStudiu přes volbu Emergency Update (nouzová aktualizace). Jsou tam k tomu i dva obrázky.

Tlačítkem File Browse se má zvolit potřebný firmware.

Oživení vysílače se pak spustí tlačítkem Download Start.

Potom se má zapnout napájení vysílače a pokud se nezapne tak se má na určitou dobu odpojit baterie a v určitý okamžik pak znovu připojit.

Na RC Groups viz tento odkaz k tomu píše Graupner USA, že po odpojení baterie se má vyčkat cca 5 až 6 sekund když je zelený pruh (progressbar) průběhu aktualizace okolo 50% a teprve pak se má baterie znovu připojit. Píšou, že může být problém se trefit se zpětným připojením baterie do správného okamžiku a pokud se to nepodaří tak je oživení vysílače neúspěšné a je potřeba to zkoušet opakovaně.

Uživatel suokkis co má ten problém tam odpovídá, že to zkoušel asi 50 krát a měl baterii připojenu i přes tlačítko tak, aby ji mohl rychleji zapojit a trefovat se do okamžiku okolo těch 50% na progressbaru, ale stejně měl smůlu a nepovedlo se mu trefit tak, aby to zprovoznil, a že mu z Graupner EU nabídli, aby to k nim poslal do servisu.

Suokkis tam pak dodává, že se mu to stalo u dvou různých rádií najednou což je téměř neskutečné a že zkusí svoje štěstí v loterii. V závěru toho tématu pak vtipně glosuje, že eurojackpot 33 000 000€ nevyhrál. :lol:

PS: Takže jak to tak vypadá tak nejjistějším řešením bude asi opravdu to poslat do servisu Graupnera.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od jyrry »

Dík, to už je lepší :-P :-D
Taky to vidím na email/telefonát http://www.rcservis.cz/
jyrry.webnode.cz
Lark

#186 Příspěvek od Lark »

Drondys, díky za odkazy a překlad. Doufám, že mě nic takovýho nečeká. :o Docela by mě zajímalo, čím k tomu došlo. Jestli nejakou špičkou na DSC, nebo zacyklením SW... Rád bych znal příčinu, aby člověk věděl čeho se vyvarovat.
malcomx

#187 Příspěvek od malcomx »

Drondys píše:píšou, že pokud je aktualizace neúspěšná a rádio zůstane jen s prázdným podsvíceným displejem tak je potřeba znovu stáhnout bootloader i firmware v grStudiu přes volbu Emergency Update (nouzová aktualizace). Jsou tam k tomu i dva obrázky.
Tlačítkem File Browse se má zvolit potřebný firmware.
Oživení vysílače se pak spustí tlačítkem Download Start.
Potom se má zapnout napájení vysílače a pokud se nezapne tak se má na určitou dobu odpojit baterie a v určitý okamžik pak znovu připojit.

jenom doplnim trochu chybny preklad zaveru:
Pokud se vysilac nezapne pomoci vypinace je potreba odpojit baterii (nejlepe i vyndat zalozni baterii) chvili pockat, opet zapojit a opakovat postup nouzove aktualizace.

To ze je uživatel suokkis tydyt a nezapne pri nahravani FW vysilac (jak je popsano v navodu) je bohuzel jeho problem ne Graupneru. :roll:

Spravny postup je:
Pripojit k PC VYPNUTE!!!! radio
Spustit Graupner studio
kliknout na Transmitter -> Emergency
vybrat soubor s FW (File Browse)
kliknout Download Start
zacne bezet zeleny progress bar a nez dobehne do konce!!! tak je potreba zapnout radio
zacne proces nahravani FW (muze to trvat az minutu nez zacne)
pokud se vse dokonci v poradku objevi se okno s hlasenim
File Transfer Success
Odpojit radio od PC
Vypnout a zapnout a melo by vse fungovat
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od jyrry »

Prima, dík, uložil jsem si to k dalším věcem kolem Mx-20... Co kdyby...
jyrry.webnode.cz
Lark

#189 Příspěvek od Lark »

Perfektní, díky. Taky si ukládám pro strýčka příhodu. Co kdyby?
BoŠ

#190 Příspěvek od BoŠ »

Máš nabité aku? Mě se stalo s MX-12 i 16kou, že jsem uskladnil na měsíc dost vybité vysílačky, a po zapnutí zůstala pouze modrá obrazovka. Po nabití bylo vše ok, obě chodí.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner MX-16 Hott

#191 Příspěvek od ZIPP »

Také řeším jeden problém. Mám MX 16 a v modelu čisté vario modul graupner. Při létání mi vario přenášelo data data na smart box graupner. Doma jsem pak vyndal kartu z vysílače, hodím do PC, že si stáhnu data z telemetrie a jejda.....ve složce LogData nic 8O . Pro info na kartě jsou složky: Firmware, LogData, Manuals, Models, VoiceFile.
No a teď kde je problém? Věřím, že je určitě mezi zemí a vysílačem, neboli mezi židlí a klávesnicí :lol:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
malcomx

#192 Příspěvek od malcomx »

ZIPP píše:No a teď kde je problém? Věřím, že je určitě mezi zemí a vysílačem, neboli mezi židlí a klávesnicí :lol:

data se neukladaji pokud nebezi Flight Time, staci ho pred letem pustit....
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od ZIPP »

malcomx píše:
data se neukladaji pokud nebezi Flight Time, staci ho pred letem pustit....

OK...už jsem si hodiny ( Flight Time ) nastavil. Díky :wink: Nějak jsem to v manuálu přehlédl...je to na str. 77. :)
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#194 Příspěvek od ZIPP »

Jdou stáhnout data z paměťové karty aniž by se musela karta vyjmout z vysílače? Teď jsem zkoušel připojit vysílač přes usb a bohužel se mi jako další disk neobjevil.
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od ZIPP »

Mám dotaz ohledně přijímače GR-16. Určitě mne ukamenujete, protože tuším, že se to již zde "někde" řešilo, ale já to prostě nenašel. :oops:
Koupil jsem si další přijímač a teď bych rád zjistil jaký je na něm nainstalovaný firmware ( jaká verze ). :? Jak na to? :?:
Všude píší jak provést upgrade, ale ne jak zjistit stávající (nainstalovaný) firmware. 8O
Díky :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“