Nastavení náhonu křidélek vrchem

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
cabannos

Nastavení náhonu křidélek vrchem

#1 Příspěvek od cabannos »

Zdravím vás,
snažím se pochopit jak správně nastavit páky křidélek a serv u náhonu křidélek vrchem, tak abych naplno využil celou dráhu serva. Nalezl jsem několik obrázků, ale není mi zřejmé, jak např. nastavit páku serva fyzicky i elektronicky. Zdali nejprve páku serva nastavit do neutrálu, křidélko mírně dolů a poté použít el. offset. Mohl by mně to někdo polopatě vysvětlit. Děkuji.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení náhonu křidélek vrchem

#2 Příspěvek od TomasC »

Projel jsem to programem na páky, který jsem navrhnul před lety. Ke stažení zde: viewtopic.php?f=119&t=26056&p=339871#p339871

Nejlépe se mi líbí nepatrně dát vzad páku serva (subtrim) i kormidla.
Přílohy
Bez názvu.png
JiriB

Re: Nastavení náhonu křidélek vrchem

#3 Příspěvek od JiriB »

Bezpochyby jsou povolanější než já.....asistoval jsem u kompletace Brka, v křídle serva DS65. Použita ta nejmenší páčka a na křídle malápáčka, t.zn. odhad poloměru otáčení konce táhla do 10mm...
Při zalétání se musela omezit dráha serv tak na cca 2/3 a stačí to, t.zn. dráha serva se zdaleka nevyužívá celá, jinak by musely být delší páky a to se "nenosí" moc by "čuměly".... :)
Mrkni také sem:
http://www.f3k.cz/web/gallery.php?gid=1 ... vod%20BRKO
To je o čem hovořím, při takovém pákování se musí běh serv omezit....Jen kvalita serv DS65 toto umožňuje, t.zn. je dost tuhé a není "flatr".....
Moc se mi to také nelíbí, ale potlačil jsem své ego a nechal to udělat profesionála ... :)
ahoj J.
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“