Díky Honza
Výběr EPP akrobata
Výběr EPP akrobata
Už celší dobu se porozhlížím po nějakém EPP akrobatíčku. Do oka mi padl Trick 800 Light od firmy Telink a to hlavně kvůli nabízenému pohonu (S300 + př. 7:1) - nechci nalévat tisíce do brushless motoru (regulátoru). Na druhou stranu o modelu zhola nic nevím (v inzerátu vypadá dobře
), tak sháním zkušenosti z létání, nejen s Trickem, ale i s čímkoliv jiným, abych třeba nekoupil nějakou mrchu.
Díky Honza
Díky Honza
- Lord_Wraith
Vybírej mezi:Letadla:Expert,Mikrobat,Jak 55,Extra(fa. Free air),Algol(Ladislav Křivský),Christen eagle,Cobra,Eagle(Potensky)
Motory:jedině PJS!Typy 550,550R,550E.
Baterie: pouze tříčlánek Li-pol a to 1200-1500 Kokam 5-8C
Já létal s Expertem a Algolem(no vlastně ještě létám,aspoň s Algolem:) )vše v pořádku,PJS 550E a Lipolky táhnou jak ďas
Tohle není reklama!!!!!
PJS se silou medvědí
Motory:jedině PJS!Typy 550,550R,550E.
Baterie: pouze tříčlánek Li-pol a to 1200-1500 Kokam 5-8C
Já létal s Expertem a Algolem(no vlastně ještě létám,aspoň s Algolem:) )vše v pořádku,PJS 550E a Lipolky táhnou jak ďas
PJS se silou medvědí
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
Já mám zkušenosti s Rotem (Telink), Eaglem a Cobrou (Potenský) a pár dalších jsem viděl a podrobně proskoumal.
Roto stálo za ... , bohužel, jak jsem koukal na Trick, tak je to to samý s prostorovým trupem. Neřídil jsem, ale nebude to asi jiný. Eagel a Cobra jso velmi dobrý. Algol asi ještě lepší, ale chce to už vážně stříďák. Všechny éra od Potenských lítaj dostatečně dobře s 300-vkou a bez problémů se dají dodatečně upravit na stříďák. Nemusíš do toho hned na začátku vrazit tolik peněz, ale rozdělíš to na etapy. Sám teď lítám s Eaglem ještě s původním pohonem a až po zimě si dopřeju stříďák.
Taky není pravda, že je třeba 3-článek. Kámoš velice pěkně lítá s Megou 16/7/7 + převod a 2-článek Li-pol. Vysí s dostatečnou rezervou a lítá bez problémů. Hlavně ho to stálo o jednu Li-pol méně.
Problém 3-článku je, že se stejně dost ztrácí na BEC-ku.
Zdravím amerlocka.
Roto stálo za ... , bohužel, jak jsem koukal na Trick, tak je to to samý s prostorovým trupem. Neřídil jsem, ale nebude to asi jiný. Eagel a Cobra jso velmi dobrý. Algol asi ještě lepší, ale chce to už vážně stříďák. Všechny éra od Potenských lítaj dostatečně dobře s 300-vkou a bez problémů se dají dodatečně upravit na stříďák. Nemusíš do toho hned na začátku vrazit tolik peněz, ale rozdělíš to na etapy. Sám teď lítám s Eaglem ještě s původním pohonem a až po zimě si dopřeju stříďák.
Taky není pravda, že je třeba 3-článek. Kámoš velice pěkně lítá s Megou 16/7/7 + převod a 2-článek Li-pol. Vysí s dostatečnou rezervou a lítá bez problémů. Hlavně ho to stálo o jednu Li-pol méně.
Problém 3-článku je, že se stejně dost ztrácí na BEC-ku.
Zdravím amerlocka.
Ja bych doporucoval cokoliv co ma co nejvetsi plochu kridla,co nejmensi hmotnost,serizeni v nule a jakykoli dostatecne vykonny pohon:
Je celkem jedno jestli Pot 3B, 300 s prevodem 7:1 od Telinku,MEGA nebo PJS nebo jiny motor.Dokonce nemusi byt ani z EPP.Ja stavim jen z extrudaku a nezda se mi,ze by ty letadla byly az tak krehky...Pri narazu se nejcasteji poskodi kridelka,vyskovka a smerovka,coz jde dobre slepit.EPP je sice EPP,ale extrudak je o dost levnejsi.
To je tak vse.
A timto take zdravim Bonise! Zdar Bonis!
Je celkem jedno jestli Pot 3B, 300 s prevodem 7:1 od Telinku,MEGA nebo PJS nebo jiny motor.Dokonce nemusi byt ani z EPP.Ja stavim jen z extrudaku a nezda se mi,ze by ty letadla byly az tak krehky...Pri narazu se nejcasteji poskodi kridelka,vyskovka a smerovka,coz jde dobre slepit.EPP je sice EPP,ale extrudak je o dost levnejsi.
To je tak vse.
A timto take zdravim Bonise! Zdar Bonis!
- Lord_Wraith
Tak velkou plochu má Algol,ale zas tak lehký to není,navíc je velkej i celkově a spíš je stavěnej na lítání venku.Expert je bomby éro,ale dost mrňavý(o Cobře a Eaglovi ani nemluvě).O těch novejch letadlech od Freeair nevím nic.Viděl jsem je létat na MH03.Ale pokud jde o motor tak jedině PJS.Dobrý je se poradit s ostatními letci(Losna,Rampa,Boris,T. Ciniburk . . .)
Pa Wraith
Pa Wraith
Hele Lorde,prijd se podivat jak mi litaj moje etrudakovy era s 2s li-pol a Megou na nejakou nejblizsi halovou soutez.Doufam,ze bude nejaka co nejdriv.Nevim s kym bych se mel radit,kdyz v my blizkosti jsem jedinej akrobat ja a tak holt musim radit ostatnim....v my blizkosti.A s triclankama litat fakt nechci. Moc penez.
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
V RCM 10 je celostránkovej inzerát Free Air, sou tam obrázky (a ceny) jejich novejch érek, ale na netu nic. Mě se teda nejvíc líbí Jak 55. Myslím že vychází z Rampova éra. Taky je tam zmínka o jejich pohonu Rotex 25/6/45. Na netu o nich taky nic. Tak jestli víte někdo víc, tak to sem prosím hoďte. Jelikož firma úzce spolupracuje s lidmy jako losna, rampa,... tak by mohly být docela vychytaný. Podle toho inzerátu vychází cena samotného motoru na 1400,-.
Jinak mi taky přidělali další starosti. Potom, co jsem přítelkyni sehnal toho Artura, tak teď zase chce Domino.
Kde na to mám porát brát prachy?
Jinak mi taky přidělali další starosti. Potom, co jsem přítelkyni sehnal toho Artura, tak teď zase chce Domino.
Kde na to mám porát brát prachy?
- Lord_Wraith
Herr Amerlock plany moc nevede,reknu ti tak leda nejake udaje.Vsechno totiz stavim z hlavy a rovnou to rysuji na extrudak.I kdyz ted mam celkem solidni kousek a par znamych ho chce take postavit. S tvym pohonem bude litat cokoli.Tak ze: rozpeti 850mm,delka asi tak 870,plocha kridla cca 22dm2,hmotnost draku do 100g bez podvozku,letova s dvouclankem Li-Pol Kokam 1200 je 270g a samozrejme zalitne vsechno.Ted stavim dalsi kus na PJS 300 SF,s timto+Li-Pol2s 700mAh je letova cca220g a plosne zatizeni okolo 10g/dm2.S tvym pohonem by hmotnost byla kolem 320g.Pokud bys moc chtel,tak ti muzu nejaky plan sesmolit,ale na to moc nejsem.
Zdar!
Zdar!
- Lord_Wraith
Když mi jen načrtneš půdorys křídla a trupu s okótováním a rozměry v mm,budu ti vděčný:)A extruďákem myslíš ten modrý foam?Nebo bílý poptron?Mrkni na tohle
http://www.flyelectric.ukgateway.net/ex-a4.pdf
Je to pdf plán na akrobata se stínovým trupem,celé z poptronu,velikost jako kufr na dokumenty.Může se tam dát PJS 300 i převinutý ACCD.
Wraith
http://www.flyelectric.ukgateway.net/ex-a4.pdf
Je to pdf plán na akrobata se stínovým trupem,celé z poptronu,velikost jako kufr na dokumenty.Může se tam dát PJS 300 i převinutý ACCD.
Wraith
Stavim z bilyho potpronu 3mm,je z jedne strany hladky a z druhe hrubsi.Kridlo se ohyba pres nabezku a je ze dvou pulek.Kridlo stavim hladkou stranou dovnitr.Uvnitr je pouze stojina ze stejneho materialu a to je vse.Ocasky a kridylka-rovna deska z potpronu 5mm.Trup-placka se mi vubec nelibi,je prostorovy,opet z trojky.Pokud vydrzis,eventualne mi posles svuj mail,tak bych se mohl pokusit vyrobit nejaky plan a treba i nafotit(pokud nekde sezenu digitak)nejaky postup stavby,atd.Ono totiz neni uplne jednoduche postavit kridlo touto technikou,chvili mi trvalo nez jsem to vychytal.A kdyz se zadari,tak mas krasny pevny a na krut naprosto odolny kridlo s hmotnosti 36g(bez klapek).Zbytek je pomerne jednoduchy.
Zdar.
Zdar.
Naposledy upravil(a) amerlock dne čtv 13.11.2003 18:26, celkem upraveno 1 x.
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj.
Ten digiťák Ti můžu půjčit. Není to zrovna na umělecký fotky, ale nějak by to s ním šlo. Má to 3,2Mp a fotky sou z toho poměrně slušný. Trochu problém bude se domluvit, já teď nemám prachy a sem bez mobilu, takže jen přes mejl, nebo forum. Sem tu do čtvrtka a pak jedu do úterka do Prahy. Tak se nějak ozvi ať se domluvíme.
Jinak pro ostatní, máte se na co těšit. Sou to vážně pěkný a dobrý éra.
Čau bonis.
Ten digiťák Ti můžu půjčit. Není to zrovna na umělecký fotky, ale nějak by to s ním šlo. Má to 3,2Mp a fotky sou z toho poměrně slušný. Trochu problém bude se domluvit, já teď nemám prachy a sem bez mobilu, takže jen přes mejl, nebo forum. Sem tu do čtvrtka a pak jedu do úterka do Prahy. Tak se nějak ozvi ať se domluvíme.
Jinak pro ostatní, máte se na co těšit. Sou to vážně pěkný a dobrý éra.
Čau bonis.