ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
jaroslav.falcon

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#2221 Příspěvek od jaroslav.falcon »

a když zasuneš kabel spojený s APM do PC nadetekuje se ti serial port a ve správci zařizeni je OK ?
odpoj napájeni APM a nech je pres USB.
sapavlisna

#2222 Příspěvek od sapavlisna »

Zkouším to tak, že mám odpojenou baterku (normálně napájím přes BEC z regulátoru) a napájení je tedy jen přes USB. Jo, port se ve správci zařízení ukáže, i v mission planneru se mi ukáže COM port s popiskem Arduino Mega,.... Zkusil sem přímo ve správci zařízení nastavit správnou rychlost komunikace na COM portu, přejmenovat ho na jiný číslo, ale nic nezabírá.
jaroslav.falcon

#2223 Příspěvek od jaroslav.falcon »

no jestli mas seriový port TTL nebo FTDI tak to muzes zkusit na portu telemetrie pres 57 boudrate, předpokládám, že nemáš 433 radio pro mawlink.
troiac

#2224 Příspěvek od troiac »

Zdar pani pardon ze prerusujem tuto debatu. Chcel som len k tomu video prenosu co som tu riesil dnes som bol lietat na video vysielaci som nastavil kanal 34 vlozil som mu do napajacej cesty odrusovac a otocil antenu smerom dole a dosah je pre mna postacujuci zhruba 300m v pohode sem tam nejake rusenie tam bolo ale upne bez to asi nebude nikdy. Dosach telemetrie stale blbne ale cakam na nove anteny za ten peniaz som ich proste kupil neoplati sa vyrabat:
http://www.ebay.com/itm/201249960134?_t ... EBIDX%3AIT

Aaaale co sa mi zase stalo s OSD...Mal som osd-cko z GL to mi rusila kamera alebo neviem proste bez zapnutej kamery slapalo ale ked som zapol kameru blikali znaky tak som kupil nove z HK toto s kamerou funguje ale ked vzlietnem neukazuje uplne nic okrem nazvu stroja aj to jedno sovo napravo a druhe nalavo obrazovky navyse v strede nie navrchu ako som nastavil. Pripominam ze na zemi je vsetko ok mozno uz pri armovani to vypne to neviem to som si nestihol vsimnut ale vo vzduchu proste nefunguje nepomohlo ani odpojenie baterky...
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Amper

#2225 Příspěvek od Amper »

Nemas nahodou pripojeny nejaky jiny zarizeni na UART0 v APM ? Napr. OSD, BT modul, telemetrii atd... ? Pokud ano tak to odpoj
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
troiac

#2226 Příspěvek od troiac »

Amper píše:Nemas nahodou pripojeny nejaky jiny zarizeni na UART0 v APM ? Napr. OSD, BT modul, telemetrii atd... ? Pokud ano tak to odpoj

Kde pripojeny??? co je UARTO? Do telemetrie na apm mam napojene radio a osd
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
skiner

#2227 Příspěvek od skiner »

troiac píše:Aaaale co sa mi zase stalo s OSD...Mal som osd-cko z GL to mi rusila kamera alebo neviem proste bez zapnutej kamery slapalo ale ked som zapol kameru blikali znaky tak som kupil nove z HK toto s kamerou funguje ale ked vzlietnem neukazuje uplne nic okrem nazvu stroja aj to jedno sovo napravo a druhe nalavo obrazovky navyse v strede nie navrchu ako som nastavil. Pripominam ze na zemi je vsetko ok mozno uz pri armovani to vypne to neviem to som si nestihol vsimnut ale vo vzduchu proste nefunguje nepomohlo ani odpojenie baterky...

Ak mas stale nastaveny vysielaci vykon telemetrie na max., tak ho skus znizit a potom vyskusaj lietat s OSD. Mal som podobny problem a pomohlo to. Je to len cisto teoreticky.
Amper

#2228 Příspěvek od Amper »

troiac píše:

UART0 je UART nula. To je port ktery je na APM sdileny s USB. Pokud tam neco mas bodnuteho tak se bude USB komunikace takto chovat. Zkus to odpojit
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
sapavlisna

#2229 Příspěvek od sapavlisna »

jaroslav.falcon píše:no jestli mas seriový port TTL nebo FTDI tak to muzes zkusit na portu telemetrie pres 57 boudrate, předpokládám, že nemáš 433 radio pro mawlink.

Telemetrii nemám, i když časem si chci koupit. Tak nic, zkusím něco zbastlit na starej kompl a připojit to přes COM port a nebo někde sehnat ten převodník. Spíš mě zajímalo, jestli se někomu něco takovýho taky nestalo.
sobi

#2230 Příspěvek od sobi »

sapavlisna píše:Zkouším to tak, že mám odpojenou baterku (normálně napájím přes BEC z regulátoru) a napájení je tedy jen přes USB. Jo, port se ve správci zařízení ukáže, i v mission planneru se mi ukáže COM port s popiskem Arduino Mega,.... Zkusil sem přímo ve správci zařízení nastavit správnou rychlost komunikace na COM portu, přejmenovat ho na jiný číslo, ale nic nezabírá.

skús tiež iný USB kábel. defaultná rýchlosť pre USB je 115200 baudov.
vychádzam z predpokladu, že už máš v APM nejaký FW...
sapavlisna

#2231 Příspěvek od sapavlisna »

sobi píše:
skús tiež iný USB kábel. defaultná rýchlosť pre USB je 115200 baudov.
vychádzam z predpokladu, že už máš v APM nejaký FW...

Těch 115200 sem zkoušel, taky i větší a menší (jen pro jistotu). Taky jinej kabel. FW by tam měl být, lítal sem s tím. Jeden večer sem to odpojil a druhej den se už nepřipojil. Pokud dám instalaci novýho FW, tak mě zahlásí, že můj je už "v důchodu" a že se nahraje poslední dostupná verze pro tuhle desku, stáhne se FW a pak to hodi ERROR - no comunication.
jaroslav.falcon

#2232 Příspěvek od jaroslav.falcon »

propoj na APM desce za prevodnikem RX TX a v terminalu otestuj zda to komunikuje,
pokud ne tak dal nestracej cast a vymen desku nebo FTDI na desce
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2233 Příspěvek od jamesgsf »

No jestli nespadl bootloader což by asi odpovídalo tomu ze tam nedostane s ani Fw. Ještě zkus přehrát Fw v planeru 2.0
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
sapavlisna

#2234 Příspěvek od sapavlisna »

jaroslav.falcon píše:propoj na APM desce za prevodnikem RX TX a v terminalu otestuj zda to komunikuje,
pokud ne tak dal nestracej cast a vymen desku nebo FTDI na desce

Jakože když spojím RX a TX tak v terminálu cokoliv pošlu se mi vrátí? A tím zjistím, jestli to frčí? To by mělo stačit propojit RX a TX na portu telemetre, eventuelně na delší straně vývody UART0 Rx a Tx?

jamesgsf píše:Ještě zkus přehrát Fw v planeru 2.0

Ok, nainstaluju APM planner, zkusím nahrát novej FW.
lajco888

#2235 Příspěvek od lajco888 »

lajco888 píše:ako ten ram je taky pruznejsi dokonca vie zatriast ramenom v urcitych otackach niesu tie ramena najpevnejsie trochu rezonuju alebo ako by som to nazval ale ked na MW doske to nic nerobilo a teraz sa s tym neda lietat... no a motorceky su nove z BG maju malo nalietane nemyslim si ze by boli od vyrobi zle... kazdopadne tost ma to nici bud kupim novy ram alebo sa vykaslem na cele apm a kupim premna velmi neoblubenu nazu kazdopadne myslim si ze tie ramena dost rezonuju ale ved predsa APM by to malo nejak utlimit alebo nieco spravit ci nie? lebo ked to MW ktora je oproiti tomuto smejd nevadilo tak potom fakt nechapem :(

takze dal som acro mod a rate pidy som dal na 0 koptera sice letela kam bola otocena ale vizualne ju ani nepohlo bola dokonale rovna jak aj zo starim MW a ked som meral vibracie uz neboli + - 15 ale 5 az 8 a to robia plastove vrtule ktorymi to cil skusam ale keby dam tie povodne karbonove myslim si ze tie vibracie by padli pod +- 3 cize co to robi potom za problem ked tie vibracie vyvolava sama doska o sebe? lebo ako som spominal MW isla paradne to tuto klepe ako prasa
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“