Video brýle na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
OK2BUH

Re: Video brýle na FPV

#676 Příspěvek od OK2BUH »

stepino píše:Dalibore nesmutni, za chvili tu mame snad konecne normalne pouzitelny HD link:
http://connex.amimon.com/

Jestli to bude fungovat jak slibuji, tak to bude pecka i za tech cca 1600USD. To bysme konecne ty DomHD vyuzili :-)

Zajímavá informace i když ta cena není zrovna "lidová". Vypadá to, že použili systém WHDI od izraelské firmy Amimon. Původně je to určeno jako bezdrátová náhrada HDMI kabelu do domácnosti s dosahem 10 m. Zřejmě to lehce osolili výkonem. ČTÚ z toho budou radostí bez sebe. :)
OK2BUH

#677 Příspěvek od OK2BUH »

Tady je ještě jedno měření TX Lawmate (majitel graup15). Frekvenční charakteristika vypadá lépe než u té mojí Číny. Je to dáno i tím, že zvuková nosná je posazena na 6,5 MHz (PAL-D). Dalo by se říct, že tento TX by přenesl i 600 bodů horizontálně. O 720ti bodech si můžeme ovšem i zde nechat jen zdát. To by se musela vyřadit zvuková nosná v TX a příslušný notchfiltr v RX. V každém případě toto už je slušný PAL jak jsme ho znali z analogových TV.
1 MHz 0 dB
2 MHz -1,8 dB
3 MHz -2,5 dB
4 MHz -2,6 dB
4,43 MHz -3dB
5 MHz -6,7 dB
6,5 MHz (nosná zvuku) -65,8 dB
7 MHz -24,6 dB
8 MHz -13 dB
dalibor.jpg

monoskopl.jpg
graup15

#678 Příspěvek od graup15 »

Klidně sem dej i výkony...ať se ví jak to čajňanům kecá.
logout
Kontaktovat uživatele:

#679 Příspěvek od logout »

Daju sa kúpiť FatSharky niekde na Slovensku?
OK2BUH

#680 Příspěvek od OK2BUH »

graup15 píše:Klidně sem dej i výkony...ať se ví jak to čajňanům kecá.

Dobře tak ještě výkony: Jedná se o Lawmate 1000 mW což by mělo být 30 dBm. Skutečně naměřený výkon se pohybuje v rozmezí 28,6 až 28,8 dBm což odpovídá 724 až 758 mW. Takže až tak moc nekecaj, 1,3 dB rozdílu může být tolerance součástek, to bych jim odpustil. Rozdíl výkonu na různých kanálech je pouze 2 desetiny dBm, jiné TXy mívají rozdíl i několik dBm. TX obsahuje vnitřní stabilizátor, v rozsahu napájení 9 až 13 V se výstupní výkon nemění. To se mi líbí protože můj TX mění výkon mezi 700 až 300 mW podle napětí baterky během letu. Tento TX má 8 kanálů na 2,4 GHz.
Výkon byl měřen na spektráku Advantest R3361C, útlum koaxu byl samozřejmě odečten.
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#681 Příspěvek od cucpo »

logout píše:Daju sa kúpiť FatSharky niekde na Slovensku?

Ja som kupil na http://xtreme.sk/DJI-PHANTOM/Fatshark sice teraz ich nemaju ale myslim ze to je len docasne velmi seriozne jednanie, ak by si u nich kupoval pochval ma ze si dostal doporucenie z Trencina :-)
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
ST
Kontaktovat uživatele:

#682 Příspěvek od ST »

Dneska jsem porovnával obraz ze dvou kamer na mých koptérkách a to jedna s čipem pixim SeaWolf a druhá klasika sony 600TVL WDR obé od security2000. Na druhé straně byly Fatshark DomsHD. Je docela úděsné sledovat ten rozdíl mezi oběma kamerami. Jasně vítězí piximka. Ostrost a podání barev je nekompromisní. Ta druhá sonka to je takové jako by nezaostřené a barvy taky divné. Prostě za málo peněz málo muziky. Docela mě to překvapilo, ve starších Fatshárch RCV922 to nebylo tak brutálně znát. Zase mě dostal ten relativně obrovský obraz v DomsHD, točil jsem docela naostro, zatáčku blízko překážek a málem jsem se z toho zamotal takovým způsobem, že jsem sebou málem seknul na zem. Prostě hustý zážitky. Já jsem s těmi brýlemi spokojen. :wink:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Dag2B3

#683 Příspěvek od Dag2B3 »

Mají nějakou korekci dioptrií? Na Cinemizrech jsou kolečka k přesnému nastavení.
ST
Kontaktovat uživatele:

#684 Příspěvek od ST »

Mají možnost nasunout korekční vložky ( -2D, -4D, -6D ) ,které se dají koupit jako příslušenství. Obecně mám vyzkoušeno , že i pro dobrý zrak je potřeba ty -2D vložit.
Dag2B3

#685 Příspěvek od Dag2B3 »

Jj takhle jsem to měl i na Dominátorech
mclei
Kontaktovat uživatele:

#686 Příspěvek od mclei »

Byl by tu někdo z Prahy nebo okolí, případně Svitav a okolí kdo by mě nechal nahlídnout do Dominator HD nebo Dominator V2?
Dag2B3

#687 Příspěvek od Dag2B3 »

Sleduj kluby a až bude termín jarní ppppp doraž a vyzkoušíš i Cinemizery s OLED [emoji41]
ST
Kontaktovat uživatele:

#688 Příspěvek od ST »

V poslední době lítám už jenom DomsHD, nějak jsem si říkal, že to zase takový rozdíl proti FatShark RCV922 nemůže být takový rozdíl, tak jsem si to dneska odzkoušel. Nasadil jsem RCV922 a změna tak je krutá. No jelikož jsem lítal s QAV250, tak mi to po prvním letu už ani nepřišlo. Tady jde spíš o pocity z letu a krutý adrenalin.
Koukal jsem, jak jsou u nás ty DomsHD u prodejců v ceně. 8O Já je kupoval nedávno o 2,5k levněji e v EU. Brýle šité hodně hrubou jehlou, za nehorázný prachy, kam to spějeme. :roll:
mclei
Kontaktovat uživatele:

#689 Příspěvek od mclei »

Dag2B3 píše:Sleduj kluby a až bude termín jarní ppppp doraž a vyzkoušíš i Cinemizery s OLED [emoji41]

To je ta akce Phantomistů?
mclei
Kontaktovat uživatele:

#690 Příspěvek od mclei »

ST píše:V poslední době lítám už jenom DomsHD, nějak jsem si říkal, že to zase takový rozdíl proti FatShark RCV922 nemůže být takový rozdíl, tak jsem si to dneska odzkoušel. Nasadil jsem RCV922 a změna tak je krutá. No jelikož jsem lítal s QAV250, tak mi to po prvním letu už ani nepřišlo. Tady jde spíš o pocity z letu a krutý adrenalin.
Koukal jsem, jak jsou u nás ty DomsHD u prodejců v ceně. 8O Já je kupoval nedávno o 2,5k levněji e v EU. Brýle šité hodně hrubou jehlou, za nehorázný prachy, kam to spějeme. :roll:

Hele ST sorry ale nějak z toho není zřejmé co tím chceš říct. Mám to chápat tak že DomHD jsou krutě lepší?
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“