TBS Discovery a jeho klony

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
xnokiax

Re: TBS Discovery a jeho klony

#1006 Příspěvek od xnokiax »

Minno píše:
no prave ze este nie, nevies poradit ako nastavit ? mozme aj cez ss..dikes

mas SS
total amater :(
Minno

#1007 Příspěvek od Minno »

prosim Vas, vedeli by ste odporucit baterku pre klon s FPV a gimbalom.. planujem na moj quad doplnit Tx Video + FPV kamera + 3 channel switch.. predpokladana vaha bez baterky je 1200 az 1250 gramov.. baterku rozmyslam 4500 - 5000 3S okolo 380 - 400 gramov.. nasiel som aj nejaku multistar 5200mah ale ma len 10C.. bolo by to citit na vykone ?
mam 4x SS 980KV+20A ESC+ 9x5 carbon vrtule.. dakujem
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1008 Příspěvek od jamesgsf »

10C je v pohodě, nebude
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
ST
Kontaktovat uživatele:

#1009 Příspěvek od ST »

Já musím taky pochlubit, moje Discovery dostala taky gymbálek ( 3D tisk ) . Je to už tak nehorázně prošpikovaný elektronikou , ale podařilo se mi ještě udržet štábní kultůru a žádná vrabčí hnízda se nekonají. :D
Přílohy
DSCN0882.jpg
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1010 Příspěvek od zskal »

ST: Vypadá to moc hezky! Jaká je váha? Poberou ty dampery vibrace a jello? Já jsem to měl donedávna hodně podobné (taky 3D tisk), ale při rychlejším dopředném letu se to občas rozechvělo.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
ST
Kontaktovat uživatele:

#1011 Příspěvek od ST »

No abych se přiznal. tak to nebylo ještě zkoušeno v letu a váhu jsem taky zatím neměřil. Jediné co jsem zkoušel je poloha těžiště a to je v pořádku. Měl jsem trochu prekérní záležitost s elektronikou. Je tam použita deska z GLB SToRm32 bgc pro dvouosý gymbál. Jelikož je to moje první setkání s blc, tak jsem se s tím docela vyvztekal, než jsem přišel na to , že po zapnutí probíhá docela chvilku inicializace. :lol: Gymbál je dělaný podle https://www.youmagine.com/designs/pl-tbs-gimbal-v1 . Už to tady prezentoval PetrVIVIVI na kopii discovery. O víkendu to budu zkoušet, tak uvidím. Asi pořídím ještě vložky do uší a nacpu je když tak do bumperů.
ST
Kontaktovat uživatele:

#1012 Příspěvek od ST »

Tak mám první testy GBC gymbalu na TBS Discovery za sebou . No jasně třese se mi to. Takže budu vyplňovat bumpery vložkama do uší. Snad to pomůže. Takhle to dopadlo.... Jo a foukalo v nárazech až 10m/s, takže křest ohněm...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RVfobcRzaKI[/youtube]
Minno

#1013 Příspěvek od Minno »

ake mas vrtule ? ja cam carbon light 9x5.. a pekne video, keby nebol vietor je to 100percent..super len tak dalej :)
ST
Kontaktovat uživatele:

#1014 Příspěvek od ST »

Vrtule jsou 10x5 GEMFAN. Je to kopie Graupner Eprop. Vzal jsem je na zkoušku a nejspíš to bude OK. Tohle byl první polet s gymbálem a ty vibrace jsem tak nějak předpokládal. Zkusím vyztužit ty bumpery vložkama do uší. Snad to pomůže.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1015 Příspěvek od zskal »

ST píše: Zkusím vyztužit ty bumpery vložkama do uší. Snad to pomůže.

Nechci ti brát iluze a třeba to i pomůže, ale já jsem s těmi "vycpávkami" úspěšný moc nebyl. Dampery jsem měl ze Zenmuse H3-2D, měnil jsem všechny tři barvy, pak ty vycpávky ze špuntů do uší a stejně to tam pořád bylo. Neříkám že to bylo úplně o ničem, ale spíš než jello se tam pořád objevovaly otřesy...
Edit: Ono tohle se objevovalo dříve i u TBS Disco Pro než tam dodělali to rameno, které tam tvoří jakousi odtlumenou páku. Potom ten problém přestal.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1016 Příspěvek od jamesgsf »

nemá co zratit ucpávky stojí cca 5 korun za balení, vzdycky z těch bumperů jdou vyndat :-) S tou montáži na front je bohužel problém.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Minno

#1017 Příspěvek od Minno »

tiez mam problem s otrasmi, ani nie s jello ale v obraze je stale obcas trasenie hlavne pri rychlejsom pohybe vpred.. tiez mam gimbal v predu a dumpery mam horizontalne nie zvyslo.. skusam vsetko mozme aj zisky na naze nejak poladit.. uvidime.. objdnal som aj dumperi cervene a modre tak poskusam...
Allesak

#1018 Příspěvek od Allesak »

Je to jenom amatérské video, ale pro srovnání, gimbal je připevněnej na pevno bez jakéhokoliv odprůžení přímo na rámu.
https://www.youtube.com/watch?v=Eq9QcNzfNyY
xnokiax

#1019 Příspěvek od xnokiax »

mozno otazka odveci. myslim ze som to niekde videl ale nemozme to nasjt. prosim o pomoc. rozmyslam nad novym ramom pretoze moj ma predne ramena blizko a vrtule mam v obraze videa a kamera nedrzi pevne. chcem si vyrezat tbs ale neviem ci sa da tu niekde zohnat material na to- teda aky a kde. na nete som nasiel g10 ale neviem to najst v CZ a SK
vdaka
total amater :(
ST
Kontaktovat uživatele:

#1020 Příspěvek od ST »

Dneska se mi konečně podařilo přemluvit 3D tiskárnu na nový materiál ( XT, s příměsí 20% karbonového vlákna ) a tak jsem si ze vzorku materiálu vytisknul nový držák na kameru pro moji TBS Discovery. Proti původní z ABS je to totální beton. Ta původní se mi taky třepala. Pro eliminaci jsem dodělal ještě distanční sloupek, který spojuje obě plata a je to pevnostní prvek, který tam prostě musí být. V původní verzi to tam není. Další vylepšení bude asi postupné nahrazení tištěných součástí právě tímhle materiálem ( XT ).
Přílohy
TBS uchyceni Kamery1.jpg
TBS uchyceni Kamery.jpg
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“