Graupner MX-20 HOTT (1)
Re: Graupner MX-20 HOTT
A se správným přijímačem se ta volba RF ON/OFF taky objevuje? I když tohle je zrovna funkce, která mě nijak netrápí. Spíš jsem zvědavý na zkušenosti s tou zmenou podle té nové normy EU s tím přeskakováním kanálů. To by ale asi mohlo být nějak znát spíš v prostorech s větším provozem, nebo zarušením WiFi a na větší vzdálenosti.
Lark píše:...
(Popisuju současný stav mojí Mx-20 před tou aktualizací...)
Kdykoli přepnu na jiný model (paměť), chce to po mně potvrzení RF ON/OFF. Začne to trvale pípat. Pokud pak zapnu "správný" přijímač, pípání přestane. Pokud zapnu nesprávný, pípání zůstává ale serva reagují.
Pokud to po nové aktualizaci bude tak že po zapnutí "nesprávného" přijímače se serva vůbec nehnou (respektive hnou ale podle FS toho přijímače), pak je to lepší.
jyrry.webnode.cz
Aha, já myslel, že už jsi taky aktualizoval.
Jak jsem ale psal tahle věc mě netrápí. Spíš by mě zajímalo, jestli je nějaký znatelný rozdíl v chování rádia podle té nové normy.
Lark píše:... já myslel, že už jsi taky aktualizoval. ...
Nee, jen zjišťuju jestli to stojí zato
jyrry.webnode.cz
Vyšla nová verze fw 1.200. Už někdo vyzkoušel ?
Píšou že se změnil způsob bindování globálně (jako doposud), nebo jen s pamětí vysílače. Taky je tam nějaká aktualizace pro tu novou normu EN300328 1.8.1
Tomu způsobu bindování ale nějak nerozumím.
Já používám FW ještě před zavedením té normy EN300328 1.8.1 a zatím nehodlám nic měnit. Vypadá to že s tou normou jsou pořád nějaké problémy, protože jinak by to pořád neaktualizovali.
Tomu způsobu bindování ale nějak nerozumím.
Já používám FW ještě před zavedením té normy EN300328 1.8.1 a zatím nehodlám nic měnit. Vypadá to že s tou normou jsou pořád nějaké problémy, protože jinak by to pořád neaktualizovali.
A čeho přesně se ta nová norma týká ? Jaký pak jsou změny ve vysílači ?
Změna bindování i nová norma byla už ve verzi 1.197. Je tedy otázka co přesně v 1.200 změnili... Já mám už nějakou dobu 1.197 a zatím žádný problém (Mini Protos s GR-12L a Logo 600 s GR-24).
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
Zjednodušeně řečeno, dřív moh vysílaš přeskakovat po všech kanálech (i obsazených), podle té normy musí napřed kontrolovat jestli je kanál volný.
Asi jsem se s tim "novym bindovanim" dneska setkal.
Mne prijimac naparovany na jednu pamet prijima i z jinych pameti ale Tx pipa kdyz to neni spravne k sobe.
Po novu prijimac je mrtvy na ostatnich pametech a maka jen s tou "spravnou".
Je to tak? Mate to uz nekdo?
Mne prijimac naparovany na jednu pamet prijima i z jinych pameti ale Tx pipa kdyz to neni spravne k sobe.
Po novu prijimac je mrtvy na ostatnich pametech a maka jen s tou "spravnou".
Je to tak? Mate to uz nekdo?
jyrry.webnode.cz
Jestli tě dobře chápu, tak se páruje na paměť konkrétního modelu. Je to tak? Ty už jsi aktualizoval na tu úpravu podle EN300328 1.8.1?
nee, řešil jsem s kolegou cosi na jeho nové Mx-16. Přijímač na jiné paměti než na tu správnou nereagoval.
Mně (bez té aktualizace) přijímač funguje i s ostatními paměťmi ale Tx píská že to není ta na kterou je napárovaný.
Mně (bez té aktualizace) přijímač funguje i s ostatními paměťmi ale Tx píská že to není ta na kterou je napárovaný.
jyrry.webnode.cz
naskenoval jsem český návod...
http://www.jyrry.cbcnet.cz/download/Mx20_hott_cz1.pdf
http://www.jyrry.cbcnet.cz/download/Mx20_hott_cz2.pdf
http://www.jyrry.cbcnet.cz/download/Mx20_hott_cz1.pdf
http://www.jyrry.cbcnet.cz/download/Mx20_hott_cz2.pdf
jyrry.webnode.cz
Ještě k aktualizacím FW:
Mám krátce MX-20 Hott se starším FW v. 1.171.
Kvůli nutnosti aktualizace FW v přijímači GR-12L se nevyhnu ani aktualizaci FW vysílače.
Zatím jsem nikdy FW neaktualizoval – provedl jsem tedy teoretickou přípravu a půjdu do toho
Stáhnul jsem u Graupnera balík HoTT software V4 (95,29 MB), Calendar date, last revised on: 01.06.2015
Vzhledem ke změnám v ETSI EN 300-328 a dalších věcech se nechci stát pokusným králíkem v chybách FW, navíc jsem se ještě nestihl s Hott Graupner systémem úplně skamarádit a někdy spíše zápasíme.
Dotaz:
Jsou nějaké zkušenosti s update aktuální verzí FW HoTT software V4?
Nebo je lépe držet se starších FW před změnami v ETSI EN 300-328?
Mám krátce MX-20 Hott se starším FW v. 1.171.
Kvůli nutnosti aktualizace FW v přijímači GR-12L se nevyhnu ani aktualizaci FW vysílače.
Zatím jsem nikdy FW neaktualizoval – provedl jsem tedy teoretickou přípravu a půjdu do toho
Vzhledem ke změnám v ETSI EN 300-328 a dalších věcech se nechci stát pokusným králíkem v chybách FW, navíc jsem se ještě nestihl s Hott Graupner systémem úplně skamarádit a někdy spíše zápasíme.
Dotaz:
Jsou nějaké zkušenosti s update aktuální verzí FW HoTT software V4?
Nebo je lépe držet se starších FW před změnami v ETSI EN 300-328?
Já sice používám pořád ještě verzi FW před změnou té EU normy EN300328 1.8.1, ale zatím jsem nezaregistroval, že by si někdo stěžoval, nebo měl s tou novou nějaké problémy. Má navíc dva způsoby bindování (globální, nebo na paměť modelu).