Jenže: má to samozřejmě i druhou stránku, a to, aby nebyla zneužívána.
Z vlastní zkušenosti: před půl rokem jsem poštou poslal model nějakému pánovi na Moravu. Byl v něm motor MVVS 3,5ccm, s kterým jsem ještě týden přd odesláním létal v pohodě. Aby do krabice neukapávalo nějaké zbytkové palivo, zavřel jsem hlavní jehlu. Asi za týden mi přišel ne příliš slušný email od kupce, že motor je totálně v pr..li,že vůbec nechodí, atd atd.... Souhlasil jsem s tím, že mu tedy pošlu nový. Koupil jsem na modelbazaru jiný, pro jistotu ho doma vyzkoušel (chodil jako pila) a poslal mu ho. Když mi přišel ten od kupce ten původní "špatný", dal jsem ho opět do stojanu a vyzkoušel. Chodil samozřejmě bezvadně. Nenapadlo mne totiž, že kupce nenapadne zkusit v jaké poloze je palivová jehla. No to se nedivím že mu to nešlo ani nehodit, když měl zavřenou jehlu
Zřejmě bych se tedy ocitnul na černé listině i já, že prodávám modely se špatnými motory. Už vidím to sáhodlouhé vysvětlování jak to všechno bylo.....
Proto (ať se na mne "kupující" nezlobí) už nikdy nic poštou, jen osobní předání s možností vyzkoušení.
Souhlasili byste s tou černou listinou?