DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
Re: Pád Phantoma 2
Herdek ono to fakt vypadá, jak jsem napsal ve 2. příspěvku a Petr (gardenroute) v předchozím. On si je asi nevědomky ty motory vypnul. Pokud dal kniply do spodních rohů (levý do levého a pravý do pravého), tomu by napovídala i rotace kolem svislé osy doprava a i zhruba 3 sekundy, po které je nutné kniply v těch polohách držet, aby se motory vypnuly...
Stanou se horší věci. Ty máš poučení pro příště a pro ostatní varování, aby četli manuály.
Stanou se horší věci. Ty máš poučení pro příště a pro ostatní varování, aby četli manuály.
Ano som zaciatocnik. Ja si to priznam. Ja sa proste nehadam ani netvdrim nic. Preto som lietal aj na luke. Ucil som sa. Kusok som zaletel iba nad budovou. Vsetko sm robil opatrne. Stroj som nekupoval novy, ale od jedneho znameho ktory mi vsetko popisal, predviedol. Manual som nedostal. Ukazal mi vsetko ako sa ma robit tak som to aj robil. Bol som na luke kde som sa ucil lietat. O tom ze sa da vypnut hocikedy hocikde som nevedel to je pravda.
Ano, ale pytali sa aj druhy na kable.
Ku otocke:
Znami mi povedal, ze je lepsie klesat v spirale. Ze stroj pod sebou robi vir. Tak som sa ju snazil naucit. Ako som pisal bol som na luke a ucil som sa.
K ochrane:
Zaklady poznam. Vsetko mi vysvetlil, ale asi nie tu najzakladnesjiu vec. O CSC mi nevravel nic.
Ano pytam sa na to je forum. Ja som vdacny za kazdu Vasu odpoved.
No ak som ho teda vypol si sam tak to som si dal teda...aj ked mi to nejde do hlavy.
K skusenostiam:
Ako som pisal som zaciatocnik. Vsetko som robil ako sa ma robit. Daval som si pozor a letel som opatrne. iOSD mam na Phantome. Tak potom sa to bude dat zistit.
jj poucenie teda riadne. Co uz nespravim nic. Gimbal dole a lietat bez neho+citat,citat a citat a byt opatrny.
Och citim sa ako blbec. AK to tak naozaj bolo.
Dakujem Vam za Vase odpovede. Ked zistim viac z iOSD napisem.
Ano, ale pytali sa aj druhy na kable.
Ku otocke:
Znami mi povedal, ze je lepsie klesat v spirale. Ze stroj pod sebou robi vir. Tak som sa ju snazil naucit. Ako som pisal bol som na luke a ucil som sa.
K ochrane:
Zaklady poznam. Vsetko mi vysvetlil, ale asi nie tu najzakladnesjiu vec. O CSC mi nevravel nic.
Ano pytam sa na to je forum. Ja som vdacny za kazdu Vasu odpoved.
No ak som ho teda vypol si sam tak to som si dal teda...aj ked mi to nejde do hlavy.
K skusenostiam:
Ako som pisal som zaciatocnik. Vsetko som robil ako sa ma robit. Daval som si pozor a letel som opatrne. iOSD mam na Phantome. Tak potom sa to bude dat zistit.
jj poucenie teda riadne. Co uz nespravim nic. Gimbal dole a lietat bez neho+citat,citat a citat a byt opatrny.
Och citim sa ako blbec. AK to tak naozaj bolo.
Dakujem Vam za Vase odpovede. Ked zistim viac z iOSD napisem.
Naposledy upravil(a) Collizia dne ned 03.05.2015 16:11, celkem upraveno 2 x.
a ano mozem byt rad ze sa to nestalo niedke inde!
- gardenroute
CSC je zcela zásadní záležitost, bez níž by jsi ani nevzlétl, jak jsi prosím tedy odarmoval motory před startem, když nevíš nic o CSC ?
Že máš iOSD na Phantomovi ještě neznamená, že v něm jsou ty data, já psal iOSD MkII, na 99% si myslím, že máš ve svém Phantomovi jen iOSD mini, ze kterého nic nezjistíš, neboť tato odlehčená verze žádnou paměť nemá
Pokud svůj stroj neznáš (přečíst manuál je to nejmenší), nevíš co umí a co si s ním můžeš dovolit, tak na nebi nemáš co dělat, opravdu to není žádná hračka
Že máš iOSD na Phantomovi ještě neznamená, že v něm jsou ty data, já psal iOSD MkII, na 99% si myslím, že máš ve svém Phantomovi jen iOSD mini, ze kterého nic nezjistíš, neboť tato odlehčená verze žádnou paměť nemá
Pokud svůj stroj neznáš (přečíst manuál je to nejmenší), nevíš co umí a co si s ním můžeš dovolit, tak na nebi nemáš co dělat, opravdu to není žádná hračka
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Petr může mít pravdu, ale přijde mi to tak trochu neuvěřitelné. Ale zeptám se autora, je si vědom, že v momentě, kdy začal klesat a záměrně začal vytvářet "spirálu" kvůli víru pod koptérou, držel 3 sekundy oba kniply v některé z krajních poloh zobrazených v manuálu, který sem dal Petr?
Neumím si představit, jakého manévru bych chtěl záměrně dosáhnout takovou krajní polohou kniplů, ale taky se v tom ještě nevyznám, poučte mne.
A ke klesání ve "spirále" - ono jde o to, aby se neklesalo svisle skrz rozvířený vzduch pod koptérou a COUVACÍ spirála (když dám knipl k sobě, tak couvám, ne?!?!) mi nepřijde jako racionální metoda a už vůbec ne na plné výchylky. Já si to zjednodušuji tak, že během klesání letím pomalu dopředu/dozadu/doprava/doleva, vždy jen v jednom z těch směrů, NIKDY nejsou oba kniply ve spodních krajních úhlopříčných polohách, plynový je jen přitažen k sobě a koptéra nerotuje kolem svislé osy. A když už chci klesat sestupným kroužením (nikoliv spirálou v leteckém názvosloví, to by byla blbost), tak zásadně popředu a zase ne na plné výchylka (snad kromě plynu).
Proto mi klesací postup, při kterém by mohlo dojít k CSC, přijde neuvěřitelný a zajímalo by mne vysvětlení autora.
A poslední poznámka - Petr autorovi trochu příkřeji vyčinil, ale pokud by opravdu došlo k CSC během snahy o "bezpečný" sestup, asi to je na místě. Phantom není hračka a znalost používaných postupů a manévrů / nastudování manuálu, by měla být samozřejmostí, vždyť je to ne zrovna lehká věc, která se může zřítit a nadělat škody.
Neumím si představit, jakého manévru bych chtěl záměrně dosáhnout takovou krajní polohou kniplů, ale taky se v tom ještě nevyznám, poučte mne.
A ke klesání ve "spirále" - ono jde o to, aby se neklesalo svisle skrz rozvířený vzduch pod koptérou a COUVACÍ spirála (když dám knipl k sobě, tak couvám, ne?!?!) mi nepřijde jako racionální metoda a už vůbec ne na plné výchylky. Já si to zjednodušuji tak, že během klesání letím pomalu dopředu/dozadu/doprava/doleva, vždy jen v jednom z těch směrů, NIKDY nejsou oba kniply ve spodních krajních úhlopříčných polohách, plynový je jen přitažen k sobě a koptéra nerotuje kolem svislé osy. A když už chci klesat sestupným kroužením (nikoliv spirálou v leteckém názvosloví, to by byla blbost), tak zásadně popředu a zase ne na plné výchylka (snad kromě plynu).
Proto mi klesací postup, při kterém by mohlo dojít k CSC, přijde neuvěřitelný a zajímalo by mne vysvětlení autora.
A poslední poznámka - Petr autorovi trochu příkřeji vyčinil, ale pokud by opravdu došlo k CSC během snahy o "bezpečný" sestup, asi to je na místě. Phantom není hračka a znalost používaných postupů a manévrů / nastudování manuálu, by měla být samozřejmostí, vždyť je to ne zrovna lehká věc, která se může zřítit a nadělat škody.
Také se mi nechce věřit, že by pilot použil CSC nevědomky.
Když se na to podívám ještě jednou. Začne klesat - (levý knipl do spodní polohy), a pak následuje pohyb vzad (pravý do spodní polohy) a pak levý knipl do spodní pravé polohy (klesá a rotuje vpravo) a pravý knipl do spodní levé polohy (couvá a kloní vlevo - je vidět levá noha Phantoma). Pak zaarmování a pád. Nebo to může být jinak?
-
Undertaker
Marek - začátek klesání, pohyb vzad a rotaci kolem svislé osy vidím, je otázka, jestli je to fakt řízením, ta rotace je hned hrozně rychlá. Ale proč by proboha chtěl při klesání couvat? Třeba si tu situaci vybaví a podělí se s námi...
A psal ještě o nějakém pocitu, jakože se Phantomu nechce přejít do letu vpřad, zastaví se, otřese a pak teprve vyrazí. Je fakt, že takové pocity začátečníka se blbě vyhodnocují...
A psal ještě o nějakém pocitu, jakože se Phantomu nechce přejít do letu vpřad, zastaví se, otřese a pak teprve vyrazí. Je fakt, že takové pocity začátečníka se blbě vyhodnocují...
Naposledy upravil(a) IvanGS dne pon 04.05.2015 8:30, celkem upraveno 1 x.
- gardenroute
Ani jsem to nemyslel nějak příkřeji, ale když někdo bez přečtení manuálu od tak sofistikovaného (a i potencionálně nebezpečného) a dobře naučeného letadla jde s takovou věcí létat, tak je to trochu neobvyklé. Stroj se vždy může podělat, a když potom ani nevím, k čemu mám všechny ty letové funkce, tak je to takřka cesta do pekel... Sic uznávám, že každý se to musí jednou naučit.IvanGS píše:....Petr autorovi trochu příkřeji vyčinil, ale pokud by opravdu došlo k CSC během snahy o "bezpečný" sestup, asi to je na místě. Phantom není hračka a znalost používaných postupů a manévrů / nastudování manuálu, by měla být samozřejmostí, vždyť je to ne zrovna lehká věc, která se může zřítit a nadělat škody...
Třeba to ani nespadlo na nevhodně použité CSC (ačkoliv to vše naznačuje), ale bez větších zkušeností by asi neměl létat tam, kde mu to spadlo... Snad ho ta škoda poučí...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
Lítám s nima na P2V, ale bohužel nemám srovnání s jinejma, originál 9443 jsem ulomil při prvních testech když jem Phantoma pořdil, pak jsem koupil tyhle a lítám jen s nima.
,,,
...
Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 14:16, celkem upraveno 1 x.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
hadrák píše:P.S.:Vortex je sviňa,zjevně se ho pobál a jak dopadl!
Když už ale člověk něco čte, tak by kromě A měl číst i B. Je fajn, že se dočetl o existenci vírového prstence a že se mu dá vyhnout klesáním ve spirále. Ale ono je potřeba se i dočíst nebo zeptat, jak vlastně to klesání ve spirále má vypadat. Možná by to pak celé dopadlo jinak.
Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
Největší problém na tom celém je, že začátečník začne lítat hned s FPV a gimbalem. Špatná kombinace. Aspoň nějaké začátky by měly být pouze na oči. Vím totiž moc dobře, jak gimbal obrovsky zkresluje řízení koptéry. Pokud je v aspoň trochu větší výšce a tilt směřuje tak, že nejsou vidět vrtule, pilot nemá v začátcích šanci poznat jak se koptéra chová, jaké jsou náklony atd. Vím, protože mám zkušenosti jak s pilotáží na oči, tak s FPV přes obyčejný držák, tak přes gimbal.
...
...
Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 14:17, celkem upraveno 1 x.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D