Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re: Mobius kamera

#661 Příspěvek od petsild »

Nehledej vtom nic zvláštního:
Brýle firmy Rapid Eyewear jsou navrženy a vyrobeny speciálně pro RC modeláře.

http://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.a ... cislo=2139

viewtopic.php?f=11&t=59787
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
jio

#662 Příspěvek od jio »

Pro informaci pro případné opravy Mobiuse.

Před časem mi Mobius přestal nahrávat video a nahrával jen zvuk. Zjistil jsem to, když jsem chtěl kameru použít pár dnů po předchozí aktualizaci FW. Nevěděl jsem co s tím, ale naštěstí jsem dostal avízo, že podobný problém způsobil vadný objektiv. Nový A-objektiv dlouho nebyl k mání a koupil jsem ho v Revotech až teď.

Když jsem ho chtěl ale namontovat, tak jsem zjistil, že má jiné rozměry než původní. Jinak řečeno, nový typ pouzdra používá vizuálně podobný, ale rozměrově jiný objektiv. Jeho základna je cca o 1mm širší.

Původně jsem se domlouval s Revotech, že tam kameru zašlu na výměnu pouzdra, ale pak jsem si uvědomil, že nové pouzdro se liší i tvarem diody a kdoví čeho ještě a tak jsem zkusil poněkud humpolácky v původním pouzdře, které by jinak stejně skončilo v koši, odfrézovat to, co bránilo zasunutí nové verze objektivu. Povedlo se, funguje to. A až to znovu umře, tak další oprava už nebude, ale rovnou to půjde do elektrodopadu. Doufám, ale, že to nebude tak brzy, jak u původního objektivu.
Torm

#663 Příspěvek od Torm »

Pokud budete někdo řešit výrobu nového kabelu pro Moebiuse, určitě vám pomůže přiložený obrázek, na kterém jsou všechny v praxi se vyskytující rozložení signálů. Pro AV kabel je podstatné propojení pinů 4 a 5, jinak se kamera do AV módu nepřepne.

[album]5095[/album]

Pro výrobu kabelů celkem dobře poslouží stavebnice mini USB-B konektoru z GMe za nějakých patnáct korun, je třeba jen mít na vědomí, že dodaný konektor (z GMe) neobsahuje celé krytí (zadní část s třmenem kabelu je otevřená). Celkem dobře to napraví černá smršťovačka. Jako vodič výborně poslouží pár žil z plochého kabelu pro zařezávací konektory.
Naposledy upravil(a) Torm dne pon 04.05.2015 10:52, celkem upraveno 1 x.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
eddiex

#664 Příspěvek od eddiex »

Ted jsem zmateny. Mam tu kameru uz 2 tydny doma, ale jeste jsem se k ni vubec nedostal. Muzu si dovolit asi banalni dotaz: ? : Prosim jen strucne - k cemu budu potrebovat ty ctyri druhy usb kabliku? A jaky usb kabel je tedy obsazen v baleni, ktere jsem zakoupil?
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
petsild
Kontaktovat uživatele:

#665 Příspěvek od petsild »

V základním příslušenství je přibalen USB kabel a ten slouží k nabíjení a nastavení. Případně k update FW, ještě lze kablík použít jako web kameru. Vše je přehledně popsáno v manuálu, který jsi dostal v emailu při zakoupení kamerky.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
eddiex

#666 Příspěvek od eddiex »

Diky za odpoved. Hmm, no koupil jsem to z Banggood. Emaily jsem sice dostal, ale zadny manual v nich nebyl. A fyzicky to prislo postou v igelitovem pytliku bez jedineho slovicka [manual nebo cokoliv jineho]. U kamery za asi 70Euro bych cekal , ze to bude aspon v krabicce a s navodem.
kroxigor

#667 Příspěvek od kroxigor »

No ušetřil jsi... manuály i SW je ke stažení na - http://www.mytempfiles.info/mobius/index.html
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
eddiex

#668 Příspěvek od eddiex »

Diky moc!
S tim usetrenim si nejsem jisty jak to myslis...
Mi ta cena prisla srovnatelna se vsemi ostatnimi online shopy.
Banggood jsem zvolil vlastne proto, ze jsem chtel za kazdou cenu tu novou verzi, ale se standartni cockou. Tedy zadne wide angle. No a v te dobe tohle nikdo jiny nemel k dispozici. Objednal jsem Mobius a jeste nejakej kablik TV out a takynejake dalsi vecicky. Kamera prisla asi za tyden z UK skladu a na zbytek z nejakeho CN skladu cekam dodnes.

Fakt moc diky za ten link. Jsou tam i ceske varianty.

PS: Rychlost doruceni te kamery byla fakt super, ale to baleni.... hruza. To se mi jeste nestalo aby mi nejaky shop poslal zbozi v igelitovem pytliku a v obycejne papirove obalce!!! Absolutne bez ochrany. Nastesti to nebylo nijak pomuchlane ani poskozene, ale rekl bych ze to byla jen otazka stastne nahody...
kroxigor

#669 Příspěvek od kroxigor »

Myslel jsem to tak, že se dá koupit tady u nás se zárukou a českým manuálem, dodání do druhého dne na revotech.cz (kupoval jsem tam celkem 3ks)
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
eddiex

#670 Příspěvek od eddiex »

Woops...
No ono to "tady u nas" je v tomto pripade trochu "relativni". Ja totiz tak trochu bydlim ne tak uplne "tady u nas".... :D :D :D

Ale vpoho, pochopil jsem jak to bylo mysleno.
eddiex

#671 Příspěvek od eddiex »

No ale stejne budu drzy a odvazim se zeptat znova. K cemu mohu potrebovat ony ctyri druhy usb kabliku? Neni to zadna provokace. Opravdu me to zajima. Koupil jsem Mobius jako prijatelnou alternativu k mnohem drazsim kameram a jeste ani nevim presne k cemu vsemu bych ji mohl vyuzit. Mozna k tomu budou potrebna ruzne druhy kabliku.... To proto se ptam.
Torm

#672 Příspěvek od Torm »

Ono nejde úplně o čtyři druhy kablíku, ale spíš o to, jaké funkce v dané chvíli od kamery vyžaduješ. Tedy jestli z ní stahuješ data, používáš ji jako zdroj AV signálu a jestli ji chceš napájet z palubní sítě. Podle toho pak použiješ správný kabel. Já to řešil pro případ, kdy mám kabel mezi OSD a kamerou namevno a kameru jsem samozřejmě chtěl sundávat :)
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#673 Příspěvek od Pekacek77 »

Já jsem použil na kvadropotvoře UBEC Foxy pro trvalé napájení Mobiusu a na letadlech ho používám taky, za nižších teplot mi oba Mobiusy vydržely jen dva lety a tak jsem to vyřešil takhle. Použil jsem konektor zmíněný výše a vše funguje k naprosté spokojenosti, kamera se navíc sama zapne ;-) Na experimenty s FPV používám přímo FPV PAL kameru.
Přílohy
IMG_7500.JPG
IMG_7499.JPG
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#674 Příspěvek od CharlitoCZ »

poprosim o radu s kabelem k fpv, pájel jsem to dle horního schémata a stále nic, sice se nabíjí, ale obraz to nepřenáší :-(

zde foto:
Přílohy
20150505_215115.jpg
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#675 Příspěvek od Pekacek77 »

Mas spravne navolene parametry videovystupu?
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“