Powerion od Jetimodel

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
Mosquito

Powerion od Jetimodel

#1 Příspěvek od Mosquito »

Ahoj nevíte kdo prodává tyhle baterky v Praze.Myslím např. Pecka apod. Nechci platit poštovné a Jetimodel je daleko.A už někdo máte nějaké praktické zkušenosti s těmi novými baterkami 2100mAh a 2600mAh?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Powerion od Jetimodel

#2 Příspěvek od jyrry »

Mosquito píše:... už někdo máte nějaké praktické zkušenosti s těmi novými baterkami 2100mAh a 2600mAh?

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1. ... ec=1442624
jyrry.webnode.cz
Mosquito

#3 Příspěvek od Mosquito »

No tam toho právě moc není a Bida nechce nic prozradit :lol: .Zajímalo by mně jestli je jejich kvalita a počet cyklů podobná jako u těch 1300mAh.
A kde je sehnat v Praze nevíš?Snažil jsem se hledat na netu,ale marně.Jedině zavolat do Jeti,kdo je jejich Pražskej obchodník.
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Lubosh »

Před dvěma týdny jsem je kupoval od Jeťáků, protože je asi nechtějí nikomu dodávat.
Taky jsem nesehnal prodejce.
Dříve je dodával Vaňouch, ale ten už není.
Mám asi 6 let 4 ks 1600 mA, a již dosluhují, tak jsem zvědav na 2100.
Koupil jsem je s kamarádem, o poštovné (100 Kč) jsme se rozdělili.
Ale doba dodání byla dost dlouhá (11 dní od zaplacení, doprava DPD nebo co, ne česká pošta:-).
Luboš
www.3dprintedtanks.com
vapno.j
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od vapno.j »

Taky jsem kontaktoval dva prodejce ohledně objednávky těchto akumulátorů, protože jsem nechtěl platit poštovné za jeden kousek. Jeden nakonec nic neobjednal, že ještě nejsou nijak odzkoušené a že bych je potom reklamoval u něj a ne u JETI. Druhý mi odpověděl, že JETI nijak nekomunikuje. Z JETI mi přišla odpověď, že když u nich obchodník objedná, tak že není žádný problém....som z toho volaaký zmetěný
Drondys

#6 Příspěvek od Drondys »

Někteří prodejci v ČR je nabízejí a mají je uvedeny i skladem jako třeba viz tento odkaz nebo viz tento odkaz akorát zřejmě takových prodejců není v ČR mnoho a zatím jsem nenašel žádného, který by je aktuálně nabízel v Praze. Nejblíže k Praze je ten první odkazovaný eshop. Umožňují nákup bez poštovného s osobním odběrem v jejich kamenné prodejně v Benešově.
HavelAircraft
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od HavelAircraft »

já běžně objednávám od jeti a jednání vždy super.
Mám li-on 2100 zatím se chovají velice dobře ale mají jen pár letů při trvalém odběru okolo 23A. takže lepší zkušenosti ještě nemám
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Dejfak »

Vaňouch stále je.
Pořád funguje, pouze nemá krám a zásoby.
Ale stále dokáže sehnat věci.
Stále od něj odebírám.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Mosquito

#9 Příspěvek od Mosquito »

Tak díky všem za reakce.Chtěl jsem vzít na zkoušku jeden tříčlánek 2100mAh a poštovné 100 kč tu jeho cenu docela pohnojí,ale co sedá dělat.Nebo se jestě zkusim domluvit s kolegou a vezmem jich víc.Do Benešova ani Teplic cestu nemám.Snad by je mohli Classic models dovézt do Nesvačil,na Podívání,ale to je složitý a za dlouho.No nic nějak se s tím popasuju:-) .Děkuju moc všem kluci.
graup15

#10 Příspěvek od graup15 »

Mám už delší čas Power Ion 3S2P-2600mAh.
Docela dobrá story když mi je u Jeti dělali....:-)
No...asi takhle. Zajímavé baterky pro napájení čehokoli co moc nebaští, nebo průměrný proud je rozumný. Testil jsem je na 50A a zjištění je takové,že napětí je oproti Lipol posazené při zátěži o min 0,4V na článek níže než stejná Lipol.
Vybitá kapacita je tragedie pokud končíš na 3,3V. Pokud jdeš níž (což tyto baterky zvládají velmi dobře) dosteneš se na lepší vybitou kapacitu, ale napětí je dost nízko...a tak mi uniká,k čemu by to bylo dobré.

U mne skončily jako napájení ground station pro FPV..pro to jsou ideální. Jako pohoné to nevydím jako výhru.
guchar

#11 Příspěvek od guchar »

Na ty kdo powerion od JETI mají. Zkoušel jste se někdo podívat pod smršťovací bužírku?
Je tam jen příslušný počet sério-paralelně zapojených válečků? Ke kterým vedou dva silové vodiče?
Nebo ještě něco? Co obstarává ochranu proti přebíjení nad 4.5 V?
Drondys

#12 Příspěvek od Drondys »

guchar píše:Na ty kdo powerion od JETI mají. Zkoušel jste se někdo podívat pod smršťovací bužírku? Je tam jen příslušný počet sério-paralelně zapojených válečků? Ke kterým vedou dva silové vodiče? Nebo ještě něco? Co obstarává ochranu proti přebíjení nad 4.5 V?

Dle mého názoru je pojistka proti přebití a nadproudu jak popisuje Jeti u těchto aku na svém webu viz tento odkaz uvnitř kovového obalu každého článku. Takže to bys musel destruktivně otevřít kovový obal jednoho z článků. Uvnitř článku bude zřejmě něco podobného jako je na obrázku níže.
Přílohy
ochrana.jpg
guchar

#13 Příspěvek od guchar »

http://www.jetimodel.com/cs/katalog/Doplnky/Akumulatory-LiIon/Prijimacove-akumulatory/@produkt/Power-Ion-RB-2600/
Power-Ion accumulators 2600,2900 – 2S1P a 5200,5800 – 2S2P are battery packs suitable to power the receiver and servos in the model.
The main advantages of Power-Ion accumulators include high mechanical resistance due to keeping in a metal case. The accumulators are also characterized by a long cycle life. No balancer is needed for their operation and in case the current is higher than 150A, short circuit protection is activated. Overcharge protection is activated if the charging voltage is higher than 5V per cell. The accumulators are functional even at very low or very high temperatures (-10 - +60°C).
Each pack is provided with one two-wire cable with the JR connector for charging and with one two-wire cable with the MPX connector for connection to the model. Both cables are of the same lengt
KE STAŽENÍ: Návody - Power Ion RB
Power Ion - Vybíjecí charakteristika - Měření na základě vybíjení jednoho článku
Power Ion RB [CZ]
Power Ion RB [DE]
Power Ion RB [EN]

OPRAVA: Minulý příspěvek ochrana pro U nad //chybně 4.5 V // správně nad 5 V na článek.
Reakce na příspěvek během psaní:
Je možné ochranná elektronika je uvnitř článku. Pak nevím proč nabízejí jen sady 2S a výše.
Drondys

#14 Příspěvek od Drondys »

guchar píše:Je možné ochranná elektronika je uvnitř článku. Pak nevím proč nabízejí jen sady 2S a výše.

Důvodem může být nějaká jejich obchodní politika, ale s jistotou se do dozvíš asi jen přímo od Jeti. Kontakt je viz tento odkaz.
guchar

#15 Příspěvek od guchar »

Drondys píše:Důvodem může být nějaká jejich obchodní politika, ale s jistotou se do dozvíš asi jen přímo od Jeti. Kontakt je viz tento odkaz.

Hm, nějaká jejich politika to bude. Více se bude vědět, až nějakou sadu dodají.
Články nevyrábí. Snad se časem i zjistití, jaký druh článků z Číny do sad dávají.
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“