Len by som potreboval vedieť, aká je na ňom rozteč dier, kvoli motorovej prepážke... nemá niekto tento motor ?
Kužel tam pojde 36mm. K nemu nejakú sklopku...
Reg. Turnigy Plush 18A, servá mám 2x Dynam 8,4 gr. a jedno HXT900.
Baterky mám HiModel 1300 mAh 15-20C. Tie mám do Tora a do FW190, moc rezerva tam nie je (čo sa týka prúdu), možno kú)pim nejakú lepšiu okolo 1800 mAh 20C, uvidíme.
Už len čakať, pretože práce na ňom začnú až niekedy v polke apríla...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Dobra volba, skoro stejnej motor (akorat Dualsky) pujde do moejho termickyho 1.8m vetrunku, myslim ze se spravnou vrtuli (odhaduji 11x7) to poleti temer kolmo nahoru K rozmerum der - zatim skro vsechny obezky teto kategorie maji diry dve jako S400 a dve jako S480, nejlip kdyz se podivas na stranky Modelmotors a na vykres rozmeru Axiku rady 22xx, konkretne tohle je bratricek 2217. (Dualsky je na tom stejne, ale mam je oba ted zabudovany, tak bych to trochu blbe meril)
ahoj ten turnigy 2217 mam ve vetroni 150cm letovka 720gramu s vrtuli 10/8 to stoupa skoro kolmo tak 80 stupnu docela dost svizne takze s cerstvejma baterkama (tvrdy 2200) motoruju tak do 15vterin a je to tak aby byl jeste dobre citelnej na obloze..
ted nabijim baterky tak ti to za chvili zmerim kolik to bere
jo a ted sem si uvedomil ze mam myslim tu verzi s 1050ot
Na tom prvom výkrese je to pekne vidieť, 16mm a 19mm, ale pre istotu... budem ti vďačný.
miglosch píše:ahoj ten turnigy 2217 mam ve vetroni 150cm letovka 720gramu s vrtuli 10/8 to stoupa skoro kolmo tak 80 stupnu docela dost svizne takze s cerstvejma baterkama (tvrdy 2200) motoruju tak do 15vterin a je to tak aby byl jeste dobre citelnej na obloze..
ted nabijim baterky tak ti to za chvili zmerim kolik to bere
jo a ted sem si uvedomil ze mam myslim tu verzi s 1050ot
baterky cerstve nabito, mereno po zhruba 15s chodu v pokojove teplote
motor nikdy nebyl po litani vic nez vlaznej mam dobry chlazeni a nemotoruju vic jak 10-15 vterin..
roztec der je 16 a 19 milimetru
Naposledy upravil(a) miglosch dne čtv 27.03.2008 10:04, celkem upraveno 1 x.
Tak to je slušný odber... ja mám dimenzovaný reg. na 18, max. na 20A, takže by som sa chcel v týchto hodnotách pohybovať. Aj kvoli tomu, že max. účinnosť má do 17A odberu. Podľa toho, čo si nameral, to u seba vidím na vrtuľu s menším stúpaním, tak 10x6 - 11x6.
Baterku mám vybratú Zippy-R 1800mAh 21-31C, to by mala byť OK.
Díky moc !
jojo s tim 860ot motorem pri stejny vrtuli by ti mel odber klesnout na rozumnou mez a se stoupavosti bys taky mel bejt urcite spokojenej ja tam kdysi tuhle vrtuli vrazil bez mereni a protoze sem jinou nemel a byl sem spokojenej tak sem s tim lital a zmeril sem to az tak po 20letech a odber me taky prekvapil.. a vrtule uz zustala..
Ja bych precejen do Relaxe doporucoval ten druhej motor s nizsim kv (2217 20turn 860kv), ten model je vetsi a ma dost pomalej profil = bude lip stoupat s vetsi vrtuli. Na ten meneotackovej motor das klidne 11"x7" a pobezi to za 17A (a ucinnost pohonu bude v tomhle rezimu lepsi nez rychlejsi motor s mensi vrtuli).
Moje mereni na podobnem modelu (1.8m, 30dm2, 700g), zatim s motorem Dualsky 2830-12, baterka HiModel 3s 1300 20C a sklopka Aeronaut 11x7 - 16A a stoupani slusne (odhadem kolem 6-7m/s). Ted tam pujde Dualsky 2834-10, ktery je hodne podobny tomu Turnigy 2217-20 a predpokladam, ze se stejnou vrtuli a podobnym odberem to bude stoupat jeste lip, tak 8m/s. Pocital jsem to i pro 2834-9 (ekvivalent toho rychlejsiho Turnigy), ale tam s 11x7 bude proud moc velkej a s 10x6 budu sice na 17A ale stoupani jen nekde kolem 7m...
Mimochodem, tech namerenych 27A, to je trochu moc ?!? Jedna to nejak nesouhlasi s vypoctama (tam vychazi tak 21-23A) a taky mi pripada ze to ten motor nemusi vydrzet. Cim to bylo mereny??
Abu: Ano, dám tam ten menejotáčkový. Tak nejak som premýšľal ako ty, akurát som si to nevedel tak presne zdovodniť a samozrejme, chýbajú mi prakt. skúsenosti. Díky ti za ne.