Antenni system na FPV
Re: anténa na FPV
Díky to jsem potřeboval i něco na čtení 
Re: Antenni system na FPV
Trochu jsem protáhl svoji HELIX anténu. Nyní to je 7 závitová , pravotočivá anténka. Bude to už chtít nejspíš automatické směrování antény za modelem. Pochopitelně to je na pásmo 5.8GHz. Kostra je tištěná na 3D tiskárně a reflektor je z cuprextitu tloušťky 0.5mm. Zisk antény by se měl pohybovat kolem 11,5 dBi.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Ahoj Stando, vcera sem se konecne dostal k otestovani antenek od tebe a vysledek me tak sokoval, ze sem dneska jel az tam, co sem s tema dosavadnima lital max. do 300m abych se v tom utvrdil.
A musim ti vyseknout velkou poklonu ! S tema o d tebe sem byl 960m (dal sem se zatim neodvazil) a bez jedinyho bliknuti !
Prijde mi to az nemozny jakej rozdil udelaj anteny ... dobra prace chlape !!!!
A musim ti vyseknout velkou poklonu ! S tema o d tebe sem byl 960m (dal sem se zatim neodvazil) a bez jedinyho bliknuti !
Prijde mi to az nemozny jakej rozdil udelaj anteny ... dobra prace chlape !!!!
Díky Franto, to mě těší, ale mě ty moje zase až tak slavné nepříjdou, ale asi je to možná tím, že jsem se zatím nepotkal s tím hnojem co vyrábí čína.
Já už dálkové lety neprovádím, lítám jen už s 250tkou a tak to testuju na Vás rcmaniacích.
Ale mě to chodilo taky na 100mW přes kilometr na všesměrovky s externím rx, tak proč by to nemělo fungovat Vám ostatním.
Tak já se také musím přidat a pochválit anténky od Standu, nemám sice rovněž srovnání jak píše Standa s tím „čínským hnojem“ ale právě naopak mám srovnání s drahýma a luxusníma anténkama (SPW58 a Heliaxial58 od CW, Nimrod SPW a Blackhawk Helical od Horizon FPV, pentalobe od Geoavia) a při tomto srovnání lze říct že anténky od Standy jsou plně srovnatelné a v některých případech (např. jeho Helical 5z vs Heliaxial58) z mého pohledu i trošku lepší. V kombinaci dvou pentalobe od Standy (na koptéře 600mW Immersion, anténa otočená dolů v podvěsu+na zemi Duo V3) jsem byl 1,8 Km a obraz stále použitelný, s jeho Helical 5z na zemi zatím 3,2 Km a obraz rovněž dobrý, musel jsem točit k domovu kvůli energii, ale předpokládám, že 4 Km by nebyl problém. Takže ještě jednou, vyslovuji velkou pochvalu.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
... no ja byl prave taky s 250kou a baterky sem nenabijel pred letem, takze sem nevedel jak dlouho to pofrci
Vsude je ted repka a tam bych to fakt hledat nechtel ...
Ale fakt me zarazilo, ze to na tech 960m ani nebliklo. Zkusim je jeste vrznout na DJI S800Evo tam mam i prijimac s dvema antenama a "lepsi" OSDcko. Na 250tce mam jen 6ti kanal s jednou ant. a nevim jakej to ma dosah ...
Ale fakt me zarazilo, ze to na tech 960m ani nebliklo. Zkusim je jeste vrznout na DJI S800Evo tam mam i prijimac s dvema antenama a "lepsi" OSDcko. Na 250tce mam jen 6ti kanal s jednou ant. a nevim jakej to ma dosah ...
Jo Standovo anténky trpí syndromem kvalitní ruční práce a každý kus odladěný.
To prostě pak funguje na jedničku.
Já byl nejdál 4,6km s Pentalobe na Vtx. Pomalu se tu tvoří nová baterie z Ion-Power článků na mnohem delší let
Je to taky de fakto nad zemí...letí se do kopce a jeho převýšení není zrovna pár metrů
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PEb9ubYn_-E[/youtube]
Ještě budu muset (časem...) Standíka ukecat na nějakou Helical s alespoň 60 st úhlu..lépe víc.
(a lehounkou, na tracker)
To prostě pak funguje na jedničku.
Já byl nejdál 4,6km s Pentalobe na Vtx. Pomalu se tu tvoří nová baterie z Ion-Power článků na mnohem delší let
Je to taky de fakto nad zemí...letí se do kopce a jeho převýšení není zrovna pár metrů
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PEb9ubYn_-E[/youtube]
Ještě budu muset (časem...) Standíka ukecat na nějakou Helical s alespoň 60 st úhlu..lépe víc.
Dneska jsem dodělal pro Dalibora nové anténky na 2.4GHz. První je skew-planar ( 4lístek ) ta je na vRx na brýle. Ostatní jsou pentalobe pro vTx. Jo 2.4GHz to je lidové pásmo, tady se to ladí jako spraku. To 5.8GHz to už je trochu duchařina. No ale ty květáky na 2.4GHz už jsou docela velké. Ale je zajímavé, že to to suprově drží i na ton tenčím koaxu .

Jupí....krásná práce. Stando mooooc díky.
No jo, stejně skončíš u 5.8GHz ,pokud tě ta 250 chytne za srdeční sval.
Já bych tohle na brejlích nenosil.
Ale já nakonec plním přání každého soudruha.
Jo ,už taky potřebuju lítat , takže další anténky jen se sebezapřením a na noční šichtě. 
ST píše:Dneska jsem dodělal pro Dalibora nové anténky na 2.4GHz. První je skew-planar ( 4lístek ) ta je na vRx na brýle. Ostatní jsou pentalobe pro vTx. Jo 2.4GHz to je lidové pásmo, tady se to ladí jako spraku. To 5.8GHz to už je trochu duchařina. No ale ty květáky na 2.4GHz už jsou docela velké. Ale je zajímavé, že to to suprově drží i na ton tenčím koaxu .![]()
Prosím tě, ptal jsem se tu na to už dříve, ale nikdo neodpověděl
Šiki
Ibcrazy říká zkracovat cca ty 2mm.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Já bych to zase tak dramaticky neviděl, ale nevím s čím se mám svěřovat, když to nemáš stejně na čem potom zjistit. Je tam moc faktorů, které to ovlivňují. Pokud si chceš postavit anténu na úrovni číny a aby to nějak fungovalo, tak si to spájej podle návodů na YT, nebo ze stránek IBCrazyho. Bude Ti to nejspíš fungovat, neboj. Já si s tím hraju o trochu víc. Je to jako by jsi se ptal výrobce kompozitů, že chceš zítra taky začít vyrábět a aby ti sdělil postup. Co Ti asi řekne, víme že.