Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

Re: Minicorado

#916 Příspěvek od TERAZKY »

Klingon, prosím ťa neuvažoval si o výrobe väčšieho bratčeka MC, cca 2m :?: Nie len ja by som ho bral okamžite.

Dík za info.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
semi
Kontaktovat uživatele:

#917 Příspěvek od semi »

klingon77 píše:U verzi se servama v motylu, zadek je pak dost tezky a kdyz se pri pristani povede hvezda, tak to ten trup proste obcas neda....

Ano, to jsem zapomněl napsat, měl jsem serva v motýlu, sice lehké D47, ale jakási váha to je.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#918 Příspěvek od klingon77 »

TERAZKY píše:Klingon, prosím ťa neuvažoval si o výrobe väčšieho bratčeka MC, cca 2m :?: Nie len ja by som ho bral okamžite.

Dík za info.

Uvazoval, dokonce je i nakresleny, ale nejak nemam 3 mesice casu, abych to dotahl az do konce :( Udelat kopyta, pak je nechat nekde rok lezet, mezi tim se pekne zkrouti, to je na nic.... :?
romik

#919 Příspěvek od romik »

Tak jsem dneska zalétal své MC a je to tedy mazec. Sneu je brutální. Je to moje první celokompozitové éro a létá opravdu skvěle. Napípával jsem poněkud ve chvatu, takže dnes jsem létal s ovládáním pouze VOP + křidélka a při přistání na vztlakách jsem musel tlačit ručo. Ale už druhé přistání bylo cca 10m od nohy.
Máte někdo MC napípané ve futabě, potřeboval bych několik rad ohledně nastavení. Děkuji.
creagel

#920 Příspěvek od creagel »

semi píše:Ano, to jsem zapomněl napsat, měl jsem serva v motýlu, sice lehké D47, ale jakási váha to je.

Po dlouhe odmlce jsem opet minicorado vytahnul (pres rok jsem kvuli stavbe domu neletal). A ac fucelo, tak jsem si rekl ze "to dam" :D

Dal jsem ..... peknou hvezdu :D Motyl se odloupnul uplne presne na lepene plose, takze bez poskozeni, ale ty D47 tomu jiste nemohohly. Ale kdyz clovek pristava kultivovane, tak je to v pohode ;)

Uz zasycha epoxy s bavlnou a brzo pujde znova do luftu.
graup15

#921 Příspěvek od graup15 »

Corado....přináší jen radost. Ta nirvána když ho odložím na chalupě do luftu..vytočím 400 metříků a pak za zvuku,který umí jen kompozity ,prosvištím okolo sebe. Pak vytáhnu klapky..zbrzdím modýlek až skoro na nulu a jemňounce sednu do jarního porostu na poli. Je to jak do peřin.

Jen takový dotaz na Michala Vágnera....hej padre,kolik má být správně úhel nastavení Vop vůči křídlu??? Mám chuť si konečně Corado řádně vyladit a mám pocit,že teď je to co ruka dala..:-)
Přílohy
DSCN0952.JPG
DSCN0949.JPG
DSCN0947.JPG
creagel

#922 Příspěvek od creagel »

A ja k Daliborove dotazu pridamjeste jeden - jak to pokud mozno spravne zmerit :)
LV
Kontaktovat uživatele:

#923 Příspěvek od LV »

creagel píše:A ja k Daliborove dotazu pridamjeste jeden - jak to pokud mozno spravne zmerit :)

Tetiva profilu kridla voci tetive profilu vop. Pouzi merac uhlov kde je aj bublina.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#924 Příspěvek od klingon77 »

graup15 píše:Jen takový dotaz na Michala Vágnera....hej padre,kolik má být správně úhel nastavení Vop vůči křídlu??? Mám chuť si konečně Corado řádně vyladit a mám pocit,že teď je to co ruka dala..:-)

No.... abych pravdu rekl, tak.... nevim :-D Kdyz jsem delal kopyto na e-trup, tak jsem nabeh "prenesl" z letajiciho prototypu trupu, pomoci pripravku.

Dive-test a jemny hrani si s tezistem a serizenim asi nic nenahradi, protoze jen pilot vi nejlip, co presne mu sedi ;-)
sterkar

#925 Příspěvek od sterkar »

Zdravím, možná se to do tohoto vlákna nehodí, ale prosím o informaci, zda mi někdo neporadil, kde sehnat kabinku na Minicorado (nejlépe oranžovou). Ztratil jsem ji během letu nad loukou s vysokou trávou a již ji nenašel. Napsal jsem E-mail výrobci( MV model), ale zatím bez odezvy. Děkuji
Aurora,EasyGlider, Tetra Telink, MiniCorado, Stork 6, Mistral 4.0, Infinity Evo, Asperatus
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#926 Příspěvek od H1N1 »

Michal urcite odepise, jen toho ma moc a emaily resi po nocich, jinak je to klingon77, psal prispevek hnedka nad Tebou.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
sterkar

#927 Příspěvek od sterkar »

Tak problém vyřešen, dnes jsem dostal E-mail od Michala Vágnera, že kabinku zítra odesílá. :D
Aurora,EasyGlider, Tetra Telink, MiniCorado, Stork 6, Mistral 4.0, Infinity Evo, Asperatus
graup15

#928 Příspěvek od graup15 »

Tak jsem se u tvůrce formy na Corado :-) dopátral úhel nastavení...a neřeknu,nechám si to jako know-how. :-)
Těžiště posunul na nejzašší hranici a doplnil do kabiny SkyAssistenta.
A hned to začlo létat lépe a blíží se to mojim představám. Teď už jen výchylky a diferenciaci.
Účel hry je ten aby Corado při točení bubliny u země ,letělo s co nejmenším odporem a zachovalo si alespoň malou zásobu energie na plynulou zatáčku .
Rychlost proudění ve stoupáku a vně se mění, navíc do toho kecá vítr..tak proto.
Docela sranda je slyšet najednou vario z Sm-čidla a SkyAssystanta. To zpoždění Sm-Unisens oproti SkyAssystanu je dost markantní.
No po prvních úpravách se pěkně povedlo vytočit z 20m hekou bublinu.
Přílohy
DSCN0977.JPG
DSCN0978.JPG
Corado.gif
semi
Kontaktovat uživatele:

#929 Příspěvek od semi »

To znamená, že úhel nastavení u modelu jak ho dostanu z výroby, není správně?
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
Standa Stuchlý

#930 Příspěvek od Standa Stuchlý »

jsou jen dvě možnosti. Ta první je, že nastavení výrobcem není správné, což nechápu a druhá je, že graup15 ví správné nastavení, ale neřekne ho, což u něj docela chápu. Víc možností nevidím. Jak si s tím poradíš je na Tobě.
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“